Alice's Wedding World

Moziélmény otthon - Minden idők legjobb esküvős filmjei, amiket legalább egyszer neked is látnod kell!

2021. április 07. - AliceEC

Emlékszel még azokra a boldog szép időkre, amikor hosszan kígyózó sorokban álltál azért, hogy végre megkaparinthasd a tízszeresen túlárazott popcornt, hogy aztán elégedettséggel az arcodon, a bársonyos ülésekbe süppedve a dolby atmos hangrendszer ne csak a füledet, hanem a lelkedet is simogassa? Hát én sem… A mozik kisebb megszakításokkal, de egy éve zárva vannak, ezért kénytelenek vagyunk beérni a fapados otthoni filmezéssel. Még szerencse, hogy a múltban olyan zseniális alkotások születtek, amik okot adnak, hogy újra és újra a képernyőre tapadjunk. Ha esküvőre készülsz, ezeket mindenképpen látnod kell!

 

Tavaly márciusban jött az első intézkedés miszerint a moziknak bizonytalan ideig be kell zárniuk. A vírushelyzet miatt olyan kasszasikernek ígérkező filmek premierjét halasztották el, mint a James Bond – Nincs idő meghalni, a Halálos Iramban 9, a Hang nélkül 2 vagy az Uncharted. Csupán a nyár és az ősz jelentett egy lélegzetvételnyi felüdülést a mozik szerelmeseinek, amikor leginkább a Tenet hasított a képernyőkön (jól megosztva a nézőket és közel négyszáz millió dollár bevételt kaszálva). November óta viszont a mozik rácsai nem emelkedtek fel és ki tudja, meddig kell még várni, mire visszakaphatjuk a régen megszokott mozis kultúránkat a túlárazott büfével, az előzetesek alatt is lelkesen csámcsogókkal, a kabátjuk alatt üdítőt csempészőkkel és a valahogy mindig fehér ruhára csöppenő sajtszósszal. Egy szó, mint száz, mivel a nyitásig csak kívülről bámulhatjuk a mozi bejáratát, addig kénytelenek vagyunk más alternatíva után folyamodni, és leporolni a régi klasszikusokat, hogy ha a tömény moziélményt nem is, de legalább a filmek iránti rajongásunkat a négy fal között is kiélhessük.

kara_s_party_ideas.jpg
Fotó: Kara's Party Ideas

 

Mindegy, hogy az esküvőszervezés kellős közepén vagy, vagy csak kikapcsolódnál a mindennapok monotonitásából, az alábbi tizenkilenc, olykor tanulságos, olykor vicces alkotás tökéletes választás lesz a szürke hétköznap (és hétvégi) estékre.

 

TOP 19 ESKÜVŐI FILM

Bazi nagy görög lagzi 1-2.

mafab.jpg
Fotó: Mafab

 

Ahogy nincs karácsony Reszkessetek betörők! nélkül, úgy esküvői filmlista sincs Bazi nagy görög lagzi nélkül. A Nia Vardalos forgatókönyve alapján és főszereplésével készült film tökéletesen bemutatja, hogy milyen egy nagycsaládos esküvő, különösen, ha a hagyományok ennyire uralják a mindennapokat.

Ünneprontók ünnepe

mafab-1.jpg
Fotó: Mafab

 

Egy vérbeli vőlegénybarát vígjáték, amin jót fogtok szórakozni. John és Jeremy (Owen Wilson és Vince Vaughn) két szélhámos jóbarát, akik szabadidejükben esküvőkre lógnak be, hogy nőt fogjanak maguknak. Igen ám, csak Johnt teljesen rabul ejti a szenátor lánya, aki épp a saját esküvőjére készül. Egy dolga maradt a fiúknak, megállítani a nászt!

Koszorúslányok

mafab-2.jpg
Fotó: Mafab

 

Sok nő egy csárdában vajon hogy fér meg? Hát sehogy! Az esküvőjére készülő Lillian szép koszorúslány csapatot toboroz magának, csakhogy a tagok közti viszony nem éppen felhőtlen. Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Rose Byrne és Maya Rudolph egy zseniális, könnyekig nevetős filmben.

Oltári nő

mafab-3.jpg
Fotó: Mafab

 

Julia Roberts és Richard Gere ikonikus párosa egy nagyszerű esküvős filmben. Kell ettől több egy pihentető estéhez?

Mindenütt nő

port_1.jpg
Fotó: Port.hu

 

Bájos vidéki vagy városi nagyvilági élet? Ezt a döntést kell meghoznia az alabamai Melanie-nek (Reese Witherspoon), aki menő divattervezőként dolgozik New York-ban, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye (Patrick Dempsey). Melanie ennek ellenére egyedül utazik haza közölni a szüleivel a jó hírt, valamint nyélbe ütni válását, ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a városi létnek, hozzáment első szerelméhez.

Álljon meg a nászmenet

entertainment_exclusive.jpeg
Fotó: Entertainment Exclusive

 

Julia Roberts és Cameron Diaz főszereplésével készült film ugyan kevésbé mulatságos, nem érdemes kihagyni a repertoárból. Julianne és Michael kamaszkori szerelme hamar őszinte barátsággá változik, és ők nem is akarnak változtatni ezen, egészen addig a napig, amíg Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül. Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény.

Nászok ásza

mafab-4.jpg
Fotó: Mafab

 

Robbie Hart (Adam Sandler) a nászok ásza fergeteges bulit kerekít bármilyen esküvőn, kivéve a sajátját, amikor is a menyasszonya faképnél hagyja. Ettől rosszabb már csak az lehet, hogy barátja, Julia (Drew Barrymore) is épp esküvőre készül, és őt kéri fel, hogy segítsen az előkészületekben, csakhogy kiderül, a lány vőlegénye egy vérbeli tapló.

Örömapa

port-1.jpg
Fotó: Port.hu

 

A vőlegény szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. Ezt vajon csak George Banks (Steve Martin) látja így a lánya esküvőjével kapcsolatban?

Amerikai pite – Az esküvő

port-2.jpg
Fotó: Port.hu

 

Az összesen nyolc részt számláló Amerikai Pite egyik örökzöld fejezete Az esküvő, amiben a kissé nimfomán Michelle és az esetlen Jim végre kimondja a boldogító igent. Úgy tűnik, hogy a gimi őrült napjai, a külföldi cserediákok és a bulitáborok ma már csak a múlt emlékei, de mire valók a legjobb barátok? Naná, hogy belerondítani a nagy napba!

Igazából szerelem

port-3.jpg
Fotó: Port.hu

 

Több különböző szerelmi történet és egy páratlanul neves színészgárda – ezt a filmet nem csak karácsonykor érdemes újranézni!

27 idegen igen

port-4.jpg
Fotó: Port.hu

 

Mindig csak koszorúslány, de sohasem a menyasszony? Jane (Katherine Heigl) pontosan ebben a cipőben jár, egészen addig, míg saját húgának és titkon rajongásig szeretett főnökének az esküvőjét nem kényszerül megszervezni. Ekkor találkozik a szabadszellemű esküvői riporterrel, aki talán végleg kirángatja a lányt mindig másodhegedűs szerepéből.

Mamma mia!

vidor.jpg
Fotó: Vidor

 

A legnépszerűbb ABBA slágerek egy örökzöld zenés filmben, aminek sikerét már csak a legendás Maryl Streep és Amanda Seyfried anya-lánya kettősének összhangja tudja fokozni.

Szex és New York

dujour.jpg
Fotó: DuJour

 

Bár nem feltétlenül az esküvő a film mozgatórugója, Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda kalandjait már a sorozat indulásakor is milliók imádták. Nincs ez másképp a sorozat folytatásaként készült filmmel sem, amiben a négy elválaszthatatlan barátnő, Carrie és Mr. Big meghiúsult esküvője után elmegy egy felejthetetlen mexikói nászútra… Az egyik ikonikus pillanat a filmből Carrie Bradshaw Vivien Westwood menyasszonyi ruhája.

Nász-ajánlat

mafab-5.jpg
Fotó: Mafab

 

Sandra Bullock és Ryan Reynolds párosa zseniális a filmvásznon, így bármikor érdemes újra elővenni Margaret és Andrew vicces, de egyben romantikus történetét.

Értelem és érzelem

port-5.jpg
Fotó: Port.hu

 

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak apjuk váratlan halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Az idősebbik lány, Elinor nem bízik az érzelmeiben, és bár többen is megkörnyékezik, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi szenvedélyes szerelmét.

Csajok háborúja

port-6.jpg
Fotó: Port.hu

 

Egy igazi klasszikus a témában, amit érdemes legalább egyszer megnézni. Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) elválaszthatatlan gyerekkori jó barátnők, akik még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra viszont egyáltalán nem számítanak, hogy egyszerre kerülnek a menyasszony szerepbe, ráadásul az esküvőjüket egyazon napra és helyszínre teszik. Elindul egy végeláthatatlan rivalizálás, és a barátnők mindent bevetnek, hogy tönkre tegyék a másik nagy napját.

Anyád napja

port-7.jpg
Fotó: Port.hu

 

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is. Viola attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

Szeretném, ha szeretnél

port-8.jpg
Fotó: Port.hu

 

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi…

+1, amit alig várunk – Vegyél el

today.jpg
Fotó: Today

 

És ha végre megnyitják a mozik a kapuikat egy biztos, a Vegyél el főszerepben Jennifer Lopezzel és Owen Wilsonnal a maga nemében óriási siker lesz. A latin slágerekkel gazdagon megpakolt filmben JLo egy szupersztár énekesnőt alakít, Owen Wilson pedig egy matektanárt, akik idegenekként úgy döntenek, hogy egybekelnek, és aztán majd megismerik egymást. A szokatlan románc két különböző emberről szól, akik valami igazit keresnek egy olyan világban, ahol az értéket a lájkok és a követők jelentik. Ez egy modern szerelmi történet a celebekről, a házasságról, és a közösségi médiáról, nem mellesleg pedig Jennifer menyasszonyi ruhája elképesztő lesz a filmben!

 

Te hányat láttál már ezekből a filmekből?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr5316493286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása