Alice's Wedding World

A maszkviselés okozhatja a sminkelés végét?

2020. november 06. - AliceEC

A koronavírus egyik legnagyobb vesztese a szépségipar, hiszen ahogy a szájmaszkok előtérbe kerültek, úgy szorultak ki a sminktermékek a mindennapi rutinból. Franciaországban sokak felháborodására például már csak a létszükségletet kielégítő termékeket árusító üzletek tarthatnak nyitva, amibe a smink úgy tűnik nem tartozik bele, pedig biztosra veszem, hogy vannak nők, akiknek ez igenis fontos lenne. A karantén miatt több országban is elmaradnak a vásárlások és a kötelező maszkviselés sem épp a legjobb barátja a sminkelésnek…

 

Lássuk be, bármi történjék is, a szájmaszk és a smink soha nem lesznek a legjobb barátok. Elkészítheted te a világ legizgalmasabb make-upját vagy viselheted a legszebb rúzst, amit valaha is hátán hordott a Föld, bókot maximum a jólfésült szemöldököd miatt fogsz bezsebelni.

4p4a4773.jpgFotó: Fénypont

 

Aki ismer, az jól tudja, hogy hozzám képest a frissen meszelt fal is ezerévesnek tűnik. A hosszú éveken át, lábon kihordott bőrproblémák nyomot hagytak maguk után, így nem kifejezetten komfortos számomra, ha smink nélkül kell utcára mennem. A tavaszi első hullámban azt már megtanultam, hogy az orvosi szájmaszkokból nagyjából több ezret kellene vennem ahhoz, hogy azt az előírások szerint minden alkalommal tudjam cserélni. Így az őszi menetre már rutinosan lendültem neki, hogy beruházzak egy viszonylag jobban kinéző textil darabra. Bár ennek a szövetéből is szépen kivehető pár viselés után a teljes arcberendezésem, legalább a pénztárcám hálás marad…

apple_news.jpgFotó: apple.news

 

Szó mi szó, ennek tanulsága, hogy a maszk is olyan, mint a farmer, - elég sokat ki kell próbálni, mire rájön az ember, melyikben képes életvitelszerűen létezni. Fontos, hogy komfortos legyen a viselése, ne dörzsölje se a fület, se az orrot, ne okozzon pirosság formájában jelentkező bőrirritációt és lélegezhessen alatta a bőr is. Az viszont előre megsúgom, nincs olyan textil, len, papír vagy plexi maszk, ami eltűrné, hogy sminket viselsz.

Ennek ellenére léteznek olyan szuper praktikák, mellyel tartóssá teheted a sminket!

katie_may.jpgFotó: Katie May

 

Használj primert! – A bőr megfelelő előkészítése már a maszk korszak előtt is kihagyhatatlan volt, ha tartós eredményt akartunk elérni. Egy matt primer segít egységesíteni a bőrfelszínt, hidratálja az arcot és jobban megtartja az alapozót, hogy az ne kenődjön el túl hamar.

Alapozz! – Válassz a bőrszínedhez leginkább illő folyékony alapozót (a fényvédelemre még maszk mellett is figyelj) és porpúdert, amit sminkecset segítségével, vékony rétegben oszlass el az arcodon!

fentybeauty.jpgFotó: Fenty Beauty

 

Fixálj! – Az alapozó és a porpúder felvitele után használj áttetsző, színtelen púdert (különösen a T-vonalban), hogy biztos tartást adj az alsóbb rétegeknek!

Pirosíts nedves szivaccsal! – A pirosítót, vagy ha bronzosító párti vagy, mint én, akkor azt is két különböző textúrában ütögesd az arccsontodra. Alulra kerüljön egy folyékony, krémes réteg, ami erősebben magához tapasztja a következő, por állagú formulát. Pro tipp: Ha utóbbit nedves sminkszivaccsal viszed föl, még hosszabb ideig tart a hatás!

Fokozd a ragyogást! – A highlighterek plusz fényt kölcsönöznek a sminkednek, amit szintén krémes és poros formában kell feltenned ahhoz, hogy bírja a maszk okozta gyűrődést.

totalbeauty.jpgFotó: Totalbeauty

 

Hangsúlyozd a szemed! – A maszkviseléssel egyetemben eljött a szemhangsúlyos sminkek időszaka. Mivel jó eséllyel most már mindenki a szemedet nézi először, helyezd a fókuszt a tekintetedre egy extra fekete, gél textúrájú szemhéjtussal vagy izgalmas színekben játszó szemhéjpúderrel, de előtte ne felejts el primer-t használni ezeken a területeken sem!

anya_klyueva.jpgFotó: Anya Klyueva

 

Ügyelj a szemöldökre! – A szemekkel együtt a szemöldök is megkapja a maga reflektorfényét, ezért szemöldökformázó géllel és spirállal is adj nekik extra volument!

Spirálozz okosan! – Ha a hatos lépést mellőzöd is, mert nem a te világod a szemhangsúlyos smink, a spirálozásra akkor is szánj elég időt! Először szempillagöndörítővel adj lendületet a pilláknak, majd mielőtt szempillaspirállal megadnád az extra hatást, lehelet véknyan vigyél föl kifejezetten a pillákra való primer-t.

drl00283.jpgFotó: Deutsch Richárd Fotográfia

 

Ne hanyagold el az ajkakat! – Attól, hogy a rúzsokat és a szájfényeket egy időre parkolópályára tetted, még nem kell megfeledkezned a megfelelő ajakápolásról! Reggel és este radírozd át az alsó és felső ajkad, hogy megszabadulj a kiszáradt, elhalt hámsejtektől, majd pótold a nedvességet ajakbalzsammal!

Fixálj újból! – Miután elkészült a szuper tartós sminked, használj sminkfixáló spray-t az arcod teljes területén, hogy még néhány órával kitold a tartósságot.

makeup_allwomenstalk.jpgFotó: makeup.allwomenstalk

 

Ezek a lépések egytől-egyig hozzájárulnak a sminked tartósságához, így akár egy esküvői smink alapját is képezhetik. Mivel a maszkviselés szabályai a menyasszonyokat is kötelezik, - de esküvőt egyelőre még lehet tartani,- ezért érdemes olyan sminkben gondolkodni, ami még a maszk mögött is ad valamilyen pluszt a megjelenésednek és jól mutat a fényképeken is!

 

#sminktrend 1 – Foxy eyes

teen_vogue.jpgFotó: Teen Vogue

 

Bella Hadid kedvenc sminktechnikája a foxy eyes, ami arckeskenyítő és arccsont kiemelő optikai csalásokkal kelt olyan illúziót, mintha viselőjének mandulavágású, felfelé húzott szemvonala lenne. Ez a technika képes a kerekebb arcot is sokkal keskenyebbnek láttatni, és ravasz, dögös tekintetet eredményezni.

#sminktrend 2 – Geometrikus tusvonalak

vogue_co_uk.jpgFotó: Vogue.co.uk

 

Szemeidnek nem csak a különböző sminkelési technikákkal adhatsz hangsúlyt, hanem a rendhagyóan, már-már művészileg megrajzolt vonalakkal is. Ehhez bizony szükséged lesz némi rutinra, ezért a nagy napon bízd inkább profira az elkészítését!

#sminktrend 3 – Barna minden mennyiségben

thecuddle.jpgFotó: The cuddle

 

A szezon színtrendjeit maximálisan uralják a barnás tónusok, amik különböző textúrák keverésével lesznek igazán izgalmasak a szemhéjon. A világos földszínek remekül variálhatók ragyogó mélybarna pigmentekkel, fényes hatású rozsda színekkel, de az ünnepek közeledtével bátran jöhetnek a csillámló változatok is!

 

Te már tudod, milyen sminket viselsz majd a maszk alatt?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr5116276208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xyyyxyxyyxyxyyx 2020.11.09. 10:04:17

"Franciaországban sokak felháborodására például már csak a létszükségletet kielégítő termékeket árusító üzletek tarthatnak nyitva, amibe a smink úgy tűnik nem tartozik bele, pedig biztosra veszem, hogy vannak nők, akiknek ez igenis fontos lenne."

Hová is lenne a világ felszínes, butuska nők nélkül...
süti beállítások módosítása