Alice's Wedding World

Hamarosan újra jöhet a menyasszonyi ruha? – Nézzük, mit viselünk majd az oltárnál, ha végre kiszabadulunk a karanténból!

2020. április 30. - AliceEC

Május 3. után tényleg visszatér a régi jó világ? A korlátozásokon fokozatosan lazítanak világszerte, és a legújabb kormánybejelentés alapján, - egyelőre a főváros és környékén kívül - itthon is, ha lassan, de biztosan visszatérhetünk a jól kitaposott kis mókuskerekünkbe. Az esküvők hogyléte egyelőre ugyan még kérdéses, bár a szabályozások szerint a polgári és templomi esküvők már megtarthatóak lesznek...

 

Az operatív törzs tájékoztatója szerint május első hetétől fokozott egészségügyi intézkedések mellett ugyan, de szépen lassan újra beindulhat az élet. Eddig csak a polgári szertartásokat lehetett megtartani a választott település anyakönyvi hivatala szerint szabott szabályok betartásával. Volt, ahol a házasulandókon kívül csak a két tanú és egy fotós lehetett jelen, a maszk és gumikesztyű használata pedig kötelező szetté vált.

A kényszer diktálta változás végül is megszülte a karantén esküvői divatot, ami mellőz minden fényűzést, már-már minimalista, de mégis szembetűnő. Bernadett és vőlegénye humorral közelítette meg a kissé átvariálódott áprilisi ceremóniát, így sutba dobták a menyasszonyi ruhát és az öltönyt, hogy teljes védőfelszerelésben mondják ki a boldogító igent.

eskuvo-classic-real-wedding-valodi-eskuvo-koronavirus-idejen-eskuvo-teljes-vedofelszerelesben-eskuvo-maszkban-204-01-770x514.jpgFotó: Kudar Zsolt

 

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy vidéken megtartható minden esküvő, szentmise és temetés! Igaz a rendezvények továbbra sem megengedettek, ami feltételezhetően azt jelenti, hogy augusztus 15-ig a fesztiválokkal egyetemben a lakodalmak is elmaradnak. De már így is bizakodhatunk, hogy a menyasszonyok hamarosan újra elképesztő ruhakölteményekben pompáznak majd. Mutatom is a személyes kedvenceimet!

 

Könnyed bohém határozott hátkivágással

eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-lihi-hod-oszi-menyasszonyi-ruha-kollekcio-204-0009.jpg
Fotó: Lihi Hod White Blossom 2020

 

Tudom-tudom a divat még mindig relatív. Lehet, hogy az én ízlésem könnyekig rajong ezért a darabért, de valaki más meg azt mondja úú, vidd innen! A mély dekoltázzsal ellentétben inkább a nyitott hátakat favorizálom, különösen, ha szép napbarnított bőr sejlik fel alóla. A könnyed csipke és finom hímzett részletek univerzálissá teszik ezt a bohém menyasszonyi ruhát, így simán megállja a helyét nyáron egy vízparti esküvőn vagy ősszel, amikor a lemenő nap csillan a vidáman koccanó borospoharak szélén.

 

Színes menyasszonyi ruha


_mgl6363.jpgFotó: Fellner Felícia/HALASZEVA Collection

A színes menyasszonyi ruhákban mindig van valami játékosság, valami pici bájos rebellis pimaszság. Ez a csupa tüll és csipke darab kékben még inkább elvarázsol, ha téli esküvőre készülnék, biztos, hogy egy ilyen „Jégvarázsos” szépséget választanék. (Más kérdés, hogy le se akarnám venni még hetekig #princessvibes).

 

Maszkulin sikk

a904bafaddf9601836e90b85c566ae09.jpgFotó: Pinterest

 

Na, most akkor ki viseli a nadrágot? Ha rajtam múlna, akkor én (is)! Minimalista, minden alkaton szépen mutat, ékszerekkel könnyedén egyedivé tehető, és van benne valami megfoghatatlan erő, ami plusz magabiztosságot kölcsönöz viselőjének. Szerintem nem is kell tovább ragozni, hogy miért olyan menő választás 2020-ban egy overall!

 

Virágos hercegnő

94653363_2853331131370846_1743306433509720064_o.jpgFotó: We Heart It

 

Legalább egyszer az életében mindenkinek van egy olyan pillanat az életében, amikor elképzeli, milyen lehet a hercegnők élete. Azt a mai napig nem tudom, hogy mivel ütik el az időt, amíg a toronyba zárva várják, hogy megmentsék őket (ez lehet a Disney-karantén?), de szerintem pont ilyen ruhában flangálhatnak közben. Ez a mesés menyasszonyi ruha a virágoktól, ha lehet, még lenyűgözőbbé vált.

 

A lázadó

lior_charchy_portugal_2020.jpgFotó: Lior Charchy 2020 Portugal

 

Én értékelem, ha valaki extravagáns és nem rejti véka alá, hogy milyen stílust képvisel a hétköznapokban. Persze ez nem az a tipikus templomi ruha, de a bevállalósabbak lazán felvehetik egy szertartásvezetővel kötött jelképes ceremóniára vagy csak úgy a vacsora idejére.

 

Neked milyen menyasszonyi ruhád lesz?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr1215650450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása