Alice's Wedding World

Koszorúslány-kisokos: ruha és persze a kötelességek!

2017. május 19. - Alices Wedding World

Felkért a barátnőd, hogy legyél a koszorúslánya? Ez fantasztikus, ám tisztában kell lenned azzal, hogy milyen teendőket kell ellátnod!

Az esküvői szokások ugyan időről időre megújulnak, vannak hagyományok, amelyek soha nem változnak: ilyen a koszorúslányok szerepe az esküvőkön. Ha netalántán téged is felkértek az idei nyárra koszorúslánynak, akkor érdemes tudni, hogy milyen feladatokkal fog járni, és azt is, hogy az outfitedet hogyan kell elképzelned. Mehet?

1. Régen!
7bd1ea3b2dba2f20bc1b76209fbced46.jpg

Fotó: Pinterest

Az ókorban a koszorúslányok feladata egyértelműen az volt, hogy védelmet biztosítsanak a menyasszonynak az ártó, rossz energiákkal szemben. Éppen ezért régen volt olyan hagyomány, miszerint mind a menyasszonynak és a koszorúslányoknak ugyanolyan ruhában kellett lennie, hogy össze tudják zavarni a szellemeket.

A viktoriánus korban fordult elő először az, hogy a koszorúslányok segítettek a ceremónia megszervezésében, továbbá a virágszórás is ekkor jelent meg, melybe gyakran raktak gyógynövényeket is, hogy a már korábban említett rossz szellemeket elűzzék. Nagy valószínűséggel innen eredeztethető az is, hogy manapság minden koszorúslány kezében található virágcsokor, bár ma már kihagyható elem a gyógynövény.

2. Kötelességek!

d43c9867ec4716a19a0b4a60d119c7ed.jpg

Fotó: Pinterest

A 21. század megengedi azt, hogy a menyasszonynak egy vagy több koszorúslánya is legyen. Az esetek nagy részében rokon, nővér, húg, barátnő, legeslegjobb barátnő szokott eme szerepben tetszelegni.

Feladatuk sokrétű: 

  • lelki támogatás nyújtása,
  • lánybúcsú megszervezése,
  • esküvői előkészületekben való segédkezés
  • ők osztják ki az autókat díszítő szalagokat,
  • a köszönet ajándékokat az asztalra helyezik,
  • segítenek a szertartás során,
  • a csokordobásnál a vendégsereggel együtt felsorakoznak,
  • vendégek táncra invitálása,
  • segítenek levenni a menyasszonyi ruhát.

Ez valóban rengeteg dolog, ám nem szabad megfeledkezned arról sem, hogy itthon a menyasszony dönti el, hogy milyen legyen a ruhád, ám azt neked kell finanszírozni, minden más kiegészítőddel együtt.

3. Ruha!

infinity-koszoruslany-ruha-eskuvo-4.jpg

Fotó: Infinity

És, ha már a ruhánál tartunk, akkor erről is érdemes pár szót ejteni! Manapság két nagy divat él a koszorúslányok ruhájánál.

1. Az összes koszorúslány azonos fazonú, azonos színű ruhákat visel.

2. Valamennyi koszorúslány más ruhát hord, melyek vagy fazonban vagy színben/árnyalatban különböznek.

Színük általában az esküvői dekorációhoz vannak igazítva, a legkedveltebbek mostanság a matt anyagú pasztell és világos színek. Sokan ragaszkodnak a nyári melegség miatt a térdig érő darabokhoz, ám érdemes megfontolni a bokáig érőket is, hiszen nagyon trendinek számítanak ma.

4. Kicsik!

f5d814c4344dc5cac65911ce014f560f.jpg

Fotó: Pinterest

Természetesen a legjobb barátnők mellett a kislányok is csatlakozhatnak a koszorúslányok táborába, akiknek manapság a virágszórás jutott feladatul. (Természetesen azon kívül, hogy nagyon édesek a mini forgósruhájukban!)

Te mikor leszel koszorúslány? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr612525745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása