Alice's Wedding World

Férjhez ment Diana hercegné unokahúga, Lady Kitty Spencer – Ilyen volt az olaszországi luxusesküvő a kulisszák mögött

2021. július 26. - AliceEC

Diana hercegné harmincéves unokahúga és a tőle harminckét évvel idősebb multimilliárdos Michael Lewis a hétvégén kötötték össze az életüket egy olaszországi luxusesküvőn, amiben öt különböző Dolce & Gabbana ruha, rengeteg gyémánt, jó néhány előkelőség és Elon Musk édesanyja is érintett volt. A modellként többször a bulvárlapok címlapjára kerülő előkelőség hivatalosan is elkelt, választottja pedig még az édesapjánál, Charles Spencernél is korosabb!

 

Néhány héttel ezelőtt minden szempár a Kensington-palotára szegeződött, amikor Diana hercegné hatvanadik születésnapja alkalmából, Vilmos és Harry herceg, nézeteltéréseiket félretéve avatták fel a néhai édesanyjuk emlékére emelt szobrot, ami Diana humanitárius munkáját hivatott képviselni. Most ismét a Spencer családé a rivaldafény, ugyanis a hercegné öccsének, Charles Spencernek a lánya, Lady Kitty Spencer a hétvégén vonult oltárhoz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

⚜️ Madameei ⚜️ (@madameei) által megosztott bejegyzés

 

Kitty és a tőle harminckét évvel idősebb divatmogul Michael Lewis tavalyelőtt jelentették be az eljegyzést, az esküvőre pedig idén július 24-én került sor az olaszországi Villa Aldobrandini-ben. A 62 éves Michael – aki egyébként Kitty édesapjánál is idősebb négy évvel - jómódú család sarja, köszönhetően, hogy nagyapja 1930-ban saját bútorkereskedést alapított, majd a fiával felvásárolta a dél-afrikai Foschini Group ruházati kiskereskedelmi üzlet egy részét, aminek igazgatói székét Michael foglalhatta el. A férfinek egyébként már van három gyermeke a korábbi házasságából, mindannyian idősebbek Lady Kitty-nél.

 

Lady Kitty nagy napja a Dolce & Gabbana ünnepe is volt

 

Lady Kitty Spencer évek óta az olasz divatmárka nagykövete, így nem meglepő, hogy az esküvője napján is Dolce & Gabbana-ban tündökölt. A meglepően visszafogott, de mégis drámaian hercegnős, magasan záródó, puffos ujjú csipke menyasszonyi ruha mellett még négy másik ruhakölteményt is megvillantott, sőt sok vendéget is az olasz duó öltöztetett fel a jelentős alkalomra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dolce&Gabbana (@dolcegabbana) által megosztott bejegyzés

 

Az előkelőség akár egy Dolce & Gabbana divatbemutatót is tarthatott volna! Ahogy egy milliárdos feleséghez illik a gyémántokkal sem spórolt, minden egyes ruhához különböző ékszerszetteket láthattunk a menyasszonytól.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dolce&Gabbana (@dolcegabbana) által megosztott bejegyzés

 

Az esküvő előtti napon egy baba kék tüll ruhát viselt, amit gazdag virágdíszítések tettek még különlegesebbé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dolce&Gabbana (@dolcegabbana) által megosztott bejegyzés

 

A ceremóniát követően, az esküvői vacsorához egy kézzel megfestett selyemruhát választott, virágokkal és kristályokkal díszítve.

 

 

Ezt követte egy arany és ezüst gyöngyökkel hímzett koktélruha.

A két napig tartó esküvő másnapján pedig egy kivágott betétekkel, sok-sok virággal, flitterekkel és szalagokkal ékesített darabban kapták őt lencsevégre.

 

 

„Az egyik inspiráció mindenképpen Kitty Olaszország iránti szeretete volt. Imádja gyönyörű hazánkat, szerelmes a gazdag történelmébe, művészetébe és kultúrájába.” – nyilatkozta Domenico Dolce és Stefano Gabbana az esküvőre tervezett ruhák kapcsán.

Egy valami mégis hiányzott: Kitty nem kért abból a Spencer tiarából, amit 1989-ben az édesanyja, azt megelőzően pedig nagynénje, Diana hercegné viselt azon a bizonyos 1981-es történelmi esküvőn, amikor hozzáment Károly herceghez.

 

Esküvő a luxus bűvöletében

 

A 16. századi villaépület tökéletes helyszíne volt a luxusesküvőnek, aminek vendéglistáján olyan hírességek szerepeltek, mint Pixie Lott, Elon Musk édesanyja, Maye vagy éppen Idris Elba felesége, Sabrina.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Maye Musk (@mayemusk) által megosztott bejegyzés

 

 

Az unokatesók, azaz Vilmos és Harry herceg és feleségeik viszont távol maradtak az ünnepléstől, annak ellenére, hogy Lady Kitty ott volt az ő nagy napjukon, sőt akkor a legjobban öltözött vendégnek kiáltotta ki a sajtó.

 

 

Ha a több évszázados villa épület és a rögtönzött Dolce & Gabbana show nem lett volna elég a luxus fitogtatásához, akkor az esküvőn résztvevők a vacsorát követő grandiózus tűzijáték szépségében is elmerülhettek.

Már a lánybúcsú is különleges volt

 

Bár az esküvő dátumát nem hozták nyilvánosságra, sejteni lehetett, hogy mire készül a pár, ugyanis Kitty nem sokkal előtte Firenzéből, a lánybúcsújáról posztolt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kitty Spencer (@kitty.spencer) által megosztott bejegyzés

 

Szerintetek is gyönyörű menyasszony volt Lady Kitty Spencer?

 

Moziélmény otthon - Minden idők legjobb esküvős filmjei, amiket legalább egyszer neked is látnod kell!

Emlékszel még azokra a boldog szép időkre, amikor hosszan kígyózó sorokban álltál azért, hogy végre megkaparinthasd a tízszeresen túlárazott popcornt, hogy aztán elégedettséggel az arcodon, a bársonyos ülésekbe süppedve a dolby atmos hangrendszer ne csak a füledet, hanem a lelkedet is simogassa? Hát én sem… A mozik kisebb megszakításokkal, de egy éve zárva vannak, ezért kénytelenek vagyunk beérni a fapados otthoni filmezéssel. Még szerencse, hogy a múltban olyan zseniális alkotások születtek, amik okot adnak, hogy újra és újra a képernyőre tapadjunk. Ha esküvőre készülsz, ezeket mindenképpen látnod kell!

 

Tavaly márciusban jött az első intézkedés miszerint a moziknak bizonytalan ideig be kell zárniuk. A vírushelyzet miatt olyan kasszasikernek ígérkező filmek premierjét halasztották el, mint a James Bond – Nincs idő meghalni, a Halálos Iramban 9, a Hang nélkül 2 vagy az Uncharted. Csupán a nyár és az ősz jelentett egy lélegzetvételnyi felüdülést a mozik szerelmeseinek, amikor leginkább a Tenet hasított a képernyőkön (jól megosztva a nézőket és közel négyszáz millió dollár bevételt kaszálva). November óta viszont a mozik rácsai nem emelkedtek fel és ki tudja, meddig kell még várni, mire visszakaphatjuk a régen megszokott mozis kultúránkat a túlárazott büfével, az előzetesek alatt is lelkesen csámcsogókkal, a kabátjuk alatt üdítőt csempészőkkel és a valahogy mindig fehér ruhára csöppenő sajtszósszal. Egy szó, mint száz, mivel a nyitásig csak kívülről bámulhatjuk a mozi bejáratát, addig kénytelenek vagyunk más alternatíva után folyamodni, és leporolni a régi klasszikusokat, hogy ha a tömény moziélményt nem is, de legalább a filmek iránti rajongásunkat a négy fal között is kiélhessük.

kara_s_party_ideas.jpg
Fotó: Kara's Party Ideas

 

Mindegy, hogy az esküvőszervezés kellős közepén vagy, vagy csak kikapcsolódnál a mindennapok monotonitásából, az alábbi tizenkilenc, olykor tanulságos, olykor vicces alkotás tökéletes választás lesz a szürke hétköznap (és hétvégi) estékre.

 

TOP 19 ESKÜVŐI FILM

Bazi nagy görög lagzi 1-2.

mafab.jpg
Fotó: Mafab

 

Ahogy nincs karácsony Reszkessetek betörők! nélkül, úgy esküvői filmlista sincs Bazi nagy görög lagzi nélkül. A Nia Vardalos forgatókönyve alapján és főszereplésével készült film tökéletesen bemutatja, hogy milyen egy nagycsaládos esküvő, különösen, ha a hagyományok ennyire uralják a mindennapokat.

Ünneprontók ünnepe

mafab-1.jpg
Fotó: Mafab

 

Egy vérbeli vőlegénybarát vígjáték, amin jót fogtok szórakozni. John és Jeremy (Owen Wilson és Vince Vaughn) két szélhámos jóbarát, akik szabadidejükben esküvőkre lógnak be, hogy nőt fogjanak maguknak. Igen ám, csak Johnt teljesen rabul ejti a szenátor lánya, aki épp a saját esküvőjére készül. Egy dolga maradt a fiúknak, megállítani a nászt!

Koszorúslányok

mafab-2.jpg
Fotó: Mafab

 

Sok nő egy csárdában vajon hogy fér meg? Hát sehogy! Az esküvőjére készülő Lillian szép koszorúslány csapatot toboroz magának, csakhogy a tagok közti viszony nem éppen felhőtlen. Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Rose Byrne és Maya Rudolph egy zseniális, könnyekig nevetős filmben.

Oltári nő

mafab-3.jpg
Fotó: Mafab

 

Julia Roberts és Richard Gere ikonikus párosa egy nagyszerű esküvős filmben. Kell ettől több egy pihentető estéhez?

Mindenütt nő

port_1.jpg
Fotó: Port.hu

 

Bájos vidéki vagy városi nagyvilági élet? Ezt a döntést kell meghoznia az alabamai Melanie-nek (Reese Witherspoon), aki menő divattervezőként dolgozik New York-ban, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye (Patrick Dempsey). Melanie ennek ellenére egyedül utazik haza közölni a szüleivel a jó hírt, valamint nyélbe ütni válását, ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a városi létnek, hozzáment első szerelméhez.

Álljon meg a nászmenet

entertainment_exclusive.jpeg
Fotó: Entertainment Exclusive

 

Julia Roberts és Cameron Diaz főszereplésével készült film ugyan kevésbé mulatságos, nem érdemes kihagyni a repertoárból. Julianne és Michael kamaszkori szerelme hamar őszinte barátsággá változik, és ők nem is akarnak változtatni ezen, egészen addig a napig, amíg Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül. Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény.

Nászok ásza

mafab-4.jpg
Fotó: Mafab

 

Robbie Hart (Adam Sandler) a nászok ásza fergeteges bulit kerekít bármilyen esküvőn, kivéve a sajátját, amikor is a menyasszonya faképnél hagyja. Ettől rosszabb már csak az lehet, hogy barátja, Julia (Drew Barrymore) is épp esküvőre készül, és őt kéri fel, hogy segítsen az előkészületekben, csakhogy kiderül, a lány vőlegénye egy vérbeli tapló.

Örömapa

port-1.jpg
Fotó: Port.hu

 

A vőlegény szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. Ezt vajon csak George Banks (Steve Martin) látja így a lánya esküvőjével kapcsolatban?

Amerikai pite – Az esküvő

port-2.jpg
Fotó: Port.hu

 

Az összesen nyolc részt számláló Amerikai Pite egyik örökzöld fejezete Az esküvő, amiben a kissé nimfomán Michelle és az esetlen Jim végre kimondja a boldogító igent. Úgy tűnik, hogy a gimi őrült napjai, a külföldi cserediákok és a bulitáborok ma már csak a múlt emlékei, de mire valók a legjobb barátok? Naná, hogy belerondítani a nagy napba!

Igazából szerelem

port-3.jpg
Fotó: Port.hu

 

Több különböző szerelmi történet és egy páratlanul neves színészgárda – ezt a filmet nem csak karácsonykor érdemes újranézni!

27 idegen igen

port-4.jpg
Fotó: Port.hu

 

Mindig csak koszorúslány, de sohasem a menyasszony? Jane (Katherine Heigl) pontosan ebben a cipőben jár, egészen addig, míg saját húgának és titkon rajongásig szeretett főnökének az esküvőjét nem kényszerül megszervezni. Ekkor találkozik a szabadszellemű esküvői riporterrel, aki talán végleg kirángatja a lányt mindig másodhegedűs szerepéből.

Mamma mia!

vidor.jpg
Fotó: Vidor

 

A legnépszerűbb ABBA slágerek egy örökzöld zenés filmben, aminek sikerét már csak a legendás Maryl Streep és Amanda Seyfried anya-lánya kettősének összhangja tudja fokozni.

Szex és New York

dujour.jpg
Fotó: DuJour

 

Bár nem feltétlenül az esküvő a film mozgatórugója, Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda kalandjait már a sorozat indulásakor is milliók imádták. Nincs ez másképp a sorozat folytatásaként készült filmmel sem, amiben a négy elválaszthatatlan barátnő, Carrie és Mr. Big meghiúsult esküvője után elmegy egy felejthetetlen mexikói nászútra… Az egyik ikonikus pillanat a filmből Carrie Bradshaw Vivien Westwood menyasszonyi ruhája.

Nász-ajánlat

mafab-5.jpg
Fotó: Mafab

 

Sandra Bullock és Ryan Reynolds párosa zseniális a filmvásznon, így bármikor érdemes újra elővenni Margaret és Andrew vicces, de egyben romantikus történetét.

Értelem és érzelem

port-5.jpg
Fotó: Port.hu

 

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak apjuk váratlan halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Az idősebbik lány, Elinor nem bízik az érzelmeiben, és bár többen is megkörnyékezik, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi szenvedélyes szerelmét.

Csajok háborúja

port-6.jpg
Fotó: Port.hu

 

Egy igazi klasszikus a témában, amit érdemes legalább egyszer megnézni. Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) elválaszthatatlan gyerekkori jó barátnők, akik még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra viszont egyáltalán nem számítanak, hogy egyszerre kerülnek a menyasszony szerepbe, ráadásul az esküvőjüket egyazon napra és helyszínre teszik. Elindul egy végeláthatatlan rivalizálás, és a barátnők mindent bevetnek, hogy tönkre tegyék a másik nagy napját.

Anyád napja

port-7.jpg
Fotó: Port.hu

 

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is. Viola attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

Szeretném, ha szeretnél

port-8.jpg
Fotó: Port.hu

 

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi…

+1, amit alig várunk – Vegyél el

today.jpg
Fotó: Today

 

És ha végre megnyitják a mozik a kapuikat egy biztos, a Vegyél el főszerepben Jennifer Lopezzel és Owen Wilsonnal a maga nemében óriási siker lesz. A latin slágerekkel gazdagon megpakolt filmben JLo egy szupersztár énekesnőt alakít, Owen Wilson pedig egy matektanárt, akik idegenekként úgy döntenek, hogy egybekelnek, és aztán majd megismerik egymást. A szokatlan románc két különböző emberről szól, akik valami igazit keresnek egy olyan világban, ahol az értéket a lájkok és a követők jelentik. Ez egy modern szerelmi történet a celebekről, a házasságról, és a közösségi médiáról, nem mellesleg pedig Jennifer menyasszonyi ruhája elképesztő lesz a filmben!

 

Te hányat láttál már ezekből a filmekből?

Viselj hazait az esküvődön! – Magyar menyasszonyi ruhatervező körkép, mert az igazán egyedi darabokért nem kell messzire menni

A #vegyélhazait mozgalom elindulásával egyre több olyan megmozdulás születik, ami a hazai kisvállalkozások, kisipari gyártók és tervezők támogatására szakosodik. Mivel a pandémia végéről egyelőre csak tiszavirág életű víziók látnak napvilágot, kiemelten fontos, hogy vásárlásainkkal a magyar vállalkozókat segítsük, akár esküvőről, akár a mindennapok szükségleteiről legyen szó. A „Viselj hazait” keretében most egytől-egyig olyan egyedi magyar menyasszonyi ruhatervezőket kutattam fel, kiknek munkáiról a közvélemény mellett a szakma is elismerő hangon beszél.

 

A különböző esküvői és menyasszonyi csoportokat bújva gyakran találkozom azzal a jelenséggel, hogy a házasulandók különböző kínai webáruházakból rendelik be a papírdekorációkat, meghívókat, esküvői kellékeket és nem ritkán a ruhákat is. Persze megértem, ha valaki spórolni szeretne a költségeken, de egy ősi és örök érvényű mondás szerint olcsó húsnak híg a leve. A menyasszonyi ruha nélkülözhetetlen eleme az esküvőnek, ezért vakmerőségnek tartom, ha valaki látatlanba több tízezer forintért rendel olyasmit, amiről csak fényképet látott, és csak Isten tudja, hogy milyen az adott darab állása, anyag összetétele és kidolgozása. Ilyenkor jön a kétségbeesés, hogy az idő szorít, a pénz elúszott, visszaküldeni bonyolult,- ha egyáltalán az eladó nem szívódik fel szőrén-szálán, a ruha meg olyan szörnyű, hogy törlőrongynak csúfolni is erős túlzás.

1473707638_215529_1473708106_album_normal.jpg
Fotó: The Sun

 

Egyébként sem tartom bölcs dolognak a menyasszonyi ruhát fast fashion vagy a fent említett kínai webáruházakból beszerezni, de a világjárvány kellős közepén még inkább fontos, hogy olyan döntéseket hozzunk, amikkel támogathatjuk a hazai tervezőket és magunknak is megspórolunk egy kör fejfájást.

Alapvetően két módja van ma Magyarországon menyasszonyi ruhához jutni: bérlés vagy egyéni terveztetés útján. Utóbbinál garantáltan te vagy a ruha első tulajdonosa, míg az előbbi esetben többen is viselik előtted a menyasszonyi ruhát. Persze ez nem jelenti azt, hogy a szalonokból koszosan vagy sérülten kapnád meg a ruhád, de a tudat, hogy más is ebben fogadott örök hűséget olykor illúzióromboló lehet. Ez a probléma a terveztetésnél nem áll fenn, hiszen a kezdetektől egészen a díszítések kiválasztásáig koordinálhatod a munkafolyamatokat, a tökéletes végeredmény érdekében. A hazai tervezésű ruháknak van egyfajta könnyed, lágy stílusuk, amik az elegáns, olykor klasszikus vagy modern irányt képviselik. Éppen ezért egyre többen választják ezt az opciót, ezzel is a #viseljhazai vonalat erősítve.

 

Körbenéztem a hazai esküvői piacon és ezeket az izgalmas menyasszonyi ruhatervezőket találtam

 

Borbély Zsuzsi – Orchidea Szalon

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-borbely-zsuzsi-orchidea-szalon-foto-deutsch-richard-fotografia.jpg
Fotó: Deutsch Richárd Fotográfia

 

Borbély Zsuzsi szalonjában egyaránt megtalálhatók a klasszikusan elegáns és az extravagáns menyasszonyi ruhák. A tervezőnő nagy hangsúlyt fektet a minőségi anyagválasztásra, folyamatosan követi az aktuális nemzetközi trendeket, hogy megtalálja azokat a részleteket, amik a hazai közönség számára is befogadhatók. Az utóbbi években nagy gyakorlatra tett szert a molett menyasszonyi ruhák tervezésében is, mert a szépség és a boldogság nem súly kérdése.

Boriana

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-boriana.jpg

Gál Hanna Borbála szívügyének tartja, hogy minden nő felszabadultan, önmaga legcsinosabb verziójaként élje meg a nagy napot, ezért a Boriana menyasszonyi ruhák egytől-egyig személyre szabottan, méretre készülnek. A márka ruhakölteményeire modern szabásvonalak, finom részletmegoldások és letisztult elegancia jellemző, amiben minden nő egy kicsit önmagára ismerhet.

Borostyán Szalon – Célia

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-borostyan-szalon-foto-baksa-balazs.jpg
Fotó: Baksa Balázs

 

Ha olyan menyasszonyi ruhát keresel, ahol a szépség, kecses vonalvezetés, különleges anyaghasználat, a praktikus és sokszor bohókás megoldások dominálnak, akkor a Borostyán Szalon egyedi darabjait egyenesen neked tervezték! Kiss Evelin, a Célia márka megalkotója és a szalon tulajdonosa a nőiességre és a gyönyörűen kidolgozott, aprólékos részletekre helyezi a hangsúlyt az alkotásban.

Csanádi Style

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-csanadi-style-foto-kispal-margit.jpg
Fotó: Kispál Margit

 

Csanádi Ildikó a vintage stílus szerelmeseként indította saját márkáját. Menyasszonyi, menyecske – és alkalmi ruháiban az egyéni kreativitás és a minőségi anyaghasználat találkozik megmutatva, hogy a vintage, a retró és a pin-up ruhák a mai napig szerethetők és viselhetők a kiemelt alkalmak során, anélkül, hogy divatjamúlt vagy jelmezszerű lenne az összhatás.

Hernády Kinga

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-hernady-kinga.jpg

Hernády Kinga az ara stílusát és személyiségét figyelembe véve alkot, hogy a sziluett így a lehető legjobb szabásvonalakat kapja. Az izgalmas folyamatban Kinga a legelejétől segédkezik, a tervek megálmodásától, az anyagválasztáson keresztül, a végleges darab elkészítéséig. Tervezéseiben a ruha kiemeli a menyasszony szépségét, a skála pedig egészen a letisztulttól az extravagánsabb fazonokig terjed.

Hey Darling

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-hey-darling-foto-jagity-fanni.jpg
Fotó: Jagity Fanni

 

Egy Hey Darling menyasszony laza, könnyed és vidám. Lilla és Zsófi olyan ruhákat tervez az őket felkereső nőknek, amikben igazán felszabadultan élvezhetik életük nagy napjának minden pillanatát. Finom, kellemes anyagok, apró részletekkel teli díszítések és a testalkathoz idomuló szabásvonalak teszik a Hey Darling ruhákat különlegessé és megismételhetetlenné.

KLOÉ Wedding – Klotcz Edit

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-kloe_wedding-foto-katona-jennifer.jpg
Fotó: Katona Jennifer

 

A KLOÉ menyasszonyi ruhák magukban hordozzák az egyediséget, kifinomultságot, szakmai precizitást és kényelmet. Klotcz Edit már hosszú évek óta foglalkozik divattervezéssel és ruhakészítéssel, aminek gyümölcse egy sokak által kedvelt saját szalon. Ruháinak stílusát a letisztult, kortalan elegancia jellemzi, mely több mint két évtizede meghatározója a márka stílusjegyeinek.

R-fashion – Bonczó Renáta

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-r-fashion.jpg

Bonczó Renáta saját, Reni Szalon névre keresztelt ruhaszalonjában fogadja és teljesíti az egyedi megrendeléseket, legyen szó menyasszonyi, koszorúslány vagy örömanya öltözetről. A szalonban a próbakollekció darabjai is megtekinthetők és felpróbálhatók, ha valaki pedig ezen ruhák között találja meg az igazit, kérésre méretre igazítást vállal a tervezőnő.

sPirit Clothes Design

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-spirit-clothes-design.jpg

Csóra Piri, a sPirit Clothes Design tervezője olasz, francia és spanyol minőségi alapanyagokból kelti életre a menyasszonyok, koszorúslányok és örömanyák elképzeléseit, miközben gyakorta merít inspirációt a nemzetközi divattrendekből. Menyasszonyi és alkalmi ruhái minden esetben személyre és alkatra szabottan készülnek. Modern és könnyed ruhakölteményei között bármely korosztály rálelhet az igazira.

Sweetheart Couture by Tarjáni Réka

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-sweetheart-couture-tarjani-reka.jpg
Fotó: Daniel Karczag Wedding Photography

 

Megfontolt egyediség, stílusosan – ez, amit egy egyedi tervezésű Sweetheart Couture menyasszonyi ruha nyújthat számodra az esküvőn. Tarjáni Réka friss és modern szemléletet hoz a tervezésbe, ezzel pedig arra bíztatja a menyasszonyokat, hogy merjenek elrugaszkodni a hagyományoktól és divatosak lenni a nagy napon is. Minimalista vonalvezetésű és alapanyagú ruhái a legújabb trendek szerint, méretre készülnek.

Tarjáni Andrea

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-tarjani-andrea-foto-kollarik-agnes.jpg
Fotó: Kollarik Ágnes

 

Tarjáni Andrea ruhatervező több mint tíz éve valósítja meg a menyasszonyok álmait. A tervezőnő mindig könnyű, lágy anyagokból dolgozik, különleges, rafinált vonalvezetéseket használva. Így álmodta meg legújabb menyasszonyi ruhakollekcióját is, melyben a romantikus francia csipke mellett indás, 3D virág motívumok is felbukkannak.

ZHOJA

eskuco-classic-viseljhazait-menyasszonyi-ruha-tervezo-zhoja.jpg

A ZHOJA csapatánál csak a képzeleted szabhat határt a menyasszonyi ruhát illetően. A személyre szabott darabokat egytől-egyig letisztult vonalak, kifinomult elegancia és nőiesség jellemzi, elhozva a hamisítatlan ZJOHA érzést, amire neked is szükséged van a nagy napodon. Találkozz a benned rejlő törékeny és kifinomult nővel!

 

Te melyik hazai menyasszonyi ruhatervező darabjában mondanád ki az igent?

Valóban a gyémánt a lány legjobb barátja? – Közeleg a Valentin nap, most is az egekbe szökik az eljegyzések száma?

Az egyik legmegosztóbb ünnep a Valentin nap, amit vagy utálni, vagy szeretni lehet, de egy biztos, mindenkinek meg van róla a maga véleménye. Ilyenkor a szerelmesek őrületes ajándékvadászatba kezdenek, hogy ezzel is megmutathassák választottjuknak a rajongásuk mértékét. Ennek betetőzése az eljegyzés, ami a szerelmesek piros betűs ünnepén nem is olyan ritka. De vajon, hogyan ünneplünk idén, amikor a fél világ depressziós a bezártság miatt, a másik fele pedig az ezredik sorozatot kezdi unalmában a laptop előtt ülve? Maradt még a párokban kedv és erő a kicsit giccses, szirupos Valentin naphoz és az ezzel járó ajándékbeszerzésre vagy idén mindez érdeklődés hiányában elmarad?

 

Bár az érzelmektől túláradó Valentin nap Amerika öröksége, idehaza is egyre többen áldoznak a szerelmesek oltárán azon a bizonyos február 14.-i napon. 2019-ben a magyarok 12 milliárd forintot költöttek ajándékra, ez három év alatt harminc százalékos növekedést jelent, de idén vajon túllépjük ezt a számot? Az már biztos, hogy nem lesz Instagram kompatibilis éttermezés és koktélozgatás, nyolc után sétálgatás a rakparton, se szerenád, se mozizás; joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mégis mit lehet csinálni idén Valentin napon? Míg az elmúlt években nagyot mentek a különböző élmények és a wellness hétvégék, addig idén úgy sejtem, a tárgyi ajándékok lesznek a legkelendőbbek, azok közül is a virág, az édesség, a könyv és az ékszer.

style_me_pretty.jpgFotó: Style Me Pretty

 

De, hogy még is legyen valami apró program: megrendelhetitek például a kedvenc fogásaitokat, onnan, ahol az első randit töltöttétek, de a közös, összebújós filmezés (és most nem feltétlenül a Disney klasszikusokra gondolok) is igen kedvelt a párok körében. Becsszó nem tapasztalatból írom, hanem olvastam, hogy különösen a késő esti órákban megnő a felnőtt tartalmú oldalak látogatottsága, ám a szokásos keresőszavak helyett a Valentin, a masszázs és romantika címkék kerülnek előtérbe. Ha kellően nyitottak vagytok, akár ezzel is próbálkozhattok.

És persze ott vannak a már említett tárgyi ajándékok, amikre egyre kevesebben sajnálják a pénzt, és amit nem csak a járványhelyzetnek „köszönhetően” inkább online szereznek be a szerelmesek. Világszerte átlagosan február 10. után indul be az őrületes ajándékdömping, de mi magyarok szeretünk utólag okosak lenni, így idehaza február 15-én született az elmúlt években a legtöbb tranzakció. Persze mindenkivel megesett már, hogy elfelejtette ezt a dátumot, úgyhogy most kimentelek a slamasztikából, vasárnapra ajánlott egy kis kedvességgel készülnöd a párodnak (szívesen)!

6c33f34c51fb6bee900907a1a6eb9c2d.jpgFotó: Etsy

 

Az ékszer még mindig az egyik legjobb ajándék

A virágok mellett az ékszervásárlások száma ugrik meg kimagaslóan évről-évre Valentin napon. Egykor egy szex szimbólumnak kikiáltott szőkeség,- biztos hallottad már a nevét: Marilyn Monroe – csilingelő hangján, egy tucatnyi férfival körbelengve azt énekelte, hogy a gyémánt a lány legjobb barátja, és lássuk be nem sokat tévedett. Egy minőségi, örök darabnak szinte kivétel nélkül minden nő őrül, így akár nyakláncban, akár fülbevalóban vagy egy komolyabb szándékban,- teszem azt eljegyzésben gondolkodsz nem hibázhatsz nagyot, ha gyémánttal leped meg a kedvesed.

pink-dress-1953.jpgFotó: Pinterest

 

A legtöbb férfi Valentin napra időzíti a lánykérést, bár a nők nem feltétlenül rajonganak ezért a dátumért. Ha mégis biztosra veszed, hogy a párod örülni fog a nagy kérdésnek, szerezz be egy igazán különleges eljegyzési gyűrűt!

Színes drágakövek

_k003257_1.jpgFotó: Köő Adrien

 

Lehet rubin, smaragd, zafír vagy más drágakő, a színek ismét népszerűek és persze egyediek, így garantáltan olyan gyűrűt adhatsz, ami csak nagyon keveseknek van.

Holdkő

moonmagic.jpgFotó: Moonmagic

 

A Holdkőnek számos pozitív energiát tulajdonítanak, a nőiesség kövének is tartják, mivel többek között erősíti a női megérzéseket és csökkenti a női test olykor előforduló fájdalmas panaszait. Megjelenése fehéres, gyöngyház ragyogással, amiben gyakran sárgás, rózsaszínes vagy kék fény is játszik. Egy igazi unkális darab!

Örök gyémánt

bluenile.jpgFotó: Bluenile

 

Legyen az csepp alakú, párna csiszolású, kerek vagy négyszögletes, a gyémánt az örökké gyémánt marad. Választhatsz egy nagyobb vagy több kisebb gyémánttal díszítettet, az igen garantált!

Tűzzománc

freywille.jpgFotó: Freywille

 

Legyen a gyűrű is olyan egyedi, mint amilyen a szerelmetek! A tűzzománc eljegyzési gyűrűk rendkívül látványosak és értékesek, így ne lepődj meg, ha egy-egy darabért akár több millió forintot is fizetned kell.

Mokoume – egy nem mindennapi technika

_dsc7196_copy_1.jpgFotó: Orsolya Hajas Photography

 

A japán mokume gane ékszerkészítési technika lényege, hogy egy gyűrűn belül több egymásba dolgozott nemesfém réteg találkozik, amiből látványos minták születnek. Ebből garantáltan nem készül két egyforma!

Klasszikus letisztult

takacs_nora_eskuvo_classic_022.jpgFotó: Erzsébet Laufer Photography

 

Ha szíved választottja a klasszikus és visszafogott stílusokat kedveli, az egyszerű arany, fehérarany vagy ezüst, díszítés nélküli eljegyzési gyűrű tökéletes választás lesz számára.

A Valentin nap Grincsei

9f136a8104bc1b035c0c561fa7f11bcf.jpgFotó: Pinterest

 

Persze nem mindenki ilyen lelkes attól, hogy mindent elözönlenek a szerelmesek és a csapból is James Blunt You’re beautiful című dala szól (egyébként, ha utálod ezt a számot nem vagy egyedül, az énekes maga vallotta be egy interjújában, hogy iszonyodik saját szerzeményétől). Abban valóban igazuk van a Valentin nap elleneseknek, hogy nem csak ilyenkor kell szeretni a másikat és nem az ajándék mutatja meg ennek a létezését, de hát végtére is van nekünk egy Anyák napja is, és őket sem csak azon a napon magasztaljuk az egekig. Anti-Valentin napi programok világszerte vanna, de ha idén a korlátozások miatt nem jutnak el a Valentin nap Grincsei egyikre sem, azt javaslom, csapják fel a Tindert, mert ilyenkor közel 8%-al nő az appot használók száma, hátha jövőre már ők is a gyűrűket fogják nézegeteni ezen a szerelemtől „csöpögős” napon.

 

Te hogyan ünnepled idén a Valentin napot?

 

Ezt nézi most mindenki! – A Bridgerton család már az esküvői divatot is uralja

Még csak január elejét tapossuk, de a sorozatrajongók máris nyakig merülhetnek a romantika bugyraiban. A Bridgerton család jött, látott és győzött, felkavarva a kosztümös produkciókat kedvelők nyugalmas állóvizét. Lehet, hogy már megkérték a kezed vagy még csak várod, hogy végre valaki féltérdre ereszkedjen előtted,- egy biztos, a szép ruhák, a korabeli látványvilág és a jóképű hercegek úgy kellettek ezekben a szürke és unalmas időkben, mint éhezőnek egy falat kenyér! Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a sorozat hatására a minimalista és modern esküvői divat végre hátraarcot vet, és sokak örömére átadja az uralmat a hercegnői pompának.

 

Minden korszaknak megvan a maga kedvenc sorozata. Emlékszem, amikor tíz éves voltam a Szex és New York tarolt a nők körében. Akkoriban mindenki Carrie Bradshow koktélokkal és Manolo Blahnik-okkal kikövezett életét akarta magáénak tudni. Jómagam is akkor kezdtem el vonzalmat érezni az írás iránt, (felnőtt fejjel visszagondolva anyukám biztosan fellélegzett, amikor nem Samantha nyomdokaiba léptem). Mikor a gimnáziumi éveimet tapostam jött a Pletykafészek (Gossip Girl), és a földből több ezer hajpántos, skótszoknyás, egocentrikus Blair Waldorf nőtt ki.

Amióta viszont jobbnál-jobb produkciók látnak napvilágot, nem győzzük kapkodni a fejünket. A brit királyi család titkoktól sötét életét többé-kevésbé élethűen ábrázoló Crown után megérkezett a Bridgerton család, ami egy alternatív 1800-as évekbe kalauzolja a nézőket a régens kori Britanniába. A Julia Quinn best seller regénysorozatának első kötetét feldolgozó történet középpontjában,- bármilyen hihetetlen is, - a Bridgerton család áll. A szerelemből házasodott, megözvegyült édesanya nyolc gyermeket, négy fiút és négy lányt nevel, akik közül is az eladósorba került Daphne szerelmi történetét követhetjük végig, aki London előkelő köreiben keresi a boldogságot.

serienjunkies_1.jpgFotó: Serienjunkies

 

A sorozat korhűsége a lányok feleségre nevelésében, kiszolgáltatottságában és minél jobb módon történő kiértékesítésében rejlik. Ezen kívül nem sok történelmi hitelességet kell keresnünk a sztoriban, ami pont ettől válik érdekessé és izgalmassá. Többen Jane Austen és a Gossip Girl furcsa keverékének tartják az egyébként sikert-sikerre halmozó alkotást, amiben nem csak a szerelem és az intrikák jutnak főszerephez, hanem a kosztümök is. Ellen Mirojnick jelmeztervező ugyanis 7500 elképesztő megjelenést tervezett a mindössze nyolc epizódhoz.

footwear_news_1.jpgFotó: Footwear News

 

Az elmúlt egy évben, amikor sokak életében a mackónadrág, bolyhos zokni és kinyúlt trikó szentháromság jelentette a munkahelyi uniformist, már a farmer is nagy győzelemnek élte meg, ha az ember levette a polcról, hogy elslattyogjon benne a közeli boltig. De akkor mégis hol lehetne kamatoztatni a Marie Antoinette túlburjánzó stílusával vetekedő Bridgerton-os kosztümöket? Hát az esküvőn! (Persze, amikor már nem kettesben, tetőtől-talpig szkafanderben kell házasodni.)

 

Esküvő Bridgerton stílusban

A Bridgerton stílusi iránti kereslet, ami főként a fűzőkben, puffos ujjakban, élénk színekben és mintákban, valamint empire fazonú ruhákban érhető tetten, még a világot sújtó karanténidőszakban is megugrott. A Lyst adatai alapján a sorozat premierje óta 123%-al nagyobb a keresési arány a fűzőkre, 49%-al a gyöngyös és tollas hajdíszekre, mint az ezelőtti években.

vogue_1.jpgFotó: Vogue

 

A sorozat kosztümjei bár egyedi megrendelésre készültek, hasonló darabokat láthatunk a legnagyobb divatházak kifutóin is. A Loewe, Erdem, Simone Rocha, Brock Collection és Rodarte csak néhány azon márkák közül, akik a jövő trendjét a mell alatt húzott ruhákban, puffos ujjakban, brokát anyagokban és buzgó díszítésekben látták. Egyes tervezők a férfiak régens stílusát is átvették,- így tett Dires van Noten és Christian Lacroix is, - hogy a vőlegények lovagló dzsekikben, magas gallérokban pompázhassanak.

leonie_011_1.jpgFotó: Barcelona Bridal Week/Leonie

 

A menyasszonyi ruha

A Barcelona Bridal Week kifutóján is láthattunk olyan különleges menyasszonyi ruhákat, amik a Bridgerton stílus jegyeit hordozzák magukon. A puffos ujjak, a virágminták és a mell alatt szűkülő vonal tesz fejedelmivé ezt a ruhakölteményt.

valentini_052_1.jpgFotó: Barcelona Bridal Week/Valentini

 

A vőlegény öltöny

A színes nyakkendő és mellény, valamint az óralánc mind egy fiatalos és modern újragondolása a stílusnak.

ec1_0259_1.jpgFotó: Györfi Csaba

 

A menyasszonyi ékszer

A Bridgerton stílus helyenként túlzó, helyenként klasszikus. Ezek a fehérarany ékszerek egyszerre kifinomultak, mégis kellően feltűnőek.

155_1.jpgFotó: Esther and Gabe

 

A menyasszonyi csokor

Minél különlegesebb és látványosabb a menyasszony csokra, annál korhűbb az összhatás. Ezeket a pasztell rózsákat Daphne sem hagyná otthon!

_koo4794_1.jpgFotó: Köő Adrien

 

Az esketőhely

A stílus megengedi, hogy rengeteg virágot használj, amit nem csak a virágcsokorban vagy az asztalok dekorálásánál tehetsz meg. Egy ilyen esketőhely az ultimét Bridgerton effektus!

ec_km-037_1.pngFotó: Erdősi Tibor Fotográfus

 

Az esküvői dekoráció

Pasztellszínek, sok-sok virág, arany evőeszközök és rózsás részletek. Egy ilyen esküvői dekoráció simán megállná a helyét a Bridgerton család lakodalmán is.

wed_over_hills2_1.jpgFotó: Wed Over Hills

 

A torta

Klasszikus fehér menyasszonyi torta egy kevés arannyal díszítve. Ha Bridgertoni módra esküdnél, a desszertpulttal kapcsolatban se légy visszafogott!

tyukodi_laszlo_-nandori_cukraszda_1.jpgFotó: Tyukodi László

 

A nyolc részes sorozat folytatása a sikerekre való tekintettel szinte borítékolható, ahogy az is, hogy világszerte ilyen stílusban tartják majd a párok az esküvőjüket.

 

Te nézed a sorozatot?

süti beállítások módosítása