Alice's Wedding World

Újabb enyhítések az esküvőkkel kapcsolatban - Június 1-től Budapesten kívül mindenhol megtartható a lakodalom 200 főig

2020. május 14. - AliceEC

A 2020-as év korántsem úgy indult, ahogy azt vártuk, de a május végre jelentős enyhítéseket hozott országszerte. A kormány legfrissebb bejelentése alapján a fővároson kívül már nem csak a polgári és templomi szertartást lehet megtartani, hanem a lakodalmat is 200 főig bezárólag!

 

 Az eredeti, augusztus 15-ig meghozott rendelkezések úgy tűnik eddig tartották magukat. A legújabb bejelentés alapján már június 1-től megtartható minden kétszáz fő alatti lakodalom - a templomi és polgári szertartáson túl - a megfelelő higiéniai szabályok betartásával, kivéve Budapestet. A fővárosiak egyelőre nem élvezhetik az enyhítéseket, nekik továbbra is csak a várakozás marad; igaz folyamatosan zajlanak a tárgyalások a lazításokról, így jól lehet, hogy hamarosan ott is esküvőzhetnek. Pest megye többi részében már szintén megtarthatók az esküvők és a lakodalmak.

giphy_9.gif

Ezzel az intézkedéssel jól járhatnak azok, akik kivártak az esküvő elhalasztásával (kivéve a fővárosiak), de azok a vidéki házasulandó párok, akik eltolták a júniusi, júliusi vagy augusztusi esküvőjüket egy későbbi dátumra, most minden bizonnyal foghatják a fejüket. Ők azok, akik simán összeházasodhattak volna idén nyáron, ha időben értesülnek az enyhítésekről, bár mindennap jön egy újabb módosítás, ami miatt teljes a bizonytalanság, így nagyon előre tervezni sem lehet.

giphy_1_4.gif

 

A higiéniai előírások az esküvőn

 

A maszk és a másfél méteres távolságtartás továbbra is kötelező marad az esküvőkön, beleértve a lakodalmat is! Abban véleményem szerint nincs semmi kivetnivaló, hogy óvjuk a magunk és mások egészségét, ezért gyakrabban fertőtlenítünk, mint ezelőtt valaha, maszkot viselünk és tartjuk a távolságot, ha boltba vagy egyéb közösségi helyre megyünk, de arra azért kíváncsi lennék, hogyan lehet mindezt betartani egy lagzi során.

Elképzelem, ahogy a százfős vendégsereg egy legalább futballpályányi méretű helyszínen üldögél, és másfél méterről próbál üvölteni az asztali beszélgetőpartnerének, miközben a húslevest önti nehézkesen a szájába a maszk alatt/felett/mellett. A pincérek pedig sorra dobálják a távolságtartás szabályait betartva a tányérokat a vendégek elé.

 

Érdekes lehet még a csoportkép és a tánc is a lakodalomban. Mindkettőt viszonylag nehéz összehozni másfél méterről, de biztosan lesz majd valami hatékony ötlete annak, aki elvárja, hogy ezek az intézkedések betartásra kerüljenek az esküvőkön is.

 

Módosulhat az esküvő forgatókönyve

_mgl5202.jpgFotó: Fellner Felícia Fotográfus

 

A fentiek tükrében minden bizonnyal merőben átalakul majd az esküvők forgatókönyve, ami a helyszínektől követeli meg leginkább a logisztikai megoldást. A rendezvényterek asztalait és a terítékeket várhatóan úgy kell majd elrendezni, hogy szellősebben ülhessenek a vendégek, nagyobb hely álljon rendelkezésre a tánchoz és több mint valószínű, hogy a pincérek is maszkban és kesztyűben szolgálják majd fel az ételeket és italokat.

Szerinted mennyire lesz nehéz betartani a higiéniás előírásokat a lakodalomban?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr1515692620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása