Alice's Wedding World

Édes mennyország: Ezeket a tortákat neked is látnod kell, ha esküvőre készülsz!

2019. június 06. - AliceEC

Mindig van valami romantikus és meghitt abban, amikor az ifjú pár közösen felszeleteli az esküvői tortát. A régi hagyományokkal ellentétben ma már számtalan íz, szín és stíluskombináció közül választhatunk, sőt akár a teljes desszertpultot is saját elképzeléseink szerint alakíthatjuk. Segítségként megmutatom, milyen tortatrendek hódítanak idén!

 

Geometrikus forma

cz1_6808.jpgFotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/SzK Design Tortaműhely

 

Ha nem ízekben akarsz újítani, kísérletezz bátran a formákkal! A klasszikus kör alakú tortákkal szemben négyszögletű társaik sokkal formabontóbban, extravagánsabban mutatnak a tortapulton.

Monogramos sütemény

b0bd169149bee6494b9c3b65dedd8985.jpgFotó: Pinterest

 

Egy igazi újdonság, ami egyelőre a külföldi esküvőkön örvend óriási sikernek. A neveitek kezdőbetűjéből megformált sütemény nem csak különleges, hanem a lehető leg személyre szabottabb megoldás.

Vízfestés technika

_k008093.pngFotó: Esküvő Classic/Köő Adrien/Munyisüt Design Cake

 

Vízparton vagy indusztriális környezetben mondanád ki a boldogító igent? Válassz hozzá egy stílusos, vízfestés technikával készített tortát! Az ilyen tortaköltemények mindegyike egyedi és utánozhatatlan, hiszen a cukrászmesterek egyesével, kézzel festik meg őket.

Virágok minden mennyiségben

8bb526a33157961d93c1c51591341d1c.jpgFotó: Pinterest

 

Élővirág vagy cukorvirág? Gyakori dilemma, ha esküvői tortáról van szó. Ebben a hőségben az élővirágok praktikusabbnak bizonyulnak, de idén nem fontos döntened, mert minél több virág alatt roskadozik a tortád, annál menőbb lesz a desszertasztalod!

Hófehér textúrák

ec_km-014.pngFotó: Esküvő Classic/Erdősi Tibor/Tortapalota

 

Természetesen az örök hófehér torták sosem mennek ki a divatból, csak egy kicsit átalakulnak. A textúrájukban dombornyomott, csipkézett vagy masnival ékesített édességek a menyasszony szépségét és törékenységét tükrözik.

Valami arany

10ee57c22d95b0b548e3b302e56a92a5.jpgFotó: Pinterest

 

Aranyozott virágok, aranypor vagy arannyal megfestett lemezkék, - mindegy, hogy az arany árnyalata milyen formában kerül fel a tortára a lényeg, hogy egy kis ragyogás most az esküvői tortának is jár!

Meztelen torta egy csavarral

_dsc0661.pngFotó: Esküvő Classic/Orsolya Hajas Photography/Nóri Desszert

 

A rusztikus pajtaesküvők és a természetközeli menyegzők idén élik igazán a fénykorukat, így nem is kérdéses egy meztelen torta relevanciája egy ilyen jellegű esküvőn. A külső vékony máz alól előbukkanó piskóta rétegek gyümölcsökkel, virágokkal, sőt akár fánkokkal kidíszítve kerülnek fel a desszertpultra.

A fekete az új fehér

cake-sculpture-photocredit_johnny-miller.jpgFotó: Johnny Miller

 

A fekete jó néhány évvel ezelőtt már megvetette a lábát az esküvőkön, de jelenléte akkor nem bizonyult hosszú életűnek. Idén viszont ismét visszatér, és sokkal kifinomultabb, mint ezelőtt bármikor. A fekete esküvői torta már önmagában eleganciát és luxust sugároz önmagából, különösen, ha kap egy kevés aranyozott részletet. Akárcsak a ruhatárunkban, úgy a desszertpulton is időtlen fekete minden esküvői stílushoz kiválóan illeszkedik.

Mini torta

esc_4263.jpgFotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/Léna Kedvencei

 

Kis létszámú esküvőben gondolkodsz? Netalán többen ételallergiával küzdenek a meghívottak közül? Ebben az esetben ne egy nagy emeletes tortával készülj, hanem több kicsivel! Egy mini torta is lehet éppen olyan szép és ízletes, mint grandiózus társai.

Lebegő szintek

e3c3537816783643af01ce338d5ba05e.jpgFotó: Pinterest

 

Nem kell semmiféle mágiát használnod ahhoz, hogy úgy tűnjön, mintha a tortád legfelső szintje a többitől elkülönülve lebegne. Kérd meg a cukrászod, hogy ékeljen be egy geometrikus tartó formát a torta valamelyik emelete közé a varázslatos hatás érdekében!

Borítókép: Esküvő Classic/David Kis Photography/Kristály Cukrászda

Te már tudod, milyen torta kerül majd a desszertpultodra?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr2714881802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 12:49:15

Atya Isten, csupa fasiszta torta!

Liberális toleranciatorta nincs, melyen 2 szivárványba öltözött férfi közösen dug egy kecskét és gyereket?

Luiz Hemilton 2019.06.08. 07:18:31

@MAXVAL bircaman közíró: O, te kreten... Az internet gazdagabb lenne nelkuled.
süti beállítások módosítása