Alice's Wedding World

Tízmilliós esküvő fillérekből – Így lehet fényűző esküvőd anélkül, hogy költségekbe vernéd magad

2020. június 11. - AliceEC

Imádod a luxust, és legszívesebben olyan esküvőt szerveznél, hogy Kim Kardashian is irigykedjen? Érhető, ha leakarod ejteni a vendégek állát, ahogy az is, ha a tavaszi megpróbáltatások után mindezt olcsóbban kiviteleznéd. Itt a szuper recept, amivel fillérekből lehet krőzusi esküvőd!

 

A megszorításokkal telt tavasz után nem meglepő, ha nem akarsz a pénztárcád tartalmára hágni, még akkor sem, ha éppen esküvőről van szó. Én személy szerint imádom azokat a dolgokat, amik nem küldenek padlóra anyagilag, mégis úgy néznek ki, mintha azért legalább megpróbálták volna. Most, hogy a pénzünket leginkább fertőtlenítő gélbe és toilet papírba fektettük, különösen hitelt érdemlő, hogy megosszam veletek a titkot, hogyan lehet instant gazdagságot csempészni az egyébként pénztárcabarát tranzakciókba. Az esküvőket már egyébként is javában megtépázták a járvány miatt hozott intézkedések, nem hiányzik, hogy egy ilyen helyzetben még inkább költségekbe verd magad!

usiz.gif

 

Instant luxus az esküvői asztalokon

 

Mi jut eszedbe, ha azt hallod, hogy luxus? Az arany, ezüst és pezsgő árnyalatokról mindenki a gazdagságra, jó módra és eleganciára asszociál. A tévhittel ellentétben nem kellenek ahhoz 24 karátos drágakövek, hogy elérd ezt a hatást az esküvődön! Cseréld le az egyszerű székeket aranyozott darabokra, és dobd sutba a menzás fehérabroszt is, egy flitterekben úszó darab kedvéért! Ezzel máris megadhatod az alapját egy fényűző luxus látszatát keltő nagy napnak.

eskuvo-classic-eskuvoi-viragdekoracio-asztal-dekoracio-menyasszonyi-csokor-2020-02.jpgFotó: Köő Adrien

 

S ha már az asztaloknál járunk, a terítékben is lehetsz cseles! A nem gagyi, de mégis könnyen megfizethető kamu „kristály” poharak, átlátszó üvegtányérok és óarany hatást keltő étkészletek mind-mind arra utalnak, hogy nálatok bizony még a csapból is ’92-es Dom Perignon folyik, közben csak voltál olyan türelmes, hogy kivártad a kilométeres sort az újranyitott lakberendezési üzlet előtt…

Nem csak a flitteres és fényes dolgok árasztanak magukból tehetős felhangot. Egyes színek, mint a fehér, az elegáns földszínek, a sötétkék és méregzöld, valamint a bíbor és a lila mind-mind rádobnak néhány nullát az egyébként nem biztos, hogy olyan drága virág és papírdekorációra.

045f7e54d8ae718ab85687e09e5f276b.jpgFotó: Belle The Magazine

 

Dekorációban is kivételes

 

A színekre már kitértem, de vannak bizonyos fajta virágok, amik ugyancsak fokozzák a módosság illúzióját. A fehér rózsa, orchidea, bazsarózsa, tulipán és a sok zöld kombinációja is friss és modern összhatást kelt. Ezeket próbáld minél finomabban és letisztultabban összeválogatni, a káosz ugyanis mindig olcsóbb érzést ad.

Tipp: Válassz az évszakoknak megfelelő, szezonális virágok közül! Ezek mindig sokkal szebbek és tartósabbak!

A névjegykártyák és asztalszámok plexi táblán vagy ásványra festve még különlegesebb elemei lesznek a dekorációnak, de az üdvözlő felirat vagy a kedvenc idézeteitek is íródhatnak kalligráfiával fára vagy tükörre a varázslat érdekében. A végösszeg pedig nem fog sokkal többre rúgni, mint amennyit a papíralapú változatok kóstálnak.

eskuvo-classic-kalligrafikus-tabla-kalligrafus-dekor-tabla-welcome-ultetesi-rend-001.jpgFotó: Kristoban Photography / Ecrire Wedding

 

Mesteri szórakozás

 

A klasszikus esküvői játékok már nem feltétlenül tartják izgalomban a most házasodó generációt úgy, mint elődjeiket. S bár az igény a szórakozásra megváltozott, nem feltétlenül jelenti azt, hogy költségesebb is lett. Jöhet a karaoke vagy akár egy mesterien megtervezett táncpárbaj is a menyasszonyrablás helyett!

ba02fc5b3e1470edfabf1652a2bc0d63.jpgFotó: One Fab Day

 

A környezetszennyező léggömberegetés helyett inkább ültessetek fát! Bár lehet, elsőre nem ez ugrik be, ha szórakozásról van szó, meglásd a jó cselekedet érzése kellő pozitív energiával tölt majd fel; sőt izgalmas lesz évről-évre nyomon követni, ahogy cseperedik a szerelmetek „gyümölcse” (és még csak nem is kerül sokba).

Na jó, itt egy kicsit azért meg kell csapolni a büdzsét, de mindenképp megéri, ha elismerő visszhangot akarsz a vendégektől. Az esküvői szórakoztatás legújabb nagymesterei a karikatúristák, jósnők és humoristák. Elég csak egy órácska a szolgáltatásukból, aztán jöhet a zene!

 

Up to date esküvői menü, italok és desszertpult

 

Ahogy a virágoknál a letisztultság és minimalizmus viszi a prímet az instant gazdagság terén, úgy a desszertasztalon a bőséges választék lesz a befutó. A több emeletes, vastagon marcipánba burkolt menyasszonyi torta helyett készíttess több, kisebb tortát változatos ízkombinációkban (és mentes verzióban), hogy mindenki megtalálhassa a kedvencét.

gc_couture.jpgFotó: Gc Couture

 

A hagyományos tányérszervízes vacsorához képest a svédasztal egy izgalmasabb, stílusosabb felütést ad az ünnepi ebédnek vagy vacsorának. Természetesen annak is megvan a maga bája, ha az ember körül pincérek sürögnek, de akkor viszont kerüljön a húslevestől és rántott hústól valami változatosabb a tányérokba.

Mivel az esküvőn az italok kulcsfontosságú szerepet töltenek be, érdemes azok kínálásra egy kicsit extrább megoldást választani. Az üveges és dobozos sörök helyett bérelhetsz sörcsapot, ami valódi élmény lesz a vendégeknek; a limonádék kerüljenek üveg ballonokba színes gyümölcsökkel és mentalevelekkel vagy levendulával tömve, sőt a röviditalok mennyiségét a felére is redukálhatod, ha a felszabaduló összegből egy szuper kis koktélstandot bérelsz.

c38e0a9cee25e8fbf7b8c55bc987cf37.jpgFotó: Pinterest

 

…És amit még pluszban megtehetsz

 

Kérj fel koszorúslányokat vagy koszorúsfiúkat, legyen lány és legénybúcsútok, a polgári szertartáson (amennyiben a házasságkötő terem engedélyezi) pedig szóljon általatok összeállított zene lejátszási lista, ezzel személyesebb, szívmelengetőbb és összeszedettebb lesz az esküvőtök.

Szabj meg dress code-ot már a meghívók átadásakor, ez külföldön nagyon megy, és az esküvő is sokkal gazdagabbnak tűnik tőle!

e3273fe4e86ce17684418a81638953af.jpgFotó: Pinterest

 

Ténylegesen nulla forintodba kerül esküvői fogadalmat írni, amivel még romantikusabb és nagyvilágibb lesz az egész ceremónia hangulata!

 

Te melyik tippet próbálod majd ki az esküvődön?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr6515804438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.06.12. 12:45:19

Ha van valami, amit igazán felesleges és überproli erőltetni, az a luxus _látszata_. Valami vagy legyen luxus, vagy ha nem telik rá, akkor legyen máshogyan érdekes, bájos, kedves, vállaltan kisszerű, akármi. A luxus látszatára csak az igazán sekélyes senkiknek van szükségük.
süti beállítások módosítása