Alice's Wedding World

Ezt nézi most mindenki! – A Bridgerton család már az esküvői divatot is uralja

2021. január 14. - AliceEC

Még csak január elejét tapossuk, de a sorozatrajongók máris nyakig merülhetnek a romantika bugyraiban. A Bridgerton család jött, látott és győzött, felkavarva a kosztümös produkciókat kedvelők nyugalmas állóvizét. Lehet, hogy már megkérték a kezed vagy még csak várod, hogy végre valaki féltérdre ereszkedjen előtted,- egy biztos, a szép ruhák, a korabeli látványvilág és a jóképű hercegek úgy kellettek ezekben a szürke és unalmas időkben, mint éhezőnek egy falat kenyér! Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a sorozat hatására a minimalista és modern esküvői divat végre hátraarcot vet, és sokak örömére átadja az uralmat a hercegnői pompának.

 

Minden korszaknak megvan a maga kedvenc sorozata. Emlékszem, amikor tíz éves voltam a Szex és New York tarolt a nők körében. Akkoriban mindenki Carrie Bradshow koktélokkal és Manolo Blahnik-okkal kikövezett életét akarta magáénak tudni. Jómagam is akkor kezdtem el vonzalmat érezni az írás iránt, (felnőtt fejjel visszagondolva anyukám biztosan fellélegzett, amikor nem Samantha nyomdokaiba léptem). Mikor a gimnáziumi éveimet tapostam jött a Pletykafészek (Gossip Girl), és a földből több ezer hajpántos, skótszoknyás, egocentrikus Blair Waldorf nőtt ki.

Amióta viszont jobbnál-jobb produkciók látnak napvilágot, nem győzzük kapkodni a fejünket. A brit királyi család titkoktól sötét életét többé-kevésbé élethűen ábrázoló Crown után megérkezett a Bridgerton család, ami egy alternatív 1800-as évekbe kalauzolja a nézőket a régens kori Britanniába. A Julia Quinn best seller regénysorozatának első kötetét feldolgozó történet középpontjában,- bármilyen hihetetlen is, - a Bridgerton család áll. A szerelemből házasodott, megözvegyült édesanya nyolc gyermeket, négy fiút és négy lányt nevel, akik közül is az eladósorba került Daphne szerelmi történetét követhetjük végig, aki London előkelő köreiben keresi a boldogságot.

serienjunkies_1.jpgFotó: Serienjunkies

 

A sorozat korhűsége a lányok feleségre nevelésében, kiszolgáltatottságában és minél jobb módon történő kiértékesítésében rejlik. Ezen kívül nem sok történelmi hitelességet kell keresnünk a sztoriban, ami pont ettől válik érdekessé és izgalmassá. Többen Jane Austen és a Gossip Girl furcsa keverékének tartják az egyébként sikert-sikerre halmozó alkotást, amiben nem csak a szerelem és az intrikák jutnak főszerephez, hanem a kosztümök is. Ellen Mirojnick jelmeztervező ugyanis 7500 elképesztő megjelenést tervezett a mindössze nyolc epizódhoz.

footwear_news_1.jpgFotó: Footwear News

 

Az elmúlt egy évben, amikor sokak életében a mackónadrág, bolyhos zokni és kinyúlt trikó szentháromság jelentette a munkahelyi uniformist, már a farmer is nagy győzelemnek élte meg, ha az ember levette a polcról, hogy elslattyogjon benne a közeli boltig. De akkor mégis hol lehetne kamatoztatni a Marie Antoinette túlburjánzó stílusával vetekedő Bridgerton-os kosztümöket? Hát az esküvőn! (Persze, amikor már nem kettesben, tetőtől-talpig szkafanderben kell házasodni.)

 

Esküvő Bridgerton stílusban

A Bridgerton stílusi iránti kereslet, ami főként a fűzőkben, puffos ujjakban, élénk színekben és mintákban, valamint empire fazonú ruhákban érhető tetten, még a világot sújtó karanténidőszakban is megugrott. A Lyst adatai alapján a sorozat premierje óta 123%-al nagyobb a keresési arány a fűzőkre, 49%-al a gyöngyös és tollas hajdíszekre, mint az ezelőtti években.

vogue_1.jpgFotó: Vogue

 

A sorozat kosztümjei bár egyedi megrendelésre készültek, hasonló darabokat láthatunk a legnagyobb divatházak kifutóin is. A Loewe, Erdem, Simone Rocha, Brock Collection és Rodarte csak néhány azon márkák közül, akik a jövő trendjét a mell alatt húzott ruhákban, puffos ujjakban, brokát anyagokban és buzgó díszítésekben látták. Egyes tervezők a férfiak régens stílusát is átvették,- így tett Dires van Noten és Christian Lacroix is, - hogy a vőlegények lovagló dzsekikben, magas gallérokban pompázhassanak.

leonie_011_1.jpgFotó: Barcelona Bridal Week/Leonie

 

A menyasszonyi ruha

A Barcelona Bridal Week kifutóján is láthattunk olyan különleges menyasszonyi ruhákat, amik a Bridgerton stílus jegyeit hordozzák magukon. A puffos ujjak, a virágminták és a mell alatt szűkülő vonal tesz fejedelmivé ezt a ruhakölteményt.

valentini_052_1.jpgFotó: Barcelona Bridal Week/Valentini

 

A vőlegény öltöny

A színes nyakkendő és mellény, valamint az óralánc mind egy fiatalos és modern újragondolása a stílusnak.

ec1_0259_1.jpgFotó: Györfi Csaba

 

A menyasszonyi ékszer

A Bridgerton stílus helyenként túlzó, helyenként klasszikus. Ezek a fehérarany ékszerek egyszerre kifinomultak, mégis kellően feltűnőek.

155_1.jpgFotó: Esther and Gabe

 

A menyasszonyi csokor

Minél különlegesebb és látványosabb a menyasszony csokra, annál korhűbb az összhatás. Ezeket a pasztell rózsákat Daphne sem hagyná otthon!

_koo4794_1.jpgFotó: Köő Adrien

 

Az esketőhely

A stílus megengedi, hogy rengeteg virágot használj, amit nem csak a virágcsokorban vagy az asztalok dekorálásánál tehetsz meg. Egy ilyen esketőhely az ultimét Bridgerton effektus!

ec_km-037_1.pngFotó: Erdősi Tibor Fotográfus

 

Az esküvői dekoráció

Pasztellszínek, sok-sok virág, arany evőeszközök és rózsás részletek. Egy ilyen esküvői dekoráció simán megállná a helyét a Bridgerton család lakodalmán is.

wed_over_hills2_1.jpgFotó: Wed Over Hills

 

A torta

Klasszikus fehér menyasszonyi torta egy kevés arannyal díszítve. Ha Bridgertoni módra esküdnél, a desszertpulttal kapcsolatban se légy visszafogott!

tyukodi_laszlo_-nandori_cukraszda_1.jpgFotó: Tyukodi László

 

A nyolc részes sorozat folytatása a sikerekre való tekintettel szinte borítékolható, ahogy az is, hogy világszerte ilyen stílusban tartják majd a párok az esküvőjüket.

 

Te nézed a sorozatot?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr3716387208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása