Alice's Wedding World

Amit soha ne tegyél egy párkapcsolatban!

2015. április 23. - Alices Wedding World

1. Sose hűtlenkedj! Elsőre ez természetesnek tűnik, ám léteznek magatartásbeli hűtlenségek is. Amikor nem állsz ki a társad mellett, vagy a haveri társaság előtt gúnyolódsz rajta, viccet csinálsz belőle. A nők hajlamosak kibeszélni párjuk szexuális teljesítményét, a pasik pedig hallgatnak az ex barátnőkről, vagy füllentenek, miért húzódott el a munka(utáni sörözés). Meglehet, hogy a partner úgysem tud meg semmit mindebből, csakhogy a gondolat teremtő ereje, az egymás előtti apró titkok mérgező hatásúak, amik előbb-utóbb felszínre kerülnek.

2. Sose hidd: elengedheted magad! Egy jól működő párkapcsolatért minden nap meg kell küzdeni. Ez egy nagy közös kaland, amelyben helyt kell állni, és akkor csinálod jól, ha úgy érzed, napról napra jobban szereted a párodat. Tehát: sose hidd, hogy azt teheted a partnereddel, amit akarsz: hiszti, kirohanások, követelőzések a legnagyobb idillben is romboló hatásúak – nem a felszínen, hanem mélyen, legbelül.

11148327_1113666821993818_1600544860421026731_n.jpg

3. Sose becsméreld őt! Meglehet, hogy a te vőlegényed/férjed a világ legjobb közgazdásza, de ha villanykörtét kell cserélni, akkor ügyetlen. Biztosan akadnak bosszantó hibák, de azokat becsmérelni, méreg a párkapcsolatban. A férfiak képességeit kétségbe vonni, vagy kinevetni sokszor jóvátehetetlen, mert keres majd valakit, akitől kedvességet kap.

4. Sose ítélkezz felette! A befásult hétköznapokban és több együtt töltött év után a nők hajlamosabbak arra, hogy ítélkezzenek társuk fölött. Aki vádaskodik, szemrehányást tesz, ha a másik elkövetett egy hibát úgy hívják: házisárkány. Fogd vissza az indulataidat, hiszen mindenki hibázhat, de ha a botlás után kicikized a férjedet, vagy ironikus megjegyzést teszel rá, akkor hogyan várhatnád el, hogy másnap kitárulkozzon előtted? Sehogy!

5. Sose fecsegj róla! Azt gondolod, nincs abban semmi kivetnivaló, ha bánatodban, fáradtságban megbeszélheted a barátnőkkel a férjed, partnered rossz szokásait. Csakhogy ami tabu: tovább adni a bizalmas információkat, amelyeket a párod rád bízott.

6. Sose hasonlítsd másokhoz! Ha példálózol neki arról, hogy az exed miben volt jobb, vagy a kollégád mennyivel többet keres, akkor azzal a társad önbizalmát rombolod észrevétlenül. Ha nem tetszik a párod hozzáállása bizonyos kérdésekhez, akkor ösztönözd, bátorítsd, támogasd őt. Vagy egyszerűen fogadd el, hogy ő más.

7. Sose feküdjetek le este haragban! Minél előbb tisztázd a nézeteltérést, mert a harag rossz tanácsadó. A durcás elalvás morcos ébredést hoz, és rányomja a bélyegét az egész másnapra.

8. Sose építs külön társaságot! Ha néha külön programot is szerveztek magatoknak, az rendben van, hiszen néha kell egy kicsi különlét, hogy kialakuljon a partneredben az irántad érzett hiány. De ha az egyik fél külön baráti társaságot épít ki, amelybe sosem hívja el a párját, akkor ott előbb utóbb csillapíthatatlan hiányérzés alakul ki, amely lassan, de biztosan megmérgezi a kapcsolatot.

9. Sose emlegesd a válást! Bármekkora nézeteltérés alakul is ki köztetek, sose fenyegetőzz válással. A kimondott szót nem tudod ki nem mondottá tenni, a szavakban rejlő energia pedig abban a pillanatban elkezdi kifejteni hatását, amint kimondod. A pszichológia ezt az önmagát teljesítő jóslatnak hívja: ha valaki folyton azt mondogatja, amitől fél, akkor előbb-utóbb bevonzza azt.

 

Forrás: Szepes Mária/A szerelem mágiája

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr797390566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása