Alice's Wedding World

Lánykérés otthon? – A négy fal között is lehet emlékezetes az eljegyzés!

2020. április 02. - AliceEC

Gyűrű megvéve? Utazás lefoglalva? Remegő térdek bekészítve? Ha fejben a tavaszi kiruccanásra időzítetted az eljegyzést, és most romantikus andalgás helyett a kanapéba süppedve számolgatod a repedést a mennyezeten, biztosan el lehetsz keseredve. De attól, hogy az élet más forgatókönyvet írt, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne a négy fal között is tökéletes a lánykérés!

 

Még március elején, amikor már érezhető volt, hogy nem ez lesz életünk tavasza, megkérdezte tőlem az egyik kedves ismerősöm, hogy mit gondolok, ha karanténra kerülne sor, akkor a válások vagy a terhességek száma nőne meg ugrásszerűen. Azóta eltelt egy hónap, és bár a statisztikai mérleg nyelve még nem billent egyértelműen egyik irányba sem, elgondolkodtam, hogy mi van azokkal a fiúkkal/férfiakkal/úriemberekkel, akik mostanra tervezték a lánykérést.

eskuvo-classic-eljegyzesi-gyuru-karika-gyuru-mokume-bajcsi-nagy-balazs-2020-08.jpgFotó: mokume.hu

 

Ők minden bizonnyal már elkészíttették/megvásárolták az eljegyzési gyűrűket, esetleg lefoglaltak egy tavaszi utazást vagy wellness hétvégét, jól begyakorolták, hogy mi után mit mondanak, mikor ereszkednek fél térdre, elpróbálták párszor a jelenetet a tükör előtt, és most otthon üldögélnek egy aprócska ékszeres dobozzal a zsebükben…

Én azon a véleményen vagyok, hogy nem kell ahhoz a csillagokat is lehozni, meg egzotikus utakra indulni, hogy emlékezetes legyen ez a pillanat. Elég egy kedves gesztus, a gyűrű, na meg persze a nélkülözhetetlen hozzávaló, a szerelem.

Képzeletben repüljetek messzire!

 

495297b0d323fb2dfc691f1c06017c2a.jpgFotó: Pinterest

 

Ha utazást terveztél, de annak lehetősége messze elúszott, miért ne teremthetnéd meg az úti cél hangulatát a lakáson belül? Szerencsére boltba menni nem tilos (de figyelj oda, hogy 65 év alatt délelőtt 9-ig vagy délután 12-től zárásig intézd), így például instant olasz, francia vagy arab atmoszférát adhatsz a nagy kérdésnek. Vásárolj a hely gasztronómiájára jellemző ételeket és italokat, a háttérben szóljon ahhoz illő lágy zene, és dekoráld ki a lakást is az ország jellegzetes motívumaival!

Rögtönzött étterem a konyhában

2166c0a321f0f04b3897c5a80ce6b1d5.jpgFotó: Pinterest

 

Emlékszel még mit ettetek az első randevún? Vagy van egy imádott éttermetek, ahol mindig ugyanazt rendelitek? A legtöbb vendéglátóegység ugyan a nagyközönség előtt zárva tart, de házhozszállítási opcióval tovább működik. Kérd te is az otthonodba a kedvenc fogásaitokat, vagy emeld egy szinttel feljebb a lécet, és készítsd el te magad a lánykéréshez illő falatokat! Természetesen a megfelelő körítést se felejtsd el, egy pohár bor, szép teríték, néhány szál virág, és minden adott lesz az igenhez!

Szerenád

akusztikus-ezenekar-eskuvore-maya-n-peti-duo-zenekar-elo-zene-eskuvore-006.jpgFotó: Maya'n'Peti

 

Jó persze, ha csak nem vagy valami istenadta énekes tehetség, fölösleges bepróbálkozni egy saját szerenáddal, mert lehet inkább lesz kínos a végeredmény, mintsem kedves vagy romantikus. Viszont rengeteg hazai és külföldi zenész ad ingyenes otthoni koncertet, ami szuper aláfestése lehet a lánykérésnek, vagy ha biztosra akarsz menni, akár fel is kérhetsz egy kisebb akusztikus zenekart, hogy Skype-on játszanak el nektek egy dalt.

Ha van kerted, nyert ügyed van

37c73a2e3b259a2645ed28fb0a1dc0de.jpgFotó: Pinterest

 

Egy zöldellő, virágokban bővelkedő kertnél nem is kell szebb háttér egy ilyen pillanathoz. A színek és illatok mellett már csak a naplemente vöröses sugarai tehetik még nagyszerűbbé a lánykérést. Inkább estére időzítenél? Tekerj a fákra fényfüzéreket, ha van kijelölt tűzrakód, akkor akár pillecukrot is süthettek!

 

Te tudod már mikor teszed fel a nagy kérdést?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr3915584120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása