Alice's Wedding World

Menyasszonyi ruha, amit rád öntöttek – Így válassz ruhát a testalkatodhoz illően!

2018. január 23. - Alices Wedding World

A menyasszonyi ruha kiválasztása már önmagában sok gondot okoz. Dönteni a megannyi trend, díszítés, kivágás, és sziluett között… Csodálom, akinek ez fejfájás nélkül sikerül. Éppen ezért, hogy egy fokkal megkönnyítsem a helyzeteteket, drága menyasszonyok, összegyűjtöttem, hogy a különböző alaktípusokhoz milyen szabásvonalak passzolnak a legjobban!

 

A minap az egyik ruhaüzlet próbafülkéjében döntésképtelenül toporogtam. Egy fantasztikus őszi midiruhát próbáltam, amibe már akkor szerelembe estem, amikor a kirakatra vándorolt a tekintetem. A próbafülkében viszont összetörték a szívem, és láttam, hogy ez egy gyanúsan plátói szerelem lesz. Az a ruha, ami a kecses, magas és vékony próbababán remekül állt, az rajtam egy borzasztó előnytelen valami volt. Úgy éreztem magam, mint egy sajtos roló, amiben én vagyok a töltelék. Ennek ellenére mégis elgondolkodtam, hogy megvegyem-e, hiszen annyira megtetszett. Jött is az első gondolat, ami ilyenkor szokott: majd hozzáigazítom a testem! Nem, nem fogom…

Ahogy ott álltam rájöttem, hogy hiába erőlködök, az alapvető testi vonásaimat nem fogom tudni megváltoztatni, és az a ruha sosem fog úgy állni rajtam, mint a karcsú bábun. De miért is kellene? Hiszen a nők legnagyobb szépsége, hogy különböznek egymástól. Lehet valaki nádszál alkatú, dögös homokóra, vonzó körte, vagy vagány oszlop alkatú, biztosan állíthatom, hogy mindenkire ott vár valahol A ruha, amire érdemes várni, és amiben fenséges királynőnek fogja érezni magát!

Ha te tőlem is nehezebb helyzetben vagy, és életed legszebb napjára keresed az álomruhát, akkor jól figyelj, mert most megtudhatod, milyen fazonokat érdemes felpróbálnod!

Az oszlop

halasz-eva-couture-eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-oszlop.jpg

Fotó: Halasz Eva Collection

Hosszú felsőtestedhez hosszú lábak, csontos váll és csontos csípő társul. A menyasszonyi ruhák közül az elöl rövid, hátul hosszú fazonokat, a miniket, és a magas derekú szoknyákat hosszanti slicceléssel, crop toppal társítva szinte neked találták ki! De jó választás lehet, egy könnyed, görögös stílusú ruha is, amit szintén hosszú slicceléssek készítettek.

Amit kerülj: Empire fazonú ruhák, oversized darabok, ejtett derekú szoknyák és ruhák

A tölcsér

organza-szalon-eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-tolcser.jpg

Fotó: Organza Szalon

Alkatod hasonlít az oszlopéhoz, annyi különbséggel, hogy sportos, széles vállakkal áldottak meg az égiek. A te alkatodon remekül mutatnak a zárt felsőrészű menyasszonyi ruhák, amik finoman követik a tested, és egy kis lábvillantással fűszerezik meg a megjelenésed.

Amit kerülj: Válltömések, fodrok, csónak nyakkivágás

A homokóra

szofi-szalon-eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-homokora.jpg

Fotó: Szofi Szalon

A nőiesség megtestesítői kerek csípővel és keblekkel, keskeny derékkal, és vaskosabb combokkal rendelkeznek. Rajtad gyakorlatilag minden olyan menyasszonyi ruha jól mutat, ami kihangsúlyozza az alakodat. Kísérletezhetsz az enyhe sellőfazonokkal és az uszályban végződő darabokkal is.

Amit kerülj: Empire, és A-vonalú ruhák, széles övek, köpenyek, denevérujjú ruhák

A cselló

be-attractive-csoke-bea-eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-csello-3.jpg

Fotó: Be Attractive Couture

Hasonló a homokórához, azzal a különbséggel, hogy a nagy keblekhez és széles csípőhöz ebben az esetben erős fenék, rövid derék és rövid láb társul. Buja alkatodon jól mutatnak a derék alatt bővülő báliruhákat idéző és az A-vonalú menyasszonyi ruhák.

Amit kerülj: Szűk szoknyák, szatén anyagok

A körte

gloriosa-szalon-eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-korte.jpg

Fotó: Gloriosa Szalon

Esetedben a csapott vállakat pici cici, hosszú vékony derék, nagy popsi, vastag comb és erős vádli egészíti ki. Az olyan menyasszonyi ruhák, amik vállpánt nélkül, hosszú, finom A-vonalú szoknyával készültek, tuti választásnak bizonyulnak!

Amit kerülj: Szűk szoknyák, bokapántos cipők

Az alma

royal-szalon-eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-alma.jpg

Fotó: Royal Esküvői Ruhaszalon

Nagy, gömbölyű pocidhoz, laposabb fenék, gömbölyű vállak és finom vonalú lábszárak tartoznak. Jó választás minden olyan menyasszonyi ruha, aminek a vállrésze egy kis rafinériával készült, de a szoknyarésze már mell alatt bővül.

Amit kerülj: bokáig érő szoknyarész, rakott derék, csillogó anyagok

Bármilyen alaktípussal is rendelkezz, ne feledd álmaid menyasszonyi ruhája téged is ott vár valahol!

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr6913121030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispotzak 2018.01.24. 17:54:40

Fura ez az összeállítás, egyrészt, olyan kifejezéseket használ, amivel én még alkatmeghatározásnál sosem találkoztam (henger, tölcsér), gyanús, hogy a fordító még sosem találkozott magyar alkatmeghatározásokkal.
Másrészt, nem mindig érzem találónak a javaslatot. A henger alkatnál említett hosszú derekú ill hosszan felsliccelt ruhák miért jók? Még tovább nyújtják az alkatot, a hosszú lábú nőből egy nyakigláb, pálcikalábú nőt "varázsol"....
Az alma alkatnál se hiszem, h a mell alatt bővülő fazon igazán jó lenne, ha "nagyon alma" (kimondottan kövér), akkor olyan, mintha sátrat viselne magán, ha csak dundi (az alkatához képest) kicsi mellekkel, akkor pont a hasára vonzza a tekintetet, ha nagy a melle, a mell alatti fazon különösen durva tud lenni.

De ha esetleg tévedek, a fotók még véletlenül sem illusztrálják a leírtakat, mert mindegyiken tökéletes alkatú csajok vannak...

xyyyxyxyyxyxyyx 2018.01.25. 12:46:22

Ott (is) van elszúrva a poszt, hogy az átlagos magyar nő a képen láthatóknál 15-20 kilóval kövérebb.

2018.01.25. 16:47:30

"Nagy, gömbölyű pocidhoz"

a zaba zaba frotty frotty az nem alaktípus és amúgy is ki veszi azt feleségül
süti beállítások módosítása