Mindig van valami romantikus és meghitt abban, amikor az ifjú pár közösen felszeleteli az esküvői tortát. A régi hagyományokkal ellentétben ma már számtalan íz, szín és stíluskombináció közül választhatunk, sőt akár a teljes desszertpultot is saját elképzeléseink szerint alakíthatjuk. Segítségként megmutatom, milyen tortatrendek hódítanak idén!
Geometrikus forma
Fotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/SzK Design Tortaműhely
Ha nem ízekben akarsz újítani, kísérletezz bátran a formákkal! A klasszikus kör alakú tortákkal szemben négyszögletű társaik sokkal formabontóbban, extravagánsabban mutatnak a tortapulton.
Monogramos sütemény
Fotó: Pinterest
Egy igazi újdonság, ami egyelőre a külföldi esküvőkön örvend óriási sikernek. A neveitek kezdőbetűjéből megformált sütemény nem csak különleges, hanem a lehető leg személyre szabottabb megoldás.
Vízfestés technika
Fotó: Esküvő Classic/Köő Adrien/Munyisüt Design Cake
Vízparton vagy indusztriális környezetben mondanád ki a boldogító igent? Válassz hozzá egy stílusos, vízfestés technikával készített tortát! Az ilyen tortaköltemények mindegyike egyedi és utánozhatatlan, hiszen a cukrászmesterek egyesével, kézzel festik meg őket.
Virágok minden mennyiségben
Fotó: Pinterest
Élővirág vagy cukorvirág? Gyakori dilemma, ha esküvői tortáról van szó. Ebben a hőségben az élővirágok praktikusabbnak bizonyulnak, de idén nem fontos döntened, mert minél több virág alatt roskadozik a tortád, annál menőbb lesz a desszertasztalod!
Hófehér textúrák
Fotó: Esküvő Classic/Erdősi Tibor/Tortapalota
Természetesen az örök hófehér torták sosem mennek ki a divatból, csak egy kicsit átalakulnak. A textúrájukban dombornyomott, csipkézett vagy masnival ékesített édességek a menyasszony szépségét és törékenységét tükrözik.
Valami arany
Fotó: Pinterest
Aranyozott virágok, aranypor vagy arannyal megfestett lemezkék, - mindegy, hogy az arany árnyalata milyen formában kerül fel a tortára a lényeg, hogy egy kis ragyogás most az esküvői tortának is jár!
Meztelen torta egy csavarral
Fotó: Esküvő Classic/Orsolya Hajas Photography/Nóri Desszert
A rusztikus pajtaesküvők és a természetközeli menyegzők idén élik igazán a fénykorukat, így nem is kérdéses egy meztelen torta relevanciája egy ilyen jellegű esküvőn. A külső vékony máz alól előbukkanó piskóta rétegek gyümölcsökkel, virágokkal, sőt akár fánkokkal kidíszítve kerülnek fel a desszertpultra.
A fekete az új fehér
Fotó: Johnny Miller
A fekete jó néhány évvel ezelőtt már megvetette a lábát az esküvőkön, de jelenléte akkor nem bizonyult hosszú életűnek. Idén viszont ismét visszatér, és sokkal kifinomultabb, mint ezelőtt bármikor. A fekete esküvői torta már önmagában eleganciát és luxust sugároz önmagából, különösen, ha kap egy kevés aranyozott részletet. Akárcsak a ruhatárunkban, úgy a desszertpulton is időtlen fekete minden esküvői stílushoz kiválóan illeszkedik.
Mini torta
Fotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/Léna Kedvencei
Kis létszámú esküvőben gondolkodsz? Netalán többen ételallergiával küzdenek a meghívottak közül? Ebben az esetben ne egy nagy emeletes tortával készülj, hanem több kicsivel! Egy mini torta is lehet éppen olyan szép és ízletes, mint grandiózus társai.
Lebegő szintek
Fotó: Pinterest
Nem kell semmiféle mágiát használnod ahhoz, hogy úgy tűnjön, mintha a tortád legfelső szintje a többitől elkülönülve lebegne. Kérd meg a cukrászod, hogy ékeljen be egy geometrikus tartó formát a torta valamelyik emelete közé a varázslatos hatás érdekében!
Borítókép: Esküvő Classic/David Kis Photography/Kristály Cukrászda
Te már tudod, milyen torta kerül majd a desszertpultodra?