A nagy nászajándék kalauz – Pénzt vagy tárgyat adjunk az esküvőn?

2020. május 22. - AliceEC

A nászajándék bár évszázadok óta szerves része az esküvőknek, mégis a mai napig feszengnek a párok és a vendégek is, ha szóba kerül az ajándékozás kérdése. A házasulandók kínosnak érzik, hogy megmondják, mit kérnek, de a meghívottak számára sem leányálom kitalálni, mire vágyhatnak a friss házasok, különösen most, amikor alaposan meg kell gondolnia mindenkinek, mire költ. A legnépszerűbb még mindig a pénz, az utalványok és a különböző háztartási eszközök; de lássuk melyiknek mi az előnye és a hátránya valójában…

 

Ahogy a vendégeknek nagy nehézséget okoz a nászajándék kitalálása, úgy a pár számára is sokszor kellemetlenséget jelent, hogyan adják vendégeik tudtára, mit is szeretnének, anélkül, hogy az tapintatlanul hatna. Mivel ez a ti esküvőtök, amibe rengeteg időt, energiát és pénzt fektettetek így egyáltalán nem kell feszengenetek egy lényegében teljesen bevett és természetes szokás miatt.

Újabban nagyon mennek a kaparós sorsjegyek, s bár jópofa ötletnek tűnik meglepni a párt néhány Black Jack-el, nem lennék benne biztos, hogy ezzel sikerülne nekik igazán meggazdagodni (vagy legalább egy heti bevásárlás árát összeszedni). Ha nem tennétek kockára a szerencsétek, jöjjenek a hagyományos, jól bevált megoldások!

Még mindig a pénz az egyik legnépszerűbb ajándék

 

49af77f727f088ec75cf723c25c6519b.jpgFotó: Pinterest

 

Pénzt kérni egyáltalán nem ciki, sőt ha már a meghívók átadásakor feltüntetitek, hogy nászajándék helyett pénzt kértek, akkor több gondotok nincs is ezzel. Írjatok egy kis személyre szabott verset, amit egy plusz kísérőkártyán adtok át a vendégeiteknek. Például: ,,Ajándékon ne törd fejed, háztartásunk teljes, perselyünk viszont üres." vagy ,,Háztartásunk teljes, nem is vágyunk másra csak közös életünk kezdetén egy kis anyagi támogatásra." Ezen felül természetesen köszönjétek meg előre a segítséget és az ajándékokat.

Nehéz kérdés még, hogy körülbelül mennyi pénzt illik adni a friss házasoknak. A szűk családi kör és a nagyon közeli barátok mélyebben a pénztárcájukba nyúlnak, de nagyságrendileg a 15-20 000 forint/fő közötti összeg az, ami fedezi a vacsora és az italok költségeit, és talán pár ezer forintnyi pluszt is jelent a párnak. Ha ketten vagy hárman mentek egy családból, akkor értelemszerűen annyiszor szorozzátok meg ezt a számot.

Ha pénzt kértetek, gondoskodjatok arról, hogy az esküvői helyszínen legyen egy stílusos, kihelyezett pénzgyűjtő persely, ahová a vendégek dobhatják a borítékaikat.

 

A pénzbeli ajándék előnyei

3c452adab2f82c166590bf898966e338.jpgFotó: Pinterest

 

Arra költitek, amire akarjátok. Nincsenek kötöttségek, ha gondoljátok lakást felújíthattok, utazhattok, autót vehettek.

A teljes összeget nézve akár a nagyobb álmaitok is valóra válthatjátok. Lehet ez egy több hetes paradicsomi nászút, akár egy kis lakás önereje vagy telekvásárlás.

Elkerülitek a felesleges tárgyi ajándékokat, amik esetenként csak hely és porfogóként állnak a polcokon még évekig.  

 

A pénzbeli ajándék hátrányai

 

Könnyen kifolyik a kezetek közül. Befizetitek a csekkeket, törlesztitek belőle a lakáshitelt (már ha van), elmentek bevásárolni. És már volt és nincs is…

Sokkal személytelenebb, mint egy tárgyi ajándék. Idővel azt sem fogjátok tudni kitől és mennyit kaptatok.

Ha vásárlási utalvány formájában kapjátok, és olyan üzletbe szól, ahová az életbe nem mennétek be, értékét veszti.

A cikis meglepetések elkerülése végett: Írj nászajándéklistát!

 

Manapság egyre népszerűbb, és egyáltalán nem tolakodó nászajándéklistát készíteni. Ha nem pénzt szeretnél, hanem olyan ajándéktárgyakat, amiket később a közös otthonotokban hasznosíthattok, hozz létre egy lajstromot online – kényelmes és könnyen nyomon követhető, ráadásul így a vendégeitek biztosan tudni fogják, mire van szükségetek. Több különböző árkategóriából válasszatok, ha pedig nincsenek konkrét elképzeléseitek, megadhattok támpontokat is!

Az ajándéktárgyak előnye

 eskuvo-classic-naszajandek-etikett-naszajandek-otlet-hogyan-illik-vicces-01.jpgFotó: Köő Adrien

 

Amennyiben készítettetek nászajándéklistát, biztosak lehettek benne, hogy valóban olyan ajándékot kaptok, amire ténylegesen szükségeket van. Nincs fölösleges étkészlet vagy századik díszpárna, sőt garantáltan nem kapjátok senkitől ugyanazt!

A vendégek különböző árkategóriák között válogathatnak, így mindenki a saját pénztárcájának megfelelő ajándékkal kedveskedhet nektek.

Az ajándéktárgyaknak sokkal nagyobb szentimentális értékük van, mint a pénznek. Örök emlékként szolgálnak, és szívesen gondoltok arra, akitől kaptátok.

A vendégek dönthetnek úgy is, hogy többen összeállnak, és egy nagyobb ajándékkal lepnek meg benneteket. Lehet így kapjátok meg azt az ülőgarnitúrát, hűtőt vagy épp mosogatógépet, amire már régóta vágytok.

 

Az ajándéktárgyak hátránya

 

Nászajándéklista híján előfordulhat, hogy nem az ízléseteknek megfelelő, vagy teljesen felesleges ajándékot kaptok, de nem kizárt a duplázódás sem.

Bár a tárgyak és háztartási eszközök visszacserélhetők, kicsit kínos lenne, ha az ajándékozó fél tesz nálatok látogatást, és sehol nem látja viszont az ajándékát.

 

Menyasszonytánc 2020-as kiadásban

 fe2dfdba4be7d2d471a744e2ab80b7b2.jpgFotó: Anna Delores

 

A friss házasok egyik legnagyobb „bevételi forrása” az esküvőn a menyasszonytánc. Ez a 2020-as koronavírus miatt bevezetett higiéniai előírások miatt nem kivitelezhető a hagyományos, megszokott formájában. Mivel a másfél méteres távolságtartás továbbra is kötelező, találjatok ki alternatívákat a megvalósítására. Ez lehet egy díszes persely menyasszonytánc gyanánt felirattal, de akár megpróbálhatjátok, hogy minden vendég felveszi otthon kamerával, hogyan táncolna a menyasszonnyal, majd ezt egy hangulatos vetítésen megnézitek a vacsora után.

A menyasszonytáncba akkor is illik legalább pár ezer forintot adni, ha egyébként nászajándékkal is készültél!

További nászajándék ötletek

 

A szűk család tagjait megkérhetitek, hogy nászajándékként szálljanak be az esküvő költségeibe. Anyagi segítségükkel felkérhettek egy menő zenekart, lehet tűzijátékotok a torta alatt, de még egy esküvőszervező költségeit is fedezni tudjátok.

Ha úgy érzitek, mindenetek megvan, dönthettek úgy is, hogy valamilyen alapítványt támogattok a befolyt pénzösszegből. Ezt mindenképp tüntessétek fel előre, már a meghívók átadásakor, hogy tudják a vendégeitek, jó célt szolgálnak a pénzükkel!

 

Bármelyik megoldást választjátok, a közlési móddal nem kell zavarban lenni, hiszen mindenki tudja, hogy az esküvőre illik ajándékot adni.

Újabb enyhítések az esküvőkkel kapcsolatban - Június 1-től Budapesten kívül mindenhol megtartható a lakodalom 200 főig

A 2020-as év korántsem úgy indult, ahogy azt vártuk, de a május végre jelentős enyhítéseket hozott országszerte. A kormány legfrissebb bejelentése alapján a fővároson kívül már nem csak a polgári és templomi szertartást lehet megtartani, hanem a lakodalmat is 200 főig bezárólag!

 

 Az eredeti, augusztus 15-ig meghozott rendelkezések úgy tűnik eddig tartották magukat. A legújabb bejelentés alapján már június 1-től megtartható minden kétszáz fő alatti lakodalom - a templomi és polgári szertartáson túl - a megfelelő higiéniai szabályok betartásával, kivéve Budapestet. A fővárosiak egyelőre nem élvezhetik az enyhítéseket, nekik továbbra is csak a várakozás marad; igaz folyamatosan zajlanak a tárgyalások a lazításokról, így jól lehet, hogy hamarosan ott is esküvőzhetnek. Pest megye többi részében már szintén megtarthatók az esküvők és a lakodalmak.

giphy_9.gif

Ezzel az intézkedéssel jól járhatnak azok, akik kivártak az esküvő elhalasztásával (kivéve a fővárosiak), de azok a vidéki házasulandó párok, akik eltolták a júniusi, júliusi vagy augusztusi esküvőjüket egy későbbi dátumra, most minden bizonnyal foghatják a fejüket. Ők azok, akik simán összeházasodhattak volna idén nyáron, ha időben értesülnek az enyhítésekről, bár mindennap jön egy újabb módosítás, ami miatt teljes a bizonytalanság, így nagyon előre tervezni sem lehet.

giphy_1_4.gif

 

A higiéniai előírások az esküvőn

 

A maszk és a másfél méteres távolságtartás továbbra is kötelező marad az esküvőkön, beleértve a lakodalmat is! Abban véleményem szerint nincs semmi kivetnivaló, hogy óvjuk a magunk és mások egészségét, ezért gyakrabban fertőtlenítünk, mint ezelőtt valaha, maszkot viselünk és tartjuk a távolságot, ha boltba vagy egyéb közösségi helyre megyünk, de arra azért kíváncsi lennék, hogyan lehet mindezt betartani egy lagzi során.

Elképzelem, ahogy a százfős vendégsereg egy legalább futballpályányi méretű helyszínen üldögél, és másfél méterről próbál üvölteni az asztali beszélgetőpartnerének, miközben a húslevest önti nehézkesen a szájába a maszk alatt/felett/mellett. A pincérek pedig sorra dobálják a távolságtartás szabályait betartva a tányérokat a vendégek elé.

 

Érdekes lehet még a csoportkép és a tánc is a lakodalomban. Mindkettőt viszonylag nehéz összehozni másfél méterről, de biztosan lesz majd valami hatékony ötlete annak, aki elvárja, hogy ezek az intézkedések betartásra kerüljenek az esküvőkön is.

 

Módosulhat az esküvő forgatókönyve

_mgl5202.jpgFotó: Fellner Felícia Fotográfus

 

A fentiek tükrében minden bizonnyal merőben átalakul majd az esküvők forgatókönyve, ami a helyszínektől követeli meg leginkább a logisztikai megoldást. A rendezvényterek asztalait és a terítékeket várhatóan úgy kell majd elrendezni, hogy szellősebben ülhessenek a vendégek, nagyobb hely álljon rendelkezésre a tánchoz és több mint valószínű, hogy a pincérek is maszkban és kesztyűben szolgálják majd fel az ételeket és italokat.

Szerinted mennyire lesz nehéz betartani a higiéniás előírásokat a lakodalomban?

Esküvői gasztrotrendek nyomában: Ötletek a svédasztaltól kezdve a desszertpulton át, a koktélbárig

Az ültetéses vacsorát szép lassan felváltja a svédasztal és a food truck, a hagyományos játékok helyett már inkább mixerek gondoskodnak a szórakozásról, no meg az italok változatosságáról, és egy kicsit a desszertpult is felfrissül a menyasszonyi piték és design torták révén. A gasztroforradalom utolérte az esküvőket, én pedig megmutatom, mi kerül az elkövetkezőkben a tányérokba és a poharakba…

 

A nemzetközi konyhák kultúrái és ízei óriási hatással voltak arra a folyamatra, amit napjainkban érzünk és tapasztalunk a gasztronómiában. Az új textúrák és technológiák megismerése nem csak megreformálta a magyar konyhát, de végső soron segített visszatalálni a gyökereinkhez, így újra bátran nyúlunk a friss hazai alapanyagokhoz, köztük a vadakhoz, halakhoz, gyümölcsökhöz és zöldségekhez.

 

Food truck

martha_stewart_weddings.jpgFotó: Martha Stewart Weddings

 

A food truck már nem csak a fesztiválok kiváltsága! A guruló mobilbüfék jöttek, láttak és meghódították a világot, köztük az esküvőket is. S bár a hazai közönség viszonylag lassan fogadja be az újdonságokat, úgy tűnik, idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a catering ezen formája. Ezek egyesítik a street food-ok gyorsaságát, illetve a hazai és nemzetközi ízek harmóniáját, kielégítve az ételintoleranciával küzdő vendégek igényeit is. A rendkívül változatos skálán mozgó autók a helyszínen, frissen készítik az ételeket, így látványkonyhaként is működnek a meghívottak legnagyobb örömére.

 

Svédasztal és falatkák

ec-19.jpgFotó: Bell Studio - Esther&Gabe

 

Vitathatatlan, hogy a jól bevett húsleves, rántott hús és töltött káposzta mind kikophatatlan hungarikumok, de ma már annyi egyéb lehetőség van, hogy érdemes kipróbálni néhányat. Az apró falatkák és a svédasztalon elterülő változatos fogások mindenki kedvére tesznek, így a különböző ízlések is kielégíthetők vele, ráadásul mindenki annyit fogyaszt, amennyit szeretne. A svédasztal ösztönzi az egybegyűlteket, hogy felálljanak az asztaltól, sétáljanak és beszélgessenek, sokkal kötetlenebb hangulatot eredményezve, mint a klasszikus, ültetéses vacsorák.

 

Tematikus menüsor

ec-25.jpgFotó: Bell Studio - Esther&Gabe

 

Mindig is vonzódtál az olasz, a kínai vagy a francia fogásokért? Netalán a magyaros ízek rabja vagy? A svédasztalok sokszínűségével ellentétben dönthetsz úgy is, hogy az esküvői menüsort egységesen, egy nemzet konyhája mentén tervezed meg, hogy maximális összhang uralkodjon a tányérokban is! Ha igazi sztárszervező rejlik benned, megpróbálhatod harmóniába hozni a fogásokat a helyszín stílusával.

 

Design torta

_dsc6857-2_copy_1.jpgFotó: Orsolya Hajas Photography/Cake & More by Garannikova

 

A kevesebb több, de a több az kétségtelenül látványosabb. A design torták abszolút viszik a prímet a desszertpulton, nincs olyan vendég vagy esküvői fotós, aki ne akarna lencsevégre kapni egy ilyen elképesztő tortacsodát. A külcsín megfog, a belbecs pedig megtart. Ezeknek a tortáknak ugyanis nem csak a megjelenése, hanem az íze is különleges.

 

Koktélbár

the_perfect_palette.jpgFotó: The Perfect Palette

 

Mivel a fiatalabb házasulandó generáció már nincs kifejezetten odáig a klasszikus esküvői játékokért, kell valami más opció, ami mégis lefoglalja és lenyűgözi a vendégeket a holtidőszakokban (vacsora előtt, amíg várakoznak a helyszínen a friss házasokra, vagy vacsora után, amikor még csak hangolódnak a bulira). Erre kiváló választás egy színes és izgalmas koktélbár, ahol mindenki a saját kedvencét kérheti, akár alkoholmentes verzióban is. A pult mögött álló mixerek látványos üvegdobálása show elemnek is beillik, így nem csak az italkínálatot dobhatod fel valami egyedivel, hanem az instant szórakozást is garantálhatod!

Tipp: Ha kreatívak vagytok, alkossátok meg az esküvő hivatalos koktélját, és koccintsatok azzal pezsgő helyett! 

 

Sörcsap

tyler_speier.jpgFotó: Tyler Speier

 

Ahol sörcsap van, ott a férfiak nagy százaléka kiválóan érzi magát, de a nők is egyre szívesebben kóstolnak a habos nedűből, pláne, ha gyümölcsös és felső erjesztésű változatok is rendelkezése állnak! Külföldön már egyre gyakoribb, hogy a vendégek maguk élhetik át a sörcsapolás élményét, ami a kíváncsiság felébresztésén túl, megint csak biztosítja a szórakozást. Három-négy különböző csappal szinte mindenkinek kielégítheted az igényét; rendelj világos, IPA, meggyes és barna sörfajtákat!

 

Menyasszonyi pite

menyasszonyi_pite.jpgFotó: Pinterest

 

A hófehér menyasszonyi torták új kihívóra találnak idén a menyasszonyi piték formájában. A még meleg és omlós sütemények felidézik az otthon melegét és egy kis nosztalgiára csábítanak. Az ízeket hangolhatod évszak szerint: nyáron a citromos vagy levendulás változatok, ősszel az almás vagy meggyes, télen a sütőtökös vagy diós, tavasszal pedig a barackos és epres változatok kényeztetik igazán az ízlelőbimbókat.

 

Fánkfal, cukorbár és édesség

_dsc7017-2_1.jpgFotó: Orsolya Hajas Photography/Candy Bar

 

Akárcsak a fent említett koktélbárnak, úgy a cukorka pultnak és a fánkfalnak is megvan a maga szórakoztató varázsa. Az édesszájúak biztosan nem tudnak ellenállni annak, hogy elidőzzenek az illatos vattacukor felhők burkában és végigkóstolják a különböző gumicukrokat, pillecukrokat, kemény cukrokat és egyéb nyalánkságokat. A színpompás fánkfal pedig igazi mágnesként vonzza a kicsiket- és nagyokat is.

Tipp: A fánkok íze és textúrája csak frissen domborodik ki igazán. Ha a te esküvődön is lesz fánkfal, ügyelj arra, hogy legfeljebb csak egy órán át legyen elérhető a vendégek számára, különben a máz olvadni kezd!  

 

Limonádé stand

wedding_chicks.jpgFotó: Wedding Chicks

 

Különösen a nyári esküvők egyik nagy aduásza a változatos ízeket felsorakoztató limonádé stand. Előnye, hogy viszonylag költséghatékony, kiváló szomjoltó, ráadásul dekorációs elemnek is beillik, ha gyümölcsdarabokat, mentaleveleket, levendulát vagy bazsalikomot is teszel az üvegekbe. A vendégek a csapnak köszönhetően kedvükre újra tölthetik a poharaikat, és hidd el, nem csak a kicsik tetszését fogja majd elnyerni!

 

Couture keksz

martha_stewart_wedding.jpgFotó: Martha Stewart Weddings

 

Akár vintage púderes vagy ékszeres dobozkának is beillenének, de nem, ezek valójában kekszek. Amellett, hogy igazi látványosságok a desszertasztalon, kiválóak arra, hogy vendégköszöntő falatokként kerüljenek az asztalokra, vagy egyszerűen csak csipegessenek belőle a vacsora után vagy bármikor a lakodalom ideje alatt. Sőt, ha a meghívottak nevét is ráfesteted, „ültetőkártyként” és köszönetajándékként is funkcionálhatnak. Nyári esküvőn pedig kiváló alternatívák a krémes, nehéz sütemények helyett.

 

Te már tudod, melyik gasztro újdonságot próbálod ki az esküvődön?

Hamarosan újra jöhet a menyasszonyi ruha? – Nézzük, mit viselünk majd az oltárnál, ha végre kiszabadulunk a karanténból!

Május 3. után tényleg visszatér a régi jó világ? A korlátozásokon fokozatosan lazítanak világszerte, és a legújabb kormánybejelentés alapján, - egyelőre a főváros és környékén kívül - itthon is, ha lassan, de biztosan visszatérhetünk a jól kitaposott kis mókuskerekünkbe. Az esküvők hogyléte egyelőre ugyan még kérdéses, bár a szabályozások szerint a polgári és templomi esküvők már megtarthatóak lesznek...

 

Az operatív törzs tájékoztatója szerint május első hetétől fokozott egészségügyi intézkedések mellett ugyan, de szépen lassan újra beindulhat az élet. Eddig csak a polgári szertartásokat lehetett megtartani a választott település anyakönyvi hivatala szerint szabott szabályok betartásával. Volt, ahol a házasulandókon kívül csak a két tanú és egy fotós lehetett jelen, a maszk és gumikesztyű használata pedig kötelező szetté vált.

A kényszer diktálta változás végül is megszülte a karantén esküvői divatot, ami mellőz minden fényűzést, már-már minimalista, de mégis szembetűnő. Bernadett és vőlegénye humorral közelítette meg a kissé átvariálódott áprilisi ceremóniát, így sutba dobták a menyasszonyi ruhát és az öltönyt, hogy teljes védőfelszerelésben mondják ki a boldogító igent.

eskuvo-classic-real-wedding-valodi-eskuvo-koronavirus-idejen-eskuvo-teljes-vedofelszerelesben-eskuvo-maszkban-204-01-770x514.jpgFotó: Kudar Zsolt

 

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy vidéken megtartható minden esküvő, szentmise és temetés! Igaz a rendezvények továbbra sem megengedettek, ami feltételezhetően azt jelenti, hogy augusztus 15-ig a fesztiválokkal egyetemben a lakodalmak is elmaradnak. De már így is bizakodhatunk, hogy a menyasszonyok hamarosan újra elképesztő ruhakölteményekben pompáznak majd. Mutatom is a személyes kedvenceimet!

 

Könnyed bohém határozott hátkivágással

eskuvo-classic-menyasszonyi-ruha-lihi-hod-oszi-menyasszonyi-ruha-kollekcio-204-0009.jpg
Fotó: Lihi Hod White Blossom 2020

 

Tudom-tudom a divat még mindig relatív. Lehet, hogy az én ízlésem könnyekig rajong ezért a darabért, de valaki más meg azt mondja úú, vidd innen! A mély dekoltázzsal ellentétben inkább a nyitott hátakat favorizálom, különösen, ha szép napbarnított bőr sejlik fel alóla. A könnyed csipke és finom hímzett részletek univerzálissá teszik ezt a bohém menyasszonyi ruhát, így simán megállja a helyét nyáron egy vízparti esküvőn vagy ősszel, amikor a lemenő nap csillan a vidáman koccanó borospoharak szélén.

 

Színes menyasszonyi ruha


_mgl6363.jpgFotó: Fellner Felícia/HALASZEVA Collection

A színes menyasszonyi ruhákban mindig van valami játékosság, valami pici bájos rebellis pimaszság. Ez a csupa tüll és csipke darab kékben még inkább elvarázsol, ha téli esküvőre készülnék, biztos, hogy egy ilyen „Jégvarázsos” szépséget választanék. (Más kérdés, hogy le se akarnám venni még hetekig #princessvibes).

 

Maszkulin sikk

a904bafaddf9601836e90b85c566ae09.jpgFotó: Pinterest

 

Na, most akkor ki viseli a nadrágot? Ha rajtam múlna, akkor én (is)! Minimalista, minden alkaton szépen mutat, ékszerekkel könnyedén egyedivé tehető, és van benne valami megfoghatatlan erő, ami plusz magabiztosságot kölcsönöz viselőjének. Szerintem nem is kell tovább ragozni, hogy miért olyan menő választás 2020-ban egy overall!

 

Virágos hercegnő

94653363_2853331131370846_1743306433509720064_o.jpgFotó: We Heart It

 

Legalább egyszer az életében mindenkinek van egy olyan pillanat az életében, amikor elképzeli, milyen lehet a hercegnők élete. Azt a mai napig nem tudom, hogy mivel ütik el az időt, amíg a toronyba zárva várják, hogy megmentsék őket (ez lehet a Disney-karantén?), de szerintem pont ilyen ruhában flangálhatnak közben. Ez a mesés menyasszonyi ruha a virágoktól, ha lehet, még lenyűgözőbbé vált.

 

A lázadó

lior_charchy_portugal_2020.jpgFotó: Lior Charchy 2020 Portugal

 

Én értékelem, ha valaki extravagáns és nem rejti véka alá, hogy milyen stílust képvisel a hétköznapokban. Persze ez nem az a tipikus templomi ruha, de a bevállalósabbak lazán felvehetik egy szertartásvezetővel kötött jelképes ceremóniára vagy csak úgy a vacsora idejére.

 

Neked milyen menyasszonyi ruhád lesz?

 

Esküvők a járványhelyzetben – Beatrix hercegnő nagy napja már biztosan elmarad, de vannak, akik némi módosítással mégis oltár elé állnak

A koronavírus nem válogat szegény és gazdag, híresség és átlagember között. A járványhelyzet szigorú intézkedései világszerte söprik el az esküvőket. Beatrix hercegnő, Katy Perry és Jennifer Lopez már biztosan elhalasztja a nagy napot, de itthon is szép számmal akadnak olyanok, akik kénytelenek elodázni a dátumot. Lássuk, kik azok, akik később esküdnek, és kik oldották meg egy őrületes csavarral a házasságkötést!

 

Azért mikor 2019 Szilveszterén a főváros egyik embertömegtől hangos hídján vártam, hogy az óra visszaszámolja az utolsó tíz másodpercet is, és végre várakozással telve fejest ugorjak az újévbe, sőt új évtizedbe, nem pont arra gondoltam, hogy sikerélményként élem majd meg, ha az enyém lesz az utolsó élesztő a sarki közértben! Gondolom ezzel sokan így vannak, különösen azok, akik egy fontos életeseményt tervezgettek már hetek, akár hónapok óta, és most majdhogynem, de kezdhetnek mindent elölről.

Együtt érzek azokkal a párokkal, akik kénytelenek voltak elhalasztani a vágyott esküvőt, de higgyétek el, attól, hogy a dátum új, a szerelem a régi marad! Sőt, ha kell, még erősebben állhattok majd oltár elé azok társaságában, akik kiemelten fontosak számotokra!

Hogy lásd, nem te vagy az egyedüli, aki ilyen helyzetbe került, olyan párokat mutatok be, akik újraszervezték az esküvőt, és az előírások szerint házasodtak össze, illetve olyanokat, akik már biztosan lefújták a nagy napot.

Bindi Irwin és Chandler Powell

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

March 25th 2020 ❤️ We held a small ceremony and I married my best friend. There are no words to describe the amount of love and light in my heart right now. We’ve planned this beautiful day for nearly a year and had to change everything, as we didn’t have guests at our wedding. This was a very difficult decision but important to keep everyone safe. We wish all of our friends and family could have been there with us, however it’s lovely that we will be able to share photos and videos. Right now we’re encouraging the world to hold onto hope and love, which will carry us forward during this profound time in history. Today we celebrated life and revelled in every beautiful moment we shared together in our Australia Zoo gardens. Mum helped me get ready, Robert walked me down the aisle, Chandler became my husband and together we lit a candle in Dad’s memory. We shared tears and smiles and love. Thankfully, since we all live at Australia Zoo as a family, we could be there for each other. To everyone reading this - stay safe, social distance and remember LOVE WINS!

Bindi Irwin (@bindisueirwin) által megosztott bejegyzés,

A legendás krokodilvadász, Steve Irwin lánya, Bindi Irwin az Australia Zoo-ban mondta ki a boldogító igent Chandler Powell-nek még március végén. A pár hosszú ideig szervezte az esküvőt, éppen ezért nem szerették volna lemondani, csupán lerövidítették a vendéglistát, nem is kicsit… A meghitt ceremónián mindössze a szülők és a testvérek vettek részt egy fotós társaságában. Bindi-t egyébként az öccse kísérte az oltárhoz, mivel édesapja 2006-ban tüskés rája szúrás következtében életét vesztette.

Körmendy Betty és Balog Gábor

eskuvo-classic-kormendy-betty-balog-gabor-eskuvo-real-wedding-koronavirus-eskuvoszervezes-001-770x514.jpgFotó: Körmendy Betty és Balog Gábor

 

Balog Gábor úszó és menyasszonya, Betty is hosszú hónapokat töltött a szervezéssel, de márciusi esküvőjüket teljesen átírta az élet. A polgári szertartás tudták csak megtartani, szűk családi körben, a lakodalmat és a templomi esküvőt pedig szeptemberre halasztották.

„Már örültünk, hogy novemberre végeztünk minden szervezéssel, minden készen volt, és most gyakorlatilag kezdhetjük az elejéről az egészet, pedig aki benne van, az tudja, hogy elég egyszer is megszervezni ezeket.” – mesélte Betty csalódottan.

Bartha Eszter és Stubenvoll Jonatán

eszterjonatan_eskuvo-classic-eskuvo-koronavirus-ideje-eskuvoi-fotos-vamos-wedding-photography-2020-024.jpgFotó: Vamos Wedding Photography

 

És hogy lásd, nem csak a sztárpárok álma válhat valóra a vírus ellenére is, itt van Eszter és Jonatán története, akik már leszervezték a helyszínt, a dekorációkat, a menyasszonyi ruhát és a fodrászt is, amikor kiderült, hogy nem állhatnak oltárhoz. Legalábbis úgy nem, ahogy azt eredetileg tervezték. Az utolsó pillanatokig módosítottak a forgatókönyvön, hogy végül a családi ház étkezőjében, szűk körben végre férj és feleség legyenek.

„Azt tudom üzenni az embereknek, hogy a házasság nagyon jó és a további közös élet/kaland felemelőbbmint a lagzi, amit igazából utólag is be lehet pótolni.- Eszter jó tanácsát pedig valóban érdemes megfontolni!

 

Az ő esküvőjük már biztosan elhalasztva…

 

Akik nagy esküvőt szeretnének, azoknak alaposan át kell gondolniuk a tervet, néhányan emiatt már el is odázták a kitűzött dátumot…

Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi

 

A királyi udvar a napokban erősítette meg a hírt, miszerint Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi várva-várt májusi ceremóniáját 2021-re halasztják. Az új dátumról egyelőre nincsenek hírek, ahogy azt sem lehet tudni, hogy marad-e a Buckingham palota a helyszín. A halasztás egyik oka egyébként II. Erzsébet, aki a maga 94 évével az erősen veszélyeztetett korosztályba tartozik.

Hódi Pamela és Tóth Bence

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ez egy nagyon kedves fotó kettönről❤️❤️❤️ @tothbenc.e ❤️ foto: @vivienborzi smink: @rebekanagymakeup

Hódi Pamela (@hodipamela_official) által megosztott bejegyzés,

Hódi Pamela és kedvese, Tóth Bence a nyár elején fogadott volna örök hűséget egymásnak, de a járvány az ő terveiket is keresztülhúzta. A döntés meghozatala előtt sokáig őrlődtek, de nem találtak jelen helyzetben más megoldást, hiszen a szeretteik egészsége mindennél fontosabb. A pár egyébként nagyon készült az esküvőre, még jegyesoktatásra is jártak.

Jennifer Lopez és Alex Rodriguez

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

CAA party.... #letsdance

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés,

JLo olaszországi esküvőjére is lecsapott a koronavírus. Az énekes/színésznő és baseball játékos vőlegénye tavaly jelentette be az eljegyzést egy közel 400 millió forint értékű gyémántgyűrűvel, az esküvőt pedig idén nyáron tartották volna.

Katy Perry és Orlando Bloom

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

one year ago I said yes to a life of love and evolution... and definitely never a dull moment �

KATY PERRY (@katyperry) által megosztott bejegyzés,

Katy Perry határtalan örömét is beárnyékolták a koronavírus sötét felhői. Az énekesnő és Orlando Bloom Japánban kötötték volna össze az életüket egy hatalmas esküvőn, de mivel nem szeretnék születendő gyermeküket kitenni a veszélynek, így ők is a halasztás mellett döntöttek.

Emma Stone és Dave McCary

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Emma Stone (@_emmastoneofficial_) által megosztott bejegyzés,

Az Oscar-díjas színésznő március végén mondta volna ki a boldogító igent, de végül mégsem tartották meg az esküvőt. Mivel több száz főt hívtak meg a jeles eseményre, amit egyébként sorra le is mondtak a pánikhelyzet miatt, így nem volt kérdés, hogy inkább várnak a tökéletes alkalomra.

 

A te esküvődet is el kellett halasztani?