Alice's Wedding World

Esküvői kiegészítő kisokos – Mert az ördög a részletekben rejlik

2018. február 08. - Alices Wedding World

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálásával késznek nyilvánítják a teljes esküvői lookot. Holott ez sokkal többről szól. Néhány különleges ékszerrel, fejdísszel vagy extravagáns cipővel még jobban kiemelheted a ruha és a saját szépséged. Ebben leszek most a segítségetekre!

Legutóbb, amikor cipővásárlásra adtam a fejem elgondolkodtam. Elgondolkodtam rajtatok kedves menyasszonyok, hogy mennyire nehéz helyzetben is vagytok. Többszörösen. Nem elég, hogy hosszas mérlegelés után megtaláljátok A menyasszonyi ruhát, még arra is kell ügyelnetek, hogy az ékszerek és kiegészítők harmóniában legyenek, mert, ahogy az ismert mondás is tartja: ,,Az ördög a részletekben rejlik.” – Ludwig Mies van der Rohe.

És valóban így van. Gondolj csak bele mennyit dob egy klasszikus csipke menyasszonyi ruhán egy hosszú fátyol, a hercegnős fazonon egy látványos tiara, vagy egy mélyen dekoltált darabon egy statement nyaklánc és fülbevaló. Nem beszélve arról, hogy egy jól megválasztott cipő a tartásodon és a járásodon is sokat javít.

A cipő

eskuvo-classic-menyasszony-cipo2.jpg

eskuvo-classic-menyasszony-cipo3.jpg

Fotó: Pinterest

 

A klasszikus magassarkú szandálok és körömcipők mellett egyre nagyobb szerephez jutnak a kényelmes balerinacipők, sőt még a díszes sportcipők is. Ezek remek alternatív megoldásként szolgálnak, ha eddig nem sikerült megbarátkoznod a magas sarkakkal. Viszont egy ilyen választás esetén ügyelj rá, hogy a ruha hossza érvényesülni tudjon! Színek terén most rendkívül széles palettából válogathatsz: a klasszikus fehér és púder színek után az élénk pink, a fukszia, a zöld, a kék, a lila, és a burgundi árnyalatai is favoritnak számítanak.

Az ékszerek

eskuvo-classic-menyasszony-ekszer.jpg

Fotó: Vamos Wedding Photography, SzeSze Ékszer
eskuvo-classic-menyasszony-ekszer-2.jpg
 Fotó: Andráska Krisztián, Vergina

 

A statement ékszerek és a minimalista vonalak idén nagyon jól megférnek egymás mellett. A kifinomult ezüst, arany és gyémánt ékszereket párosíthatod hangsúlyos divatékszerekkel, amik együttesen keltenek modern, de ugyanakkor klasszikus hangulatot a szettedben. A nőiesség és elegancia szerelmeseinek az új szezonban is a gyöngyök bizonyulnak a legideálisabb opciónak.

Harisnya, harisnyakötő, fehérnemű

eskuvo-classic-menyasszony-fehernemu2.jpg

eskuvo-classic-menyasszony-fehernemu3.jpg

Fotó: Pinterest

 

Ahogy a Boltkórosok naplója című filmből megtanulhattuk, a fehérnemű alapvető emberi jog! Különösen így van ez egy esküvőn, amikor a menyasszonyi ruha alá érdemes egy új, nőies, de egyben alakformáló darabba bújni. A klasszikus esküvői megjelenés része a menyasszonyi harisnyakötő is, ami általában a valami kék hagyományának tesz eleget. Amennyiben tervezed, hogy harisnyát vagy combfixet is viselsz majd, ügyelj arra, hogy a nyitott cipőből ne kandikáljon ki a lábujjvarrás! 

Clutch

eskuvo-classic-menyasszony-taska1.jpg

eskuvo-classic-menyasszony-taska2.jpg

Fotó: Pinterest

 

Természetesen ne olyan táskára gondolj, amivel a hétköznapokban rohangálsz, és elbírja a fél szekrényedet, hanem ezek kisebb és esztétikusabb testvérére a clutch-ra. Mivel a legfelkészültebb arákkal is megeshet, hogy szükség van egy zsebkendőre, biztostűre vagy egy kevés sminkre, nem árt, ha összekészíted ezt a kis S.O.S csomagot, és rábízod a koszorúslányokra.

Hajdíszek

eskuvo-classic-haj-ekszer-1.jpg

Fotó: Bergics Balázs, Milla Sonja Couture

eskuvo-classic-haj-ekszer-3.jpg

Fotó: Bell Studio, The Headdresser

 

A tavalyi nagy virágkoszorúk ideje leáldozóban van, helyette érkeznek a minimalista hajdíszek, a különleges formák, és akárcsak az ékszerek esetében, a statement fejdíszek és tiarák, valamint a bridecage-ek itt is domináns szerephez jutnak. Az extravagáns menyasszonyok nyugodtan viselhetnek hangsúlyos, már-már műalkotásnak beillő kompozíciókat, míg a hagyománykedvelőknek az örök kedvenc fátyol nyújt megoldást.

+1 Parfüm

eskuvo-classic-menyasszony-parfum1.jpg

eskuvo-classic-menyasszony-parfum3.jpg

Fotó: Pinterest

 

Christian Dior anno úgy fogalmazott, hogy egy nőről többet árul el a parfümje, mint a kézírása. Egy finom illat valóban magabiztosabbá, felejthetetlenné, és igézővé teszi viselőjét, így ha még nincs kedvenc parfümöd, érdemes egy minőségi EdP-re szert tenned!

Te már minden esküvői kiegészítőt beszereztél?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr5713645624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commentes nikk 2018.02.09. 11:25:01

A harmadik képnél valamit elfotosoppoltak, mert a csaj bal melle valami túlvilági formát öltött :)))))
süti beállítások módosítása