Alice's Wedding World

A hosszú házasság 10 pontja!

Amit mindig meg kell(ene) tenned...

2015. április 10. - Alices Wedding World

Hamarosan örök hűséget fogadsz, de ahhoz, hogy a szerelmetek valóban örökké tartson, be kell tartani az együttélés szabályait. Az Esküvő Classicban már megmutattam, de sokszor újra és újra elolvasom, hogy melyek azok a piros lámpák, amelyeknél kötelező megállni ahhoz, hogy tovább mehessünk a párunkkal a közös úton.

Amit mindig meg kell tenned!

1. Figyelj rá! Zavar, hogy a partnered nem figyel rád úgy, mint a kapcsolat elején? Az alapszabály e téren is él: ahhoz, hogy törődést, szeretet, figyelmességet kapj, ahhoz először törődést, szeretet és figyelmességet kell adnod. Olyan ez, mint egy labdajáték, csak sokszor a nőknek kell előbb odadobni a labdát. Gondolj bele: ha olyan vagy, mint egy durcás kisgyerek, aki nem akar játszani, annak senki sem dob labdát – e téren érdemes kezdeményezni.

10931128_796140413756605_2700537328135993537_n.jpg

2. Érdeklődj iránta! Megeshet, hogy malomkerékbe kerülünk a munka és az otthoni teendők közt. A nők kiváltképp hajlamosak arra, hogy elúsznak az őket érintő tennivalókban, gondokban, hogy a partnerük érzéseire, netán gondjaira egyszerűen elfelejtenek figyelni. Mert azok (látszólag) úgyis rendben vannak. Pedig fontos: egyetlen nap se teljen el őszinte érdeklődés nélkül! Ne hagyd, hogy a milyen napod volt' kérdésre a felelet vállrándítás legyen, mert megeshet, hogy lassan új emberré változik melletted a párod, és neked fel sem tűnik.

3. Teremts érzelmi biztonságot! Ahogy a tested fázik a hidegben, úgy a lelked is fázhat az érzelmi hűvösségben. Nem elég ábrándoznod arról, milyen szép volt a tavalyi nyaralás, mennyire fontos számodra a partnered közelsége – a tudtára is kell adnod. Ahogy számodra fontos az érzelmi biztonság, úgy a férfiak számára ez éppúgy lételem. Ha szégyenlős vagy a szemébe mondani, hogy szereted, akkor mondd el neki akkor, amikor alszik. A tudatalattijában rögzülnek a szavaid, és nyugodtabbá teheted.

1610863_796140383756608_7085840851493466615_n_1.jpg

4. Dicsérd őt! Az elismerő szavak ereje olyan, mint egy varázslat: teremtesz, építesz vele érdeklődést, jó kedvet, szimpátiát, hálát, szeretet... Mivel a kedves szó nem kerül semmibe, ne fukarkodj azzal, hogy megdicséred párodat, ha rászolgált. Finomat főzött? Sikert ért el a munkában? Egész nap vigyázott a gyerekre, hogy te szabad legyél? Dicsérd meg, ezzel az önbizalmát, és a kapcsolatotokat is építed!

5. Törekedj minél több közös élményre! Az unalmas hétköznapok megölik a romantikát. Ha pedig úgy telnek el évek, hogy kettesben nem töltöttetek el egy közös estét, hétvégét sem, akkor lazulhat a kötelék kettőtök között. Ha végre kettesben vagytok, akkor hagyd a gondokat! Foglalkozz vele, lazíts, hogy a kapcsolatotok feltöltődjön. A közös élmények két ember mélyebb összetartozását erősítik, amelyek által két testben egy lélekké formálódhatnak.

6. Köszönd meg! Kérsz valamit a partneredtől, ő megteszi. Te talán közönyösen tudomásul veszed, elfogadod, mi több, természetesnek veszed. De ez nagy hiba! Nem tudhatod, hogy az aprónak tűnő gesztus számára mibe került. Megeshet, hogy órákat állt sorba miatta, tízszer telefonált, alig tudta elintézni, stb. Ha ő szívességet tesz, akkor köszönd meg, és adj hozzá egy csókot, különben elidegenedést válthatsz ki belőle a közönyöddel.

7. Maradj gyerek! A nők többsége belesik ebbe a csapdába: túl komolyan veszi a hétköznapokat, azok gondjait és sokszor csak a problémáit osztja meg a partnerével. Muszáj a malomkerékbe olykor egy csepp  játékot és nagy nevetéseket vinni. Hívd elő a benned rejlő gyermeket, és olykor engedj meg játékosságot: kártyázzatok, csocsózzatok, kergetőzzetek, bújócskázzatok. A gyermeki könnyedség olyan varázsszer egy kapcsolatban, amely mérges gócokat old fel, és erősebé teszi a két ember közti szálakat.

8. Legyenek ünnepeitek! A közös ünnepek, rituálék ébren tartják a szerelem tüzét. Apró meglepetésekkel lehet ilyenkor készülni, amely izgalom hozza a partnereket. A boldog várakozás magasabb rezgést idéz elő, amely  újra feltüzeli a szeretet lángját. Sose drága ajándékkal készülj ilyenkor, inkább találékony apróságon, amely mosolyt csal a másik arcára. Az ilyen ünneplésekre jó lesz később közösen visszagondolni ez pedig egy újabb titkos kapcsolaterősítés.

10959957_804323136271666_7730886184556597304_o.jpg

9. Készülj meglepetéssel! Kissé unott hónapok vannak mögöttetek? Vagy egykedvűség ült közétek? Készülj meglepetéssel, hogy feldobd mindkettőtök hangulatát. Szervezz le egy gokart versenyt, vegyél egy színház-, vagy koncertjegyet, és ne szólj róla, csak titkosan szervezd meg. Üzenj neki, hogy este 8-kor hol randiztok, vita nincs, ott várod. Még ha a partnered kezdetben ódzkodik is váratlan programtól, este már biztosan örül annak, hogy volt egy este, amikor nem ültetek otthon.

10. Maradj vonzó! Nincs kibúvó, nincs elég erős indok arra, hogy elengedd magad, még akkor is, ha már több tíz éve együtt élsz a pároddal. Ahogy a belsőd, úgy a külsőd is legyen ápolt és vonzó, mert a szeretet nem evidens. Attól, hogy a férjed beléd szeretett, még kiszerethet belőled, ha nem figyelsz magad vonzerejére. De ahogy a mosdatlan megjelenés, úgy a mocskos beszéd is lehet romboló hatású. 

10930081_796140400423273_7261454575925653969_n.jpg

Forrás: Szepes Mária/A szerelem mágiája

Fotó: Esküvő Classic Magazin / Borzi Vivien (www.vivienborzi.com), Andráska Krisztián (www.facebook.com/krisztianandraska)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr287357340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása