Alice's Wedding World

Az esküvő egyik legnehezebb kérdése: Hogyan állítsuk össze a vendéglistát?

2020. április 15. - AliceEC

Az esküvőszervezés egyik elsődleges állomása nagyjából összeírni a vendéglistát, hogy világosabb képet kapj arról, milyen paraméterekkel rendelkező helyszínek között nézelődj a továbbiakban. Ez a feladat nem tűnik túlságosan bonyolultnak, de amikor néhányan megsértődnek, hogy ők nem kaptak meghívót, a vendégsereg fele meg közli, hogy hoz plusz egy főt, akkor az ember inkább ülne neki kibontani azt a bizonyos gordiuszi csomót…

 

A pénzen kívül a második legnagyobb vitaforrást a vendéglista összeállítása jelenti. Ha túl szűkre szabod a meghívottak számát, előfordulhat, hogy többen megsértődnek, amiért kimaradnak a buliból, ha viszont bő lére ereszted, csillagászati összegekbe is kerülhetnek az ételek és az italok, illetve a helyszín bérlése.

Amikor nekilátsz a vendéglista összeírásának, mindenekelőtt szögezd le, hogy gyerekmentes vagy gyerekbarát esküvő lesz, továbbá, hogy engedélyezed-e a plusz egy fő hozatalát. Ez a két kritérium nagyon fontos, így kerüljön feltüntetésre a meghívókon is!

eskuvo-classic-eskuvo-elhalasztasa-hogyan-korona-virus-vis-maior-koronavirus-vendegek-ertesitese-eskuvo-elhalasztasarol-001-770x513.jpgFotó: 2Lenses/Táblaságom

Tippek a vendéglista íráshoz

 

  • Sose úgy kezdjetek hozzá, hogy hasraütésszerűen bemondtok egy plafonértéket. A menyasszony és a vőlegény is külön-külön írjon egy listát a szívének kedves emberek neveivel, majd ezt összevetve határozzatok. Aki felkerült mindkettőtök papírjára, az egyértelmű, hogy kap meghívót, a többit pedig vitassátok meg együtt. Lehet, hogy te szívesen látnád az exedet is az esküvőn, de a vőlegényed már kevésbé, vagy éppen fordítva!

 

  • Olyan emberekben gondolkodjatok, akik az aktuális életetek szerves részét képezik. Fölösleges az általános iskolás vagy gimis cimborákat is meghívni, ha évek óta nem is tartjátok egymással a kapcsolatot. Ugyanez igaz azokra az emberekre is, akik hiába körülvesznek benneteket, nem állnak közel hozzátok (például a századik kolléga a munkahelyről).

 

  • Távoli rokonokat és haverokat elég csak a templomi szertartásra meghívni. A vacsorán már tényleg csak azok legyenek veletek, akik nélkül elképzelhetetlen az esküvő.

 

eskuvo-classic-eskuvoi-meghivo-eskuvoi-idezetek-szerelmes-idezetek-eskuvore-005.jpgFotó: Köő Adrien/Postabea Esküvő Design

 

  • Csak azért nem kell meghívni valakit, mert egy ismerősnek az ismerőse. Van egy jó barátotok, akinek új partnere van, de még az életben nem láttátok? Esetleg az egyik koszorúslány húga rossz passzban van, és ráférne egy kis szórakozás? Ezek most nem a ti gondjaitok, ha mindenkit szegről-végről meghívtok, annyian lesztek, hogy egy komplett falut ki kell bérelni!

 

 

  • Ez a nap kizárólag rólatok kell, hogy szóljon! Ha régóta pici esküvőben gondolkodtok, ne hívjátok meg a harmad és negyed unokatesókat, a havonta egyszer felbukkanó cimborákat. Legfeljebb közvetítsétek élőben az esküvőt, hogy online követhessék azok is, akik nem kaptak meghívót.

 

  • Elváltak a szüleitek és azóta nincsenek egymással jó viszonyban? Természetesen attól ti meghívhatjátok mindkettejüket! Jelen helyzetben meg kell érteniük, hogy ez nem róluk, hanem a ti boldogságotokról szól. Tegyék félre erre a pár órára a sérelmeiket, és csak rátok összpontosítsanak! Attól, hogy egy légtérben tartózkodnak, még nem jelenti azt, hogy beszélniük is kellene egymással.

 

eskuvo-classic-eskuvoi-meghivo-eskuvoi-idezetek-szerelmes-idezetek-eskuvore-006.jpgFotó: Fellner Felícia/Manna Design

 

  • Néhány férőhelyet különítsetek el az esküvői szolgáltatóknak. A fotós/videós magától értetődően jelen lesz a helyszínen, de a ceremóniamester, az esküvőszervező és még a pap is nyugodt szívvel ott lehet az ünnepi vacsorán.

 

  • És ha már esküvői invitáció, bizonyára azon is elgondolkodtok közben, hogy kik legyenek a tanúk és a koszorúslányok. Előbbiek általában a szűk családból kerülnek ki (18. életévét betöltött, cselekvőképes személy), míg utóbbiak a rokonság vagy a baráti társaság oszlopos tagjai. Ha olyan szerencsés vagy, hogy akár húsz jó barátnőt is fel tudsz sorakoztatni, próbálj valamilyen szempont szerint szelektálni, nem kell mindenkinek koszorúslánynak lennie, mert lehetetlenség lesz ennyi ember igényeit összehangolni!

 

Egy kis segítség, ha valakivel kapcsolatban hezitálnál. Menj végig ezen a mini teszten, és a végére tudni fogod, hogy meghívd-e vagy sem!

 

ec-blogra-vendeglista.jpg

 

És te tudod már, kik szerepelnek majd az esküvői vendéglistádon?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr6415614520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása