Alice's Wedding World

Esküvői unalom? Stop! – Így kerülheted el, hogy a vendégek fejvesztve meneküljenek a lakodalomból

2020. augusztus 19. - AliceEC

A világ legunalmasabb lagzija vagy a világ legszórakoztatóbb esküvője: te melyik címre pályáznál inkább? Tapasztalatból tudom, hogy a vendégek mindig az utóbbira voksolnak, így ha nem szeretnéd, hogy a te esküvődről is úgy meneküljenek a meghívottak, mint a süllyedő Titanicról, akkor fogadd meg ezeket a tippeket!

 

Voltam már olyan esküvőn, ahol megszámoltam hány apró hajszálrepedés van a táncparketten, mire az ifjú pár felbukkant. Ők elmentek elkészíteni az esküvői fényképeket, mi vendégek pedig halálra untuk magunkat (néhányan egymást is) abban a 1,5 – 2 órában. Addig nyilván nem kezdődött el a vacsora, mert végtére is, hogy nézne az ki, ha a boldog házasság kezdetét a húsleves maradék, zavaros levével indítaná a gerlepár. S a bárban álló ifjú titánok keze sem pörgött a koktélok felett, mert az sem vetne túl jó fényt a vendégekre, ha este hétkor már üveges tekintettel, szeszfőzde szagú lehelettel üdvözölnék az est ünnepeltjeit. Ilyenkor jöhetnek szóba a különböző játékok, amiket szintén nem a legszerencsésebb a menyasszony és a vőlegény jelenléte nélkül űzni, sőt a korfán lefelé haladva egyre kevésbé szokás is (pláne józanul).

tenor_5.gif

Ezekben az uborkaszezonokban jön igazán jól egy extra szolgáltatás vagy ötlet, ami lefoglalja a vendégeket, ráhangolja őket az egész estét szórakozásra, élményt nyújt és  feldobja a várakozás unalmas perceit.

Italkocsi vagy látványos koktélbár

 eskuvo-classic-igyal-kincsem-ital-kocsi-berles-eskuvore-catering-eskuvore-berles-ital-208-002.jpg
Fotó: Igyál, Kincsem!

 

Az alapvető italkészleten felül, amit majd a vacsora és a lakodalom ideje alatt fogyasztanak a meghívottak, beékelhető egy kis extra szórakozás az italkínálatba. Egy jópofa mozgó italkocsin kézműves sörök, fröccsök és különleges limonádék is helyet kapnak, amik korlátozott ideig állnak a vendégek rendelkezésére, pont kitöltve azt az időt, amíg várakoznak a házasok felbukkanására. Ha a helyszín nem alkalmas egy ilyen mobilis italkocsi fogadására, akkor jöhet a látványos koktélbár, ahol a mixerek nem csak extravagáns és izgalmas koktélokkal, hanem lenyűgöző show elemekkel szórakoztatják a nagyérdeműt.

eskuvo-classic-koktel-eskuvore-koktel-show-eskuvo-ital-fogyaszta-lakodalom-party-escobar-koktel-show-207-0010-1.jpgFotó: Esther&Gabe Fine Art Wedding Photography / EscoBar Koktél Show

 

Tematikus esküvők előnyben: saját kaszinó vagy szerencsekerék

 

Lehet, hogy egy barokk kastélyban tartott lagzin életidegennek hathat egy rulett asztal, egy szerencsekerék vagy egy flipper, de ha az egész esküvő hangulatát erre a vegasi játékőrületre hegyezed ki, akkor garantáltan jót szórakoznak majd a vendégek és persze ti is!

Humorista

 

Amíg távol vagytok a helyszíntől, addig egy vérbeli profira is rábízhatjátok a vendégek szórakoztatását. Egy jó humorista már az első perctől megragadja a közönséget és nem ereszti a figyelmet, akár egy órán át sem. Mivel utána mindenki az élményről és a hallottakról fog csevegni, nyertetek magatoknak egy kis időt a felfrissülésre.

Ugrálóvár és egy kis gyerekesség

eskuvo-classic-ugorj-a-fellegekbe-ugralovar-berles-eskuvore-eskuvoi-kellekek-lanybucsus-kellekek-207-05-770x578.jpgFotó: Ugorj a fellegekbe!

 

Nincs olyan felnőtt, aki ne szeretné egyetlen napra vagy akár csak néhány órára gyereknek érezni magát. Az a bizonyos gyermeki könnyedség, életvidámság és kíváncsiság hamar elvész az emberek életéből, hozd nekik vissza egy nosztalgikus hangulatú ugrálóvár vagy egy rögtönzött kis kalandpark formájában!

Jósnő vagy karikaturista

 

fakedeterminedannashummingbird-small.gif

Lehet, hogy elsőre túlzásnak hangzik jósnőt vagy karikaturistát fogadni egy esküvőre, de az újdonság és váratlanság hatása, na meg a leejtett állak látványa mindenképp megéri a befektetést. Elég csupán egy óra ahhoz, hogy a vendégek olyan élménnyel gazdagodjanak, ami örökre beleég az emlékezetükbe!

Fotósarok vicces kellékekkel

c27d5b5d08fe266113b6044df2d3c78b.jpgFotó: hitched.co.uk

 

Habár a profi esküvői fotós jelenléte elengedhetetlen, egy kis fotósarkot te is berendezhetsz a helyszín egyik szegletében, ahol a régi polaroidokhoz hasonló képeket készítő Instax gépekkel vagy fotókabinban, esetleg szelfitükörrel fotózhatnak a vendégek. És, hogy valóban szórakoztató képek szülessenek, készíttess egyedi képkereteket, mintha csak egy Insta fotó elevenedne meg, vagy gondoskodj elragadó virágfallal és bohókás kellékekkel az extra élményről.

 

…És a vacsora után

 

Egy kis megakadás a buliban a vacsora után is előfordulhat. Miután mindenki degeszre eszi és issza magát, nem meglepő, hogy senkinek sincs kedve megmozdulni, ráadásul mindig van egy kis bénázás azzal kapcsolatban, hogy ki megy ki először a táncparkettre beindítani a bulit…

 

Zenekar

 

7a852d1743781a343b07f8e583c5dbed.jpgFotó: insideweddings.com

 

Ez az érezhető feszengés könnyedén oldható, ha egy zenekar veszi le a vállatokról a terhet. Egy tehetséges banda és egy jó zenei lista parti képes állapotba tudja hozni a kajakómától szenvedő társaságot.

Tipp: Eleinte jöhetnek a lágyabb dalok, amik a beszélgetés tökéletes aláfestői, majd ez menjen át egy pörgősebb, táncra sarkalló irányba, hogy a vendégek elkezdjenek szállingózni a parkettre.

Táncpárbaj

 

wbooo.gif

Amennyiben nem rajongtok a klasszikus esküvős játékokért, szervezhettek egy táncversenyt is, ahol a nézők tapssal és hangos kiabálással döntik el, ki lesz a nyertes. A vendégek jöhetnek csapatban, párban vagy szólóban, a lényeg, hogy egy őrületes show kerekedjen belőle, akár a filmekben. Ha ebben a programban gondolkodsz, fontos, hogy előre jelezd a meghívottaknak, hogy kellően fel tudjanak készülni, kiválaszthassák a zenét és begyakorolhassák a koreográfiát.

Karaoke

c727484cc1742dfd098643425dc3099f.jpgFotó: Pinterest

 

Amikor a buli beindult, és a gyerekek, valamint a leggyengébb láncszemek már lemorzsolódtak, kezdődhet egy fergeteges karaoke buli a legnagyobb hazai és külföldi slágerekkel, amiket minden korosztály jól ismer. Ki tudja, lehet felfedeztek egy csiszolatlan gyémántot a társaságban, vagy csak szimplán könnyesre nevetitek magatokat!

 

És te mivel szórakoztatod majd a vendégeidet az esküvőn?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr2116169376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegkoko 2020.08.23. 12:04:30

Tipikus trendi szarságok, kb mintha egy béna amcsi filmből lettek volna véve.
süti beállítások módosítása