Alice's Wedding World

Vedd komolyan, ahogy Angelina! És telefonálj!

2015. március 25. - Alices Wedding World

132619268703_touri_stl_12_h_1.jpg

Angelina Jolie sokkolta a közönséget, amiért eltávolíttatta a melleit. Egy örökölt (az ún. BRCA)  génmutáció miatt 87 %-os esélye volt az emlőrákra, ezért inkább megelőzte a bajt. Jolie édesanyja mellráktól szenvedett, és 57 évesen petefészekrákban hunyt el. Anyai nagymamája ugyanilyen betegségekkel küzdött. A szupersztár anyuka nem akart felmenői sorsára jutni: a gondos kivizsgálásokat követően döntött a műtéti beavatkozáson. És most itt az újabb döbbenet: Angelina a napokban árulta el, hogy petefészkeit is eltávolíttatta, mert kezdődő rák tüneteit fedezték fel nála. 

A szakorvosok rámutattak arra, hogy azoknál a nőknél, akiknél petefészek-rák alakul ki, idővel sajnos emlőrák is megjelenhet, és fordítva, mert a két daganat között kapcsolat van. "120 petefészek-eltávolításon átesett nő vizsgálata után megállapították, hogy egyharmaduknál kezdő stádiumban lévő emlőrákot vagy gyomor-, bélrákot is találtak." - állítják a szakemberek. 

A rák nem válogat, évente egyszer ne feledkezz meg a szűrésről! Ha pedig a családi kórtörténetben halmozottan szerepel ilyen jellegű daganat, akkor érdemes génvizsgálatot kérni, hogy tisztában legyél a helyzettel. A genetikai tesztet azonban jelenleg nem minden esetben támogatja az OEP. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr17303528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása