Koszorúslány dilemma – Így mondhatsz nemet a felkérésre, ha nem érzed magadénak a feladatot

2018. július 30. - AliceEC

A koszorúslány szerepkör nagy megtiszteltetés, de egyben rengeteg feladattal jár együtt. Csak úgy fogadd el a felkérést, hogy készen állsz arra, hogy ez egy több hónapon át zajló, sokszor stresszes utazás lesz, ahol meg kell birkóznod az olykor-olykor előbújó menyasszörnnyel, a többi koszorúslánnyal, és néha saját magad tűrőképességével is.

 

eskuvo-classic-koszoruslany-higy-mondj-nemet-01.jpg

Koszorúslányok – még ha a szó mai értelemben vett jelentését nem is ismerve- már ősidők óta oszlopos tagjai az esküvőknek. Az ókorban az ő feladatuk volt, hogy megóvják a menyasszonyt az ártó szellemektől és energiáktól. Éppen ezért öltöztek ők is hófehérbe, hogy ezzel összezavarják az arára leselkedő negatív spirituális erőket. A XX. századra, amikor a kiforrott hagyományok és tradíciók mély gyökeret vetettek a társadalomban, szinte evidencia volt, hogy a koszorúslányok, a menyasszony vagy a vőlegény hajadon rokonai közül kerüljenek ki, kiknek az ara előtt felvonulva lehetőségük nyílt a figyelem fókuszába kerülve párt találni maguknak. Jelentős változásokat a XXI. század hozott. A kétezres évektől kezdve szinte minden koszorúslányokat érintő kérdés a menyasszony elképzelésein és döntési szabadságán múlik. Az arán áll, hogy kiket kér fel segítőinek, milyen ruhában szeretné látni választottait, és kire milyen feladatokat bíz.

Nemrég engem is megtaláltak ezzel a tiszteletre méltó feladattal, s talán életem egyik legkellemetlenebb pillanata volt, amikor idő híján nemet kellett mondanom a felkérésre. Akárhányszor találkoztam a barátnőmmel, görcsbe rándult a gyomrom, nehogy szóba hozza az esküvőt és a koszorúslány témát. Az elkerülhetetlen vég viszont kíméletlenül lecsapott, és kimondtam, amit sokan nem mernek (még ha titkon szeretnének is): ,, Nem tudom vállalni a koszorúslány szerepet.” A menyasszony arcára kiülő kezdeti döbbenetet viszont hamar felváltotta az együttérzés és őszinte mosoly, ami után tudtam, - mindkettőnkkel jót tettem, hogy nem mondtam igent olyasmire, amit nem tudnék teljes gőzzel elvégezni.

eskuvo-classic-koszoruslany-higy-mondj-nemet-02.jpg

Feladatok, amikre számítanod kell, ha elfogadod a felkérést:

 • Lánybúcsú megszervezése
 • Lelki vigasz nyújtása
 • Segíteni a menyasszonyt a ruha, csokor és ékszerek kiválasztásában
 • Segédkezés az esküvői előkészületekben
 • A helyszínen fogadni és eligazítani a vendégeket
 • A menyasszony szükségleteinek kielégítése pl: sminkigazítás, ruhaigazítás, frizuraigazítás, átöltözés, segédkezés a mosdóban
 • Felsorakozni a csokordobásnál
 • Táncra buzdítani az egybegyűlteket
 • Amennyiben a menyasszony kéri a nászút megszervezése
 • DIY – projektekben való részvétel

Ha a feladatok listája sem riasztott vissza, akkor valószínű, kitűnő koszorúslánya leszel majd barátnődnek/testvérednek és természetesen igent kell mondanod! Ha viszont az ellenkezőjét érzed, és alapjaiban sem a kedved, sem az időd nem engedi a koszorúslánykodást, udvariasan utasítsd vissza a felkérését. Inkább mondj nemet már az elején, mintsem később hozd magadat és a menyasszonyt is emiatt kellemetlen helyzetbe!

eskuvo-classic-koszoruslany-higy-mondj-nemet-04.jpg

Így mondj nemet a koszorúslány felkérésre:

 1. A legegyenesebb és legmegbocsájthatóbb módja az elutasításnak, ha az őszintét mondod. Túl sok egyéb elfoglaltságod van? A munka miatt nincs rá időd? Az anyagiak nem engedik? Vagy egyszerűen alkalmatlan vagy a csapatmunkára? Bármelyik is legyen a kifogásod, kérj megértést a menyasszonytól, és biztosítsd róla, hogy bármikor felhívhat, ha valami nyomasztaná az esküvőszervezés kapcsán.
 2. A közvetlenebb okok esetén, amikor titkon nem kedveled valamelyik másik koszorúslányt, nem érdemes éppen most kiteregetned a szennyest. Ilyenkor célszerű inkább apró kifogást keresni, melynek akár az egyes pont alatt felsoroltak is eleget tudnak tenni.
 3. Ebben az esetben a ,, nincs kedvem hozzá” nemes egyszerűsége sem állja meg a helyét. Még ha így is gondolod, ne bántsd meg a menyasszonyt, hanem hivatkozz egyéb elfoglaltságokra, melynek tükrében nem tudnál úgy foglalkozni a menyasszonnyal, ahogy az elvárható lenne egy koszorúslánytól.

Bárhogy is dönts, koszorúslányként fontos, hogy a menyasszony érdekeit tartsd a szemed előtt, még ha ez olykor ellentmondásos is a te elképzeléseiddel. Az esküvő előtti koszorúslány balhék csak az őrült amerikai vígjátékokban mutatnak jól, a való életben már közel sem…

Fotó: pinterest

A gyémántok hercegnéje: Meghan Markle ékszer gyűjteménye meghaladja az egy millió fontot!

Az év esküvője ugyan május 19-én lezajlott, a közérdeklődés azóta sem csillapodik Meghan Markle körül. Sussex hercegnéje impozáns Ginvenchy menyasszonyi ruhája után, most utánozhatatlan ékszer gyűjteményével tartja lázban a királyi család követőit…

,,A gyémánt a lányok egyik legjobb barátnője” – énekelte egykor Marilyn Monroe, és egy biztos, Meghan Markle ehhez szorgalmasan tartja magát a gyakorlatban is. Sussex hercegnéjének ékszerkollekcióját ugyanis egy közel 241.000£ értékű Cartier karkötő, 60.000£ gyémánt fülbevaló, és 450.000£-nyi tiara ékesíti, amihez még hozzájön a 140.000£-ot érő eljegyzési gyűrűje.

A színésznőből lett hercegné élete rendkívül irigylésre méltó, pláne, ha meglátod mesébe illő ékszergyűjteményét!

Eljegyzési gyűrű Diana gyémántjaival

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

Harry 2017. november 27-én jegyezte el szerelmét, egy nem mindennapi jegygyűrűvel. A három gyémántkőből álló ékszert maga Harry herceg tervezte, és a Cleave&Company-val készíttette. A középső és egyben legnagyobb kő Botswana-ból származik, utalva ezzel a pár egyik legemlékezetesebb közös afrikai nyaralására.  S ha ez még önmagában nem lenne elég romantikus, Vilmoshoz hasonlóan Harry is gondoskodott róla, hogy Diana emléke előtt tisztelegjen a gyűrűvel. A két kisebb kő tudniillik az egykori hercegné gyűjteményéből származik. Harry egy interjújában úgy nyilatkozott, hogy ezek a kövek biztosítják, hogy ő is velük van ezen az őrült utazáson…

A fülbevaló, ami Kanadát idézi

 

 

Meghan tetemes fülbevaló gyűjteményének darabjait egy nap is kevés lenne részletesen bemutatni, így kiragadtuk azt az egyet, amire titkon minden nő áhítozik. A megközelítőleg 60.000£-ot kóstáló kollekció egyik legmegbecsültebb darabja a Snowstorm névre keresztelt gyémánt fülbevaló, melynek értéke forintra átszámítva meghaladja a 2,5 milliót. A hercegné néhány nappal az esküvője előtt viselte kedvenc kanadai márkájának, a Birksnek fülbevalóját, mely a kanadai telek jeges szépsége által ihletettek.

Karkötő az esküvő napjáról

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

Givenchy menyasszonyi ruhájának fényében a Cartier karkötője majdnem észrevétlen maradt. A 17 mm fehér aranyból készült, több mint 100 gyémántot tartalmazó ékszert úgy tervezték, hogy lélegzetelállító sugárzást és fényt hozzon létre. Egy biztos, a 87 millió forintos ékszer a napnál is szebben ragyogott a királyi esküvőn.

A tiara, ami örökre emlékezetes marad

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

Minden mesebeli hercegnőnek szüksége van az esküvőjén egy tiarára – és Meghan ezt sem aprózta el. A lenyűgöző, 11 bonyolult szakaszból, kerek és ovális gyémántok tucatjából, és egy virágos gyémánt brossból álló tiarát 1932-ben készítették Mária királyné (II. Erzsébet nagyanyja) számára, esküvője alkalmából. A tekintélyes diadém a királyné halála után maradt II. Erzsébetre, és egészen 1965-ig, Margaret hercegnő esküvőjéig nem is szerepelt a nyilvánosság előtt. David Marshall ékszer szakértő véleménye szerint a tiara elkészítése körülbelül 500 órányi munkát venne igénybe, értéke pedig meghaladja a 160 millió forintot.

Hat hazai menyasszonyi ruhatervező, akik elkészítik álmaid menyasszonyi ruháját!

Hozzám hasonlóan te is szorgalmasan járod az esküvői ruhaszalonokat, de sehol sem találod álmaid menyasszonyi ruháját? Akkor ideje neked is felkeresned egy profi ruhatervezőt, akinek nem okoz gondot egy egyedi kérés megvalósítása!

Sok menyasszony beleesik abba a hibába, hogy ha nem találja álmai ruháját egyik szalonban sem, akkor egyik kétségből a másikba esik, vagy egyszerűen csak lemond az álomruháról és valami kompromisszum-ruha mellett dönt. Aztán persze csak feszeng benne a Nagy Napon. Pedig a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk! Itthon is találni olyan szuper menyasszonyi ruhatervezőket, akik simán felveszik a versenyt a külföldi tervezőkkel. Körbejártam a várost, összegyűjtöttem a tapasztalataimat, és összeszedtem nektek ide azt a hat hazai menyasszonyi ruhatervezőt, akiket bátran ajánlok minden menyasszonynak!

KE Fashion – Az örök trendkövető

eskuvo-classic-magyar-menyasszonyi-ruha-tervezo-2018-ke-fashion-02.jpg

Kovács Erika, a KE Fashion Designer alapítója és tervezője kiemelt fontosságúnak tartja a vevőivel történő személyes kapcsolat kialakítását. Az általad megálmodott menyasszonyi ruhák így ténylegesen a te személyiségeddel alkotnak egységes stílust, kiemelve szépségedet, és nőiességedet. A KE Fashion menyasszonyi ruhák jellemzője a minőségi anyaghasználat, a fáradhatatlan trendkövetés, és modern szabásvonalak. 

SPirit Clothes Design – Időtlenül elegáns

eskuvo-classic-magyar-menyasszonyi-ruha-tervezo-2018-spirit-clothes-design-02.jpg

A SPirit Clothes Design a tervezéstől a kivitelezésig segít megvalósítani álmaid, már ami a menyasszonyi ruhát illeti. Az olasz, francia, és spanyol nemes csipkék, valamint a könnyed, nőies vonalvezetés a nemzetközi designer trendekkel találkozva alkot kifinomult végeredményt.

Myrdin –  Egyediség a maximumon

eskuvo-classic-magyar-menyasszonyi-ruha-tervezo-2018-myrdin-01.jpg

Czinder Tímea hitvallása, hogy egy jó ruha olyan, mint a varázslat. Elbűvöl, elvarázsol, magával ragad. A tervezőnő Myrdin márkanév alatt készített menyasszonyi ruháiban a színek és formák összhangját szeretné megteremteni, a menyasszonyai testi, és lelki tulajdonságait szem előtt tartva. A Myrdin ruhák időtállóságát a könnyed selyem lebegése, a rengeteg kézi munka, és az egyediség hangsúlyozása adja.

Ildikó Stúdió – Királylányos varázs

eskuvo-classic-magyar-menyasszonyi-ruha-tervezo-2018-ildiko-studio-02jpg.jpg

Králl Ildikó, az Ildikó Stúdió tervezőnője tudja, hogyan hozza ki menyasszonyaiból a bennük szunnyadó hercegnőt. Menyasszonyi ruhái precíz megmunkálással, tüllök, csipkék, gazdag díszítések egyesítéséből születnek az arák legnagyobb örömére.

Tarjáni Andrea – A kulcs az önkifejezés

eskuvo-classic-magyar-menyasszonyi-ruha-tervezo-2018-tarjani-andrea-02.jpg

Tarjáni Andrea kiemelt figyelmet fordít a menyasszonyok igényeire, stílusára és alkatára. Ruhái mindig olyan formában öltenek testet, ahogy azt a menyasszony megálmodja. Éppen ezért a hangsúly az önkifejezésen és a finom nőiességen van. Személyre szabott menyasszonyi ruhái haute couture minőségben, első osztályú olasz, francia, spanyol szövetekből készülnek.

HALASZEVA COLLECTION – A test hangsúlyozása

 magyar-menyasszonyi-ruha-tervezo-halasz-eva-collection-02.jpg

Halász Éva 2012 óta készíti a menyasszonyi ruhákat a HALASZEVA márkanév alatt. A kezei közül kikerülő ruhákat finom nőiesség hatja át. A tervezőnő szereti hangsúlyozni a test vonalait, örömmel játszik az anyagok szépségével. Ruhái az apró, finom ötletektől válnak egyedivé, viselője számára különlegessé. A kész kollekciók mellett, az egyedi tervezés során Halász Éva rajzokkal, ötletekkel segít a menyasszonyoknak a ruha közös megálmodásában.

Net-Gen: lánykérés a wc-ről kijövet – A világ leghíresebb youtebere, PewDiePie eljegyezte kedvesét, Marzia Bisognin-t

A fél világ tülkön ülve várta, hogy Harry, mint egy igazi angol herceg, elegánsan megkérje szerelme kezét, Meghan pedig szem lesütve rebegje rá az Igent, addig a youtuberek világában bármikor és bárhogy megtörténhet a lánykérés. Ha jártas vagy a youtuberek körében biztosan ismerősen cseng Felix Kjellberg és Marzia Bisognin neve. A tündérmesébe illő szerelem új fejezettel folytatódik, megtörtént a lánykérés a wc-ről kijövet…

Az Y-generáció tagjai közül szép számmal kerülnek ki influencerek, bloggerek, vloggerek, instagrammerek, vagy éppen youtuberek, akik a nem átlagos foglalkozásuk mellett a mindennapjaikat és ünnepeiket sem hagyományosan élik meg. Az utóbbiak csoportját erősíti Felix Kjellberg, ismertebb nevén PewDiePie és Marzia Bisognin is.

A 28 éves videojáték-kommentátor 2011-ben indította el saját Youtube csatornáját, ahol többnyire az egyes játékok reakciójára fókuszál enyhén pikírt stílusban. Felix jelen pillanatban 62 milliós követőtáborral rendelkezik, mellyel ő tudhatja magáénak a legtöbb feliratkozót a Youtube-on. Felix nem csak a világhírnevet, hanem a szerelmet is a csatornájának köszönheti. Karrierje kezdetén lett figyelmes videóira Daizo, Marzia Bisognin legjobb barátja, aki azonnal elküldte a vicces felvételeket a lánynak. Marzia azonban nem csak a videók stílusával, hanem annak készítőjével is szimpatizált, ezért e-mailben felvette vele a kapcsolatot, amit több levélváltás, majd Olaszországban egy személyes találkozó is követett. A hét évvel ezelőtti randevú olyan jól sikerült, hogy szerelmük azóta is töretlen, sőt nemrég Japánban sor került a lánykérésre is.

Felix proposed!! ❤️

Marzia Bisognin (@itsmarziapie) által megosztott bejegyzés,

 

A fiatal pár már hosszú évek óta él együtt Brightonban, de az utazás és a japán kultúra iránti szeretetük áprilisban egy egyhónapos körutazásra csábította őket Japánba. A harminc nap alatt körbejárták többek között Tokiót, Okinawat, Karuizawa-t, és Yokohama-t, ahol felejthetetlen kalandokban volt részük.

Yokohama Chinatown. ✨�

Marzia Bisognin (@itsmarziapie) által megosztott bejegyzés,

 

 

Az utazás remek időpontként szolgált a lánykéréshez. Mivel PewDiePie és szerelme az évek alatt világhírnévre tettek szert, nehéz volt titokban tartani a lánykérés szervezését. A gyűrűt (ami egyébként nagy lett Marzia ujjára) Felix például online rendelte, hogy a paparazzik ne szúrják ki, ahogy ékszerboltokban nézelődik. A fiú elmondása szerint a legnagyobb izgalmat még sem az okozta, hogy a gyűrű megérkezik-e az utazás ideje alatt, hanem, hogy Marzia vajon igent mond-e arra a bizonyos kérdésre. Végül a Japán körút utolsó napjainak egyikén, Hakone-ban, háttérben a Fuji-heggyel egy romantikus vacsorát költöttek el együtt, a fő téma pedig a felejthetetlen közös élmények mellett az emésztés és a kakilás volt. Valljuk be, ez a téma nem épp a legromantikusabbak egyike. Így volt ezzel Felix is, legfőképp mivel a tökéletesre tervezett vacsora a mellékhelységbe rohanással ért véget. Nem sokkal később a szobájuk teraszán viszont megtörtént a várva-várt lánykérés: Felix vette a bátorságot, térdre ereszkedett és feleségül kérte Marziát, amire a bloggerina természetesen igennel felelt.

��❣️��

PewDiePie (@pewdiepie) által megosztott bejegyzés,

 

Ha még többre vagy kíváncsi Marzia Bisognin és PewDiePie eljegyzésével kapcsolatban, nézd meg Marzia vlog bejegyzését:

 

Gratulálunk és kíváncsian várjuk, milyen lesz az első ránézésre is extravagáns páros esküvője!

Meghan Markle & Harry Herceg – Minden, amit az év legjobban várt esküvőjéről tudni lehet

Május 19-én felcsendülnek a harangok, és végre oltár elé áll Meghan Markle és Harry Herceg. A királyi esküvő gondolata és részletei már az eljegyzés óta lázban tartják a világot, így a közelgő ceremónia kapcsán összegyűjtöttünk mindent, amit eddig biztosan tudni lehet!

Ez történt eddig…

 A pár 2016 nyarán ismerkedett meg egymással, akiket állítólag egy közös barátjuk mutatott be egymásnak. Kapcsolatukat viszont csak 2017 elején vállalták fel a nyilvánosság előtt. A Herceg és a tőle három évvel idősebb színésznő románcát a kezdetekkor sokan támadták, beleértve II. Erzsébet királynőt is. Egyrészt azért, mert Meghan korábban volt már házas, másrészt karrierje során több erotikusnak számító jelentet is elvállalt. A királynő és a menyasszony között tavaly ősszel tört meg a jég, amikor Harry elvitte jegyesét teázni a Buckingham-palotába. Többen már ekkor sejteni vélték, hogy eljegyzés várható a királyi családnál. És bizony igazuk is lett! 2017. november 27-én a reggeli órákban robbant a hír, hogy Harry Herceg eljegyezte Meghan Markle-t. A lánykérést még aznap, a The Royal Family Facebook oldalán hivatalosan is megerősítették.

 

És amit az esküvőről eddig tudni lehet…

Az már biztos, hogy a ceremóniára május 19-én Windsorban, a legősibb brit királyi rezidencián kerül sor. A Kensington- palota közleményéből kiderült az is, hogy Meghan szülei, Doria Ragland és Thomas Markle a nagy nap előtti héten érkeznek majd Angliába, hogy találkozzanak II. Erzsébet királynővel, férjével Fülöp edinburghi herceggel, Vilmos herceggel és Katalin hercegnővel. Meghant édesapja kíséri majd helyi idő szerint déli 12 órakor a Szent György-kápolna oltárához, ahol Vilmos herceg lesz öccse esküvői tanúja. A Szent György-kápolna befogadóképessége 800 főig terjed (a hírek szerint a pár csak 600 férőhelyet vesz majd ebből igénybe) ez 1200-al kevesebb, mint a Westminster-apátságé, ahol Kate Middleton és Vilmos herceg házasodott 2011-ben.

a_kormenet_utvonala.jpg

Szintén helyi idő szerint délután 1 órakor kezdetét veszi a körmenet, melynek során az ifjú pár harminc percen át keresztülkocsikázik Windsoron, a legendás nyitott utasterű Ascot Landau hintón. Ez többek között azért is fontos momentum, mert egykor Diana hercegnő is ezen utazott, illetve Katalin és Vilmos esküvőjén egy ilyen hintó vitte a párt. A közúti munkások már megkezdték a munkálatokat a körmenet útvonalának tökéletesítésén.

 

 

 

A Barnard&Westwood által készített aranyozott szélű, elegáns és klasszikus meghívóból összesen 2640 darab készült, mely tartalmazza a vendégekre vonatkozó dresscode-ot is. A férfiaknak öltönyben vagy zsakettben kell megjelenniük, míg a hölgyeknél nappali elegáns viselet és kalap az elvárás. Az egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy pontosan kik kaptak meghívókat a családtagokon, és a Windsori közösség tagjain kívül.

 

 

 

A Kensington- palota már korábban megerősítette az esküvői tortát és kivitelezőjének nevét is. A londoni Clair Ptak, a Violet Cakes cukrászmestere kizárólag bio alapanyagokat használ az édességek elkészítése során. A május 19-i királyi esküvőre rendhagyó módon egy bodzás-citromos tortával készül, vajkrém borítással, élővirágokkal díszítve.

 

 

 

Meghan a házasságot követően, Katalinhoz hasonlóan a ,,hercegné” megnevezést kapja majd. Több hírforrás szerint II. Erzsébet a Sussex hercege címet adományozza majd Harrynek, így Meghan a suxxes-i hercegné címet viselheti.

 

Today was Ms. Meghan Markle's first visit to Scotland, and she is very much looking forward to returning many times again in the future.

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

 

A királyi esküvő előkészületeit Meghan Markle féltestvérének, ifjabb Thomas Markle-nek nyilatkozata árnyékolja be. A férfi nyílt levelet írt Harry hercegnek, melyben óva inti a Meghannel kötött házasságtól, és úgy fogalmaz: ,,még nincs késő lefújni.”

Én bízom benne, hogy május 19-ig csillapodnak a családon belüli kedélyek, és végre mindannyian megcsodálhatjuk Meghan menyasszonyi ruháját, s mindazt, amiről eddig csak találgatások születtek!