Alice's Wedding World

Újhullámos esküvői stílusok nyomában – Ilyen, amikor nem a hagyományok és elvárások adják az esküvő alapját

2018. március 13. - Alices Wedding World

Kikérni a menyasszonyt az esküvő napján? Fehér sátorban lakodalmat ülni? Menyasszonyt szöktetni éjfél előtt? Olyan régi hagyományok ezek, amiket a régi generációk kőbe vésett szabályként kezeltek. Most viszont, amikor már zömmel az Y generáció házasodik, azok a bizonyos szabályok megsemmisülni látszanak…

Hol vannak már azok az idők, amikor az esküvő napján a vőlegény házhoz ment a menyasszonyért és a vendégsereggel együtt gyalog indultak át a templom elé? Mindössze 15 év telt el azóta, hogy kislányként egy ilyen esküvőn vettem részt, és ami akkor hagyomány és szokás volt (vidéken legalábbis), ma már olyan ritka, mint a fehér holló. Vajon ezt a rohamosan változó világunk vagy a változó szellemiségű és motivációjú házasodó korba lépő Y generáció hozta magával? Nem tudom. De egy biztos, hogy az Y generáció tagjaként pontosan tudom, hogy mit, és mit nem szeretnék a nagy napomon látni. Miért ülnénk több százan egy egyszerű sátorban, ha a legszebb kastélyok várnak minket tárt karokkal? Miért kellene állandóan azon stresszelnünk, hogy mennyibe is fog ez nekünk kerülni, ha az internetet szuper DIY projektek uralják? Miért kellene az anyukánk vagy nagymamánk menyasszonyi ruháját viselni, amikor követhetjük a saját stílusunkat? Itt jönnek a képbe az újhullámos esküvők, aminek alapját az egyediség, a stílus és a helyszín különlegessége adja.

Ezt a rövid idő alatt lejátszódó változást valószínű, hogy az elénk táruló lehetőségek idézték elő. Biztos vagyok benne, hogy még a nagyszüleink, a baby boomerek is másként esküdtek volna, ha van választási lehetőségük. Alternatív opciójuk, mint amiket én is hoztam most nektek újhullámos esküvők stílusára és helyszínére tekintettel.

Indusztriális és modern kontrasztja

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-indusztrialis-vamos-wedding-photography-01.jpg

Fotó: Vamos Wedding Photography, Bazaar Eclectica

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-indusztrialis-vamos-wedding-photography-02.jpg

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-indusztrialis-vamos-wedding-photography-03.jpg

Fotó: Pinterest

Hatalmas belmagasságok, ütött-kopott falak egy izgalmas ipari környezetben. Az indusztriális stílus Amerika és Anglia után egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. A nyers fa, tégla és a világos, nyitott terek találkozásából született rendezvénytermek, bárok és éttermek kiváló helyszínei a modern, monokróm és minimalista formavilágot képviselő esküvőknek. Ha igazán újító szeretnél lenni, hozd kontrasztba a letisztult, high fashion magas minőségét magán hordozó menyasszonyi ruhát a helyszín avittságával.

Csak lazán egy pubban vagy bárban

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-pub-01.jpg

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-pub-02.jpg
eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-pub-03.jpg
Fotó: Pinterest

Az Y-oknak még csak a város pezsgő forgatagából sem kell kiszakadnia egy felejthetetlen kézfogóhoz. Pubok és bárok ezrei kínálnak egyedi lehetőséget kisebb esküvőkhöz, ahol szabadjára engedhető a gasztronómiai fantázia. A töltött káposztát fine dining fogások, a házi pálinkát koktélok és koktélgyöngyök váltják.

Erdők-mezők bohém hangulata

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-mezei-vamos-wedding-photography-01.jpg

Fotó: Vamos Wedding Photography, Hungest Grandhotel Galya
eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-mezei-vamos-wedding-photography-03.jpg
eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-mezei-02.jpg
Fotó: Pinterest

A vintage és rusztikus esküvői stílus az elsők egyikei, melyek az Y generáció kedvenceivé avanzsáltak. A vintage a maga régiességével és romantikus szépségével, a bohém a vidámságával és kiaknázatlan lehetőségeivel csábít. Az újhullámos esküvők a két irányzatot szabadtéren, erdei tisztásokon vagy virágzó mezőkön keltik életre a magas fokú stílushűség érdekében.

Kastély az örök álmodozóknak

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-princess-02.jpg

Fotó: Tyuki Fotó, Szidónia Kastélyszálloda

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-princess-04.jpg

eskuvo-classic-ujhullamos-eskuvoi-dekoracio-princess-05.jpg

Fotó: Pinterest

A kastély és az azt övező főúri romantika az egyetlen olyan stílus, ami ugyan a kiváltságosok számára, de már korábban is jelen volt az esküvők világában. Ma viszont már nem kell ahhoz uralkodónak lenni, hogy egy gazdag történelmi múlttal bíró kastély adjon otthont ceremóniánknak. Az időtlen romantika szerelmesei a kastély falait pasztell virágokkal és tortáktól/süteményektől roskadozó desszertasztalokkal töltik meg az újító szellem jegyében.

Ti hogy képzelitek az ideális újhullámos esküvői helyszínt?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr2113736520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása