Alice's Wedding World

Menyecske ruhák evolúciója: ez volt a trendi régen és most!

2017. április 13. - Alices Wedding World

Ugyan már nagyon régen voltam esküvőn, arra tökéletesen emlékszem, hogy mennyire nem tudtam hova tenni a különböző menyecske ruhákat. Általában mindegyik piros volt, néhol megjelentek magyar hímzések, és ennyi. Se több, se kevesebb. Ma pedig már olyan ruhakölteményeket is lehet találni közöttük, amiket el sem hiszek elsőre!

A menyecske ruhákat talán arra az időre lehet visszavezetni, amikor a menyasszonyok még megtartva szüziességüket mentek férjhez. Nagy valószínűséggel ezért is lett piros aztán az éjfél utáni menyecske ruha, mely a szüziesség elvesztését akarta jelképezni. 

A hagyományos menyecske ruha piros vagy bordó színű, melyet egy fehér kötény ölel körül, mint például ez:

menyecske_ruha_1.jpgFotó: Pinterest

Ma már korántsem ragaszkodnak a modern menyasszonyok ehhez a hagyományőrző stílushoz. A szín nem feltétlenül piros, a fazon sem feltétlenül ilyen kerek. Egy viszont nem változott, fehér menyecske ruha még mindig nem létezik. A modern darabok hasonlóan lehetnek estélyi, nagy terjedelmű ruhák, de az egészen rövid, koktélpartis miniruhák is szóba kerülhetnek ám.

Ez természetesen nem csak Magyarországra érvényes, hiszen a külföldi tervezők is próbálnak egyre merészebb, egyre modernebb menyecske ruhákat megálmodni. Egyébként több szempontból is nagyon előnyösek ezek az újító darabok. Egy matyó hímzéses ruhát nem tudom hol lehetne még hasznosítani, de egy koktélruhát bármelyik másik partin fel tudod venni, és ráadásul nagyon kellemes emlékeket is hordozhat. Arról nem is beszélve, hogy szerintem egy nagy terjedelmes menyasszonyi ruha után felüdülés lehet egy könnyedebb darabban táncolni. :)

Akár rövid, akár hosszú mellett voksoltok, most jöjjön néhány roppant modern menyecske ruha, amikért odáig és vissza vagyok! <3

okralph-_-russo-ss17-look-0.jpg

okralph-_-russo-ss17-look-1.jpg

Fotók: Ralph & Russo

Ha pedig itthon keresgélnétek ruhát, akkor sem kell kétségbe esnetek!

A BE Attractive menyecske ruhái: 

krea-dave-alkalmi-01.jpg

krea-dave-alkalmi-03.jpg

Fotók: BE Attractive 

Ahogyan Bélavári Zita menyecske ruhái is igazán újítóak:

111.jpg

222.jpg

333.jpg

Fotók: Bélavári Zita

Tarjáni Andrea is gyönyörű menyecske ruhákkal várja az izgatott menyasszonyokat! :)

unnamed_10.jpg

unnamed_1_3.jpg

10846344_795891237136897_6205624864742453333_n.jpg

Fotók: Tarjáni Andrea / Facebook

Ti milyen menyecske ruhát választanátok magatoknak? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr7212423715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása