Alice's Wedding World

Viselj hazait az esküvődön! – Magyar menyasszonyi ruhatervező körkép, mert az igazán egyedi darabokért nem kell messzire menni

2021. március 09. - AliceEC

A #vegyélhazait mozgalom elindulásával egyre több olyan megmozdulás születik, ami a hazai kisvállalkozások, kisipari gyártók és tervezők támogatására szakosodik. Mivel a pandémia végéről egyelőre csak tiszavirág életű víziók látnak napvilágot, kiemelten fontos, hogy vásárlásainkkal a magyar vállalkozókat segítsük, akár esküvőről, akár a mindennapok szükségleteiről legyen szó. A „Viselj hazait” keretében most egytől-egyig olyan egyedi magyar menyasszonyi ruhatervezőket kutattam fel, kiknek munkáiról a közvélemény mellett a szakma is elismerő hangon beszél.

 

A különböző esküvői és menyasszonyi csoportokat bújva gyakran találkozom azzal a jelenséggel, hogy a házasulandók különböző kínai webáruházakból rendelik be a papírdekorációkat, meghívókat, esküvői kellékeket és nem ritkán a ruhákat is. Persze megértem, ha valaki spórolni szeretne a költségeken, de egy ősi és örök érvényű mondás szerint olcsó húsnak híg a leve. A menyasszonyi ruha nélkülözhetetlen eleme az esküvőnek, ezért vakmerőségnek tartom, ha valaki látatlanba több tízezer forintért rendel olyasmit, amiről csak fényképet látott, és csak Isten tudja, hogy milyen az adott darab állása, anyag összetétele és kidolgozása. Ilyenkor jön a kétségbeesés, hogy az idő szorít, a pénz elúszott, visszaküldeni bonyolult,- ha egyáltalán az eladó nem szívódik fel szőrén-szálán, a ruha meg olyan szörnyű, hogy törlőrongynak csúfolni is erős túlzás.

1473707638_215529_1473708106_album_normal.jpg
Fotó: The Sun

 

Egyébként sem tartom bölcs dolognak a menyasszonyi ruhát fast fashion vagy a fent említett kínai webáruházakból beszerezni, de a világjárvány kellős közepén még inkább fontos, hogy olyan döntéseket hozzunk, amikkel támogathatjuk a hazai tervezőket és magunknak is megspórolunk egy kör fejfájást.

Alapvetően két módja van ma Magyarországon menyasszonyi ruhához jutni: bérlés vagy egyéni terveztetés útján. Utóbbinál garantáltan te vagy a ruha első tulajdonosa, míg az előbbi esetben többen is viselik előtted a menyasszonyi ruhát. Persze ez nem jelenti azt, hogy a szalonokból koszosan vagy sérülten kapnád meg a ruhád, de a tudat, hogy más is ebben fogadott örök hűséget olykor illúzióromboló lehet. Ez a probléma a terveztetésnél nem áll fenn, hiszen a kezdetektől egészen a díszítések kiválasztásáig koordinálhatod a munkafolyamatokat, a tökéletes végeredmény érdekében. A hazai tervezésű ruháknak van egyfajta könnyed, lágy stílusuk, amik az elegáns, olykor klasszikus vagy modern irányt képviselik. Éppen ezért egyre többen választják ezt az opciót, ezzel is a #viseljhazai vonalat erősítve.

 

Körbenéztem a hazai esküvői piacon és ezeket az izgalmas menyasszonyi ruhatervezőket találtam

 

Borbély Zsuzsi – Orchidea Szalon

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-borbely-zsuzsi-orchidea-szalon-foto-deutsch-richard-fotografia.jpg
Fotó: Deutsch Richárd Fotográfia

 

Borbély Zsuzsi szalonjában egyaránt megtalálhatók a klasszikusan elegáns és az extravagáns menyasszonyi ruhák. A tervezőnő nagy hangsúlyt fektet a minőségi anyagválasztásra, folyamatosan követi az aktuális nemzetközi trendeket, hogy megtalálja azokat a részleteket, amik a hazai közönség számára is befogadhatók. Az utóbbi években nagy gyakorlatra tett szert a molett menyasszonyi ruhák tervezésében is, mert a szépség és a boldogság nem súly kérdése.

Boriana

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-boriana.jpg

Gál Hanna Borbála szívügyének tartja, hogy minden nő felszabadultan, önmaga legcsinosabb verziójaként élje meg a nagy napot, ezért a Boriana menyasszonyi ruhák egytől-egyig személyre szabottan, méretre készülnek. A márka ruhakölteményeire modern szabásvonalak, finom részletmegoldások és letisztult elegancia jellemző, amiben minden nő egy kicsit önmagára ismerhet.

Borostyán Szalon – Célia

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-borostyan-szalon-foto-baksa-balazs.jpg
Fotó: Baksa Balázs

 

Ha olyan menyasszonyi ruhát keresel, ahol a szépség, kecses vonalvezetés, különleges anyaghasználat, a praktikus és sokszor bohókás megoldások dominálnak, akkor a Borostyán Szalon egyedi darabjait egyenesen neked tervezték! Kiss Evelin, a Célia márka megalkotója és a szalon tulajdonosa a nőiességre és a gyönyörűen kidolgozott, aprólékos részletekre helyezi a hangsúlyt az alkotásban.

Csanádi Style

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-csanadi-style-foto-kispal-margit.jpg
Fotó: Kispál Margit

 

Csanádi Ildikó a vintage stílus szerelmeseként indította saját márkáját. Menyasszonyi, menyecske – és alkalmi ruháiban az egyéni kreativitás és a minőségi anyaghasználat találkozik megmutatva, hogy a vintage, a retró és a pin-up ruhák a mai napig szerethetők és viselhetők a kiemelt alkalmak során, anélkül, hogy divatjamúlt vagy jelmezszerű lenne az összhatás.

Hernády Kinga

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-hernady-kinga.jpg

Hernády Kinga az ara stílusát és személyiségét figyelembe véve alkot, hogy a sziluett így a lehető legjobb szabásvonalakat kapja. Az izgalmas folyamatban Kinga a legelejétől segédkezik, a tervek megálmodásától, az anyagválasztáson keresztül, a végleges darab elkészítéséig. Tervezéseiben a ruha kiemeli a menyasszony szépségét, a skála pedig egészen a letisztulttól az extravagánsabb fazonokig terjed.

Hey Darling

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-hey-darling-foto-jagity-fanni.jpg
Fotó: Jagity Fanni

 

Egy Hey Darling menyasszony laza, könnyed és vidám. Lilla és Zsófi olyan ruhákat tervez az őket felkereső nőknek, amikben igazán felszabadultan élvezhetik életük nagy napjának minden pillanatát. Finom, kellemes anyagok, apró részletekkel teli díszítések és a testalkathoz idomuló szabásvonalak teszik a Hey Darling ruhákat különlegessé és megismételhetetlenné.

KLOÉ Wedding – Klotcz Edit

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-kloe_wedding-foto-katona-jennifer.jpg
Fotó: Katona Jennifer

 

A KLOÉ menyasszonyi ruhák magukban hordozzák az egyediséget, kifinomultságot, szakmai precizitást és kényelmet. Klotcz Edit már hosszú évek óta foglalkozik divattervezéssel és ruhakészítéssel, aminek gyümölcse egy sokak által kedvelt saját szalon. Ruháinak stílusát a letisztult, kortalan elegancia jellemzi, mely több mint két évtizede meghatározója a márka stílusjegyeinek.

R-fashion – Bonczó Renáta

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-r-fashion.jpg

Bonczó Renáta saját, Reni Szalon névre keresztelt ruhaszalonjában fogadja és teljesíti az egyedi megrendeléseket, legyen szó menyasszonyi, koszorúslány vagy örömanya öltözetről. A szalonban a próbakollekció darabjai is megtekinthetők és felpróbálhatók, ha valaki pedig ezen ruhák között találja meg az igazit, kérésre méretre igazítást vállal a tervezőnő.

sPirit Clothes Design

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-spirit-clothes-design.jpg

Csóra Piri, a sPirit Clothes Design tervezője olasz, francia és spanyol minőségi alapanyagokból kelti életre a menyasszonyok, koszorúslányok és örömanyák elképzeléseit, miközben gyakorta merít inspirációt a nemzetközi divattrendekből. Menyasszonyi és alkalmi ruhái minden esetben személyre és alkatra szabottan készülnek. Modern és könnyed ruhakölteményei között bármely korosztály rálelhet az igazira.

Sweetheart Couture by Tarjáni Réka

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-sweetheart-couture-tarjani-reka.jpg
Fotó: Daniel Karczag Wedding Photography

 

Megfontolt egyediség, stílusosan – ez, amit egy egyedi tervezésű Sweetheart Couture menyasszonyi ruha nyújthat számodra az esküvőn. Tarjáni Réka friss és modern szemléletet hoz a tervezésbe, ezzel pedig arra bíztatja a menyasszonyokat, hogy merjenek elrugaszkodni a hagyományoktól és divatosak lenni a nagy napon is. Minimalista vonalvezetésű és alapanyagú ruhái a legújabb trendek szerint, méretre készülnek.

Tarjáni Andrea

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-tarjani-andrea-foto-kollarik-agnes.jpg
Fotó: Kollarik Ágnes

 

Tarjáni Andrea ruhatervező több mint tíz éve valósítja meg a menyasszonyok álmait. A tervezőnő mindig könnyű, lágy anyagokból dolgozik, különleges, rafinált vonalvezetéseket használva. Így álmodta meg legújabb menyasszonyi ruhakollekcióját is, melyben a romantikus francia csipke mellett indás, 3D virág motívumok is felbukkannak.

ZHOJA

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-zhoja.jpg

A ZHOJA csapatánál csak a képzeleted szabhat határt a menyasszonyi ruhát illetően. A személyre szabott darabokat egytől-egyig letisztult vonalak, kifinomult elegancia és nőiesség jellemzi, elhozva a hamisítatlan ZJOHA érzést, amire neked is szükséged van a nagy napodon. Találkozz a benned rejlő törékeny és kifinomult nővel!

 

Te melyik hazai menyasszonyi ruhatervező darabjában mondanád ki az igent?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr3316455144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karczagdaniel · http://prestonline.hu 2021.03.10. 10:57:30

Szia Alice! Üzenetet nem tudok hol küldeni, de a Sweetheart Couture lookbookját és ezt a képet a Daniel Karczag Wedding Photography (danielkarczag.com) készítette.
Üdv,
Dani
süti beállítások módosítása