Kisgyerekek az esküvőn – Pro –kontra és a feladatok, amiket nyugodt szívvel rájuk bízhatsz

2018. szeptember 26. - AliceEC

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?! Akár egyetértesz ezzel a gondolattal, akár ellenzed, abban valószínű egy pillanatra sem kételkedsz, hogy a gyerekek jelenléte az esküvőn rendkívüli figyelmet és szervezést igényel. Az esküvő teljes dekorációját, tematikáját, berendezését, hangulatát és szórakoztatási alternatíváit is megváltoztathatja a gyerekek jelenléte. Most összegyűjtöttem miért jó és miért nem, ha a legkisebbek is kapnak meghívót, illetve hogyan tehetsz bababaráttá egy esküvőt.

Ahhoz, hogy a vendégek előre tudjanak gondolkodni, már a meghívók átadásakor szögezd le, hogy az esküvőd felnőtt vagy bababarát-e. Ha nem szeretnéd, hogy gyerekzsivajtól hangos ceremóniád legyen, ne engedd magad eltántorítani az elképzeléseidtől! Biztosan lesznek olyan rokonok és barátok, akik azzal érvelnek majd, hogy akkor ők sem mennek, vagy ígérik csendben lesz a gyerek, csak hagy vihessék magukkal, mert a nagyszülők és a bébiszitter sem ér rá azon a napon. Hidd el, azok, akik nagyon szeretnének veletek ünnepelni meg tudják oldani a néhány órás gyermekfelügyeletet!

Tudtad? Vasvári Vivien esküvőjén nem vehettek részt gyerekek. A Nyerő páros győztese már a meghívó átadásakor kijelentette, hogy Ariana-n és Edwardon kívül nem lehet kiskorú sem a szertartáson, sem a lagziban. Az indok az volt, hogy gyerekek jelenlétében nem tudnak felszabadultan szórakozni a szülők; vagy a gyermek felügyelete köti le a figyelmüket vagy korán haza kell indulniuk.

img_5893.jpg

Fotó: DuplaExpo/Tres Chic Bridalwear/Rosary&Angel

 

KONTRA

 • Ha nincs szerencséd sírás, motoszkálás, hangos gügyögés adja majd a szertartás aláfestését.
 • A dekorációdból mellőznöd kell az apró elemeket és a törékeny tárgyakat.
 • A kisgyerekes vendégek valószínű, már a vacsora után hazamennek.
 • Feszélyezettebb rokonok és barátok.
 • Fel-alá rohangáló szülők, akik lépten-nyomon követik gyermeküket, nehogy rosszat csináljon.
 • Gyermekfelügyelet plusz költsége.

_bbm5819.jpg

Fotó: Bergics Balázs/Ruha: Ági Szalon

 

PRO

 • A legcukibb segítők: sziromszóró kislányok és gyűrűhordó kisfiúk.
 • Kis koszorúslányok, akik mindenben segítenek.
 • Ahol gyerekek vannak, ott garantált a nevetés.
 • Nektek lesznek a legcukibb esküvői képeitek.
 • A szülőket némi megnyugvással tölti el, ha szemmel tarthatják a gyereküket, és nem azon aggódnak mi történik otthon a nagymama vagy a bébiszitter felügyelete alatt.

Nem mered megmondani a vendégeknek, hogy gyerekek nélkül érkezzenek? Vagy szimplán nem zavar, sőt szívesen látod a legkisebbeket is a nagy napodon? Ma már olyan szuper alternatív megoldások is rendelkezésedre állnak, ami a ti és a gyerekek napját is bearanyozzák majd!

Egy kisgyerek jelenléte nem feltétlenül jelenti azt, hogy nyolc órakor abba kell hagynotok a mulatozást. Szintén a meghívókhoz csatolhatod a programok listáját és időpontjait, így az esti órákra, mikor a gyerekek már elfáradnak és pihenni mennek, nyugodtan belekezdhettek a féktelen ünneplésbe.
img_5733.jpg

Fotó: DuplaExpo/Rosary&Angel

 

# Alternatíva 1 – Gyerekasztal

Ha nem egészen pici babáról van szó, nyugodtan csinálhattok egy külön gyerekasztalt. Az óvodás korú gyerekek már tudnak önállóan étkezni és hamar megtalálják egymással a közös hangot is. Csupán arra kell figyelned, hogy egy asztalnál nagyjából azonos korosztály foglaljon helyet!

#Alternatíva 2 – Játszósarok

Számos kifejezetten erre a célra szakosodott cég létezik, akik különböző játékokkal, foglalkozásokkal, könyvekkel, plüssökkel és természetesen kiváló szakemberekkel érkeznek az esküvőre, és mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek jól szórakozzanak.

#Alternatíva 3 – Vendégszoba/vendégház

Nem szeretnéd, hogy a gyerekes szülők idő előtt távozzanak? A helyszínen biztosíts alvási lehetőséget a kicsiknek, így a felnőttek nyugodtan ünnepelhetnek hajnalig!

img_5982.jpg

Fotó: DuplaExpo/Rosary&Angel

 

#Alternatíva 4 – Apró feladatok, aminek örülni fognak

A gyerekeket büszkeséggel tölti el, ha felnőttes dolgokat bíznak rájuk. A kislányokat nyugodtan felkérheted sziromszórásra, vagy akár koszorúslánynak is. A kisfiúk pedig nagyon komolyan tudják venni a gyűrűhordó szerepet.

FONTOS! Ne hagyj szem előtt éles tárgyakat, apró díszítőelemeket, vagy magas feszültségű eszközöket, ezek ugyanis mind balesetet okozhatnak!

A királylányostól a rockerig: Sztárok menyasszonyi ruhában, ahogy még nem láthattad őket

A menyasszonyi ruhában a rockos vonal éppúgy lehet elegáns, mint egy bohém vagy hercegnős fazon. Ennek bizonyításaként egy csokorba gyűjtöttük a legkülönfélébb stílusban készült darabokat, amiket a hazai sztárok segítségével mutatunk be nektek.

 

A királylányos

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-weisz-fanni-hercegnos-menyasszonyi-ruha.jpg

Fotó: Vamos Wedding Photography/ La Tulipe Blanche

 

A királylány gének már gyerekkorod óta benned vannak? Imádod a nőies, de ugyanakkor egyfajta kislányos bájt sugárzó ruhákat és nem riadsz vissza még egy korona viselésétől sem? A mindig bájos Weisz Fanni is rajong a hercegnős, habos-babos fazonokért, amik kiemelik törékeny vonásait. A hófehér és pasztell színskálán mozgó nagyszoknyás csipke és tüll darabok hosszú uszállyal, hercegnős díszítéssel válnak igazán fejedelmivé.

A glamour-os

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-tucsi-glam-menyasszonyi-ruha.jpg

Fotó: Köő Adrien/ HALASZEVA Collection

 

Szereted a reflektorfényt és szívesen fürdőzöl a rád szegeződő szempárok elismerő pillantásában? Rafinált részletek és nagystílű kiegészítők illenek hozzád, hiszen a véredben van a Hollywoodi ragyogás, akárcsak Tücsinek. Az újabban vloggerként is tevékenykedő modell hamarosan oltár elé áll vőlegényével, Sofron Istvánnal, és mi leginkább egy aszimmetrikus menyasszonyi ruhában tudjuk őt elképzelni, mely a tüll és a szatén játékos találkozásából született, ötvözve a finom nőiességet és a glamour-os csillogást.

A bohó

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-viszkok-fruzsi-boho-menyasszonyi-ruha.jpg

Fotó: Panamy Photo/ KLOÉ

 

Megjelenésedben mindig a természetességre és a visszafogottságra törekszel? Esküvődet is leginkább egy hangulatos levendulamezőn vagy virágos réten tudod elképzelni, szűk családi körben, meghitt pillanatokat átélve? A naturalizmus kiváló képviselője a hazai vlogger/blogger szféra vezető alakja, Viszkok Fruzsi, akinek mi elsősorban egy könnyed, egyszerű vonalvezetésű menyasszonyi ruhát választanánk, mely jelen esetben prémium minőségű csipkék gazdag felhasználásával kapott szembetűnő, bohém fűszerezést.

A vagány

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-toth-gabi-rock-02.png

Fotó: Kasza Tibi/ Makány Márta

 

Belevaló, szemtelenül laza, a társaság mozgatórugója, aki nem fél szembemenni az elvárásokkal és a tradíciókkal? Ha magadra ismertél, akkor minden bizonnyal azonosulni tudsz a vagány énekesnő, Tóth Gabi menyasszonyi stílusával. A személyiséged részeként kialakított öltözködésbeli stílusjegyeidet az esküvőn sem kell magad mögött hagynod, így nyugodtan hangsúlyozhatod a nagy napodon is rebellis éned. A csipke és az organza kiváló kontrasztja során az egyébként romantikus anyagok rendkívül dögössé és extravagánssá válnak. Sőt egy kis feketével még egyedibb lesz az összhatás!

A modern

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-horvath-eva-menyasszonyi-ruha.jpg

Fotó: Tyukodi László/ Csikós Anikó

 

Letisztult, kifinomult és nőies vonalak jellemeznek? Esküvőd során se hajszold a feltűnést! A részletek legyenek visszafogottak, a színek a fehér, kék és fémes árnyalatok romantikus ölelésében merüljenek ki a modern és minimalista összhatás érdekében! Horváth Éva stílusát a hétköznapokban is a tiszta elegancia és a feminin megjelenés jellemzi, így nagy napján egy rendkívül divatos, overskirttel kivitelezett overállban tudjuk őt elképzelni, ami a különleges ízlésű arák egyik kedvenc választása lesz 2019-ben is.

A klasszikus

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-viczian-viktoria-klasszikus-menyasszonyi-ruha.jpg

Fotó: Dupla Expo/ Tres Chich Bridalwear

 

Esküvődet a könnyed elegancia és tradíciók bűvkörében képzeled? Habár a 2017-es év Miss Earth Hungary díját elnyert Viczián Viktória még távol áll a házasságtól, egy klasszikus darabra biztosan nem tudna nemet mondani. A gyöngyhímzések, lágy csipkék és organzák A-vonalú, nagyszoknyás és ejtett vállú szabásvonallal kelnek életre viselőjén.

A vintage

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-stohl-luca-menyasszonyi-ruha.jpg

Fotó: Veronika Horváth Photography/ BALINTSARA BRIDALWEAR

 

Kicsit bohém, különc stílus jellemez és vonzódsz a régebbi korok designjához? A vintage stílus mára egy olyan ikonná nőtte ki magát, mely nem csak lakberendezőket és esküvőszervezőket, hanem menyasszonyi ruhatervezőket is megihlet. Stohl Luca tudatosan kerüli a magánéletét érintő feltűnést, de ha egyszer oltár elé áll, mi biztosak vagyunk benne, hogy egy csipkében gazdag vintage fazonra esne a választása.

Az alternatív

menyasszonyi-ruha-stilushoz-eskuvo-classic-koller-virag-baratok-kozt-alternativ-menyasszonyi-ruha.jpg

Fotó: David Kis Photography/ KE Fashion

 

Elrugaszkodnál a hagyományoktól, de egy kicsit mégis maradnál a konzervatív irányzatok mellett? Ez esetben a színes menyasszonyi ruhákat ajánljuk figyelmedbe. Koller Virágot egész kislányként ismerte meg a nagyközönség, és bár még mindig szemtelenül fiatal, nőiességét már szívesen hangsúlyozza. Ezt a kettősséget menyasszonyi ruháján csipkével, díszített tüllel, és egy különc színválasztással szimbolizáltuk.

Hozzád melyik stílus áll a legközelebb?

Esküvői főpróba testközelből: Tücsi és Sofron István esküvői fotózásán jártunk

Tücsi és Sofi hamarosan kimondja a boldogító igent, s mint egy főpróbaként a Balaton partján próbálták ki milyen lesz néhány hónap múlva örök hűséget fogadni. Szerelmes pillantásokból, nevetésből és szebbnél-szebb ruhákból most sem volt hiány az EC fotózásán.

 ,,Közhelynek tűnhet, de ahogy a mondás tartja, jókor, jó időben, megfelelő helyen hozott össze minket a sors…”meséli Tücsi, miközben izgatottan bújik bele az előre, gondosan kiválasztott menyasszonyi ruhák egyikébe. Tücsi és a jégkorongozó körökben csak Sofiként emlegetett Sofron István néhány évvel ezelőtt éppen a Balaton partján talált egymásra.

A pár közös kalandként megjárta már Amerikát, s rendíthetetlen szerelmük megpecsételésekén tavaly ősszel a Budai-várban a lánykérésre is sor került. S bár az eredeti tervek szerint Horvátország lett volna a nagy kérdés helyszíne, a pozitív válasz így sem maradt el…

eskuvo-classic-tucsi-sofi-eskuvo-menyasszonyi-ruha-alice-blog-01.jpg

,,Lélekben sokat készültem erre az estére, nekem is hatalmas mérföldkő volt. Főleg, amikor azt mondta, hogy hozzám jönne feleségül.”árulta el érzéseit a lánykéréssel kapcsolatban a hokis.

Tücsi modell múltjára való tekintettel rutinosan mozog menyasszonyi ruhában, de ez az első alkalom, hogy Sofi vőlegényként pózol mellette. A levegő szikrázik. Érezhető az a feltétel nélküli szerelem és szenvedély, ami miatt kapcsolatuk a mai napig kiegyensúlyozottan működik.

,,Elképesztően jól ismerjük egymást. Egy mozdulatból, egy szóból tudjuk, mit akar a másik. Ki se kell mondanunk. Szerencsére sok időt tudunk egymással tölteni, ami óriási adomány.”lelkendezett Tücsi, miközben egyetlen pillanatra sem engedte el vőlegénye kezét.

eskuvo-classic-tucsi-sofi-eskuvo-menyasszonyi-ruha-alice-blog-02.jpg

A pár elkészült; villannak a kamerák megörökítve egy közelgő esküvő főpróbáját. A szerelmesen csillogó szempárok tükrében őszinte mosoly húzódik.

,,Tücsi mindig gyönyörű, reggel és este is. Ő életem legcsodálatosabb ajándéka.”hangzik el a vallomás, miközben Tücsi újabb menyasszonyi ruhát próbál. Saját esküvőjüket szintén itt, a magyar tenger ölelésében képzelik. A szervezés ugyan már javában zajlik, egy-két inspirációt még mindig ellesnek a fotózás ideje alatt.

,,Öt öltönyt próbálhattam fel, és akadt köztük olyan, amit az esküvőnkön is el tudnék képzelni magamon.”konstatálta Sofi a hosszúra nyúlt fotózás végén.

Tücsi és Sofi esküvői főpróbáját teljes egészében megtekintheted az Esküvő Classic Magazin új számában! Less bele a tartalomba!

 

 

Koszorúslány dilemma – Így mondhatsz nemet a felkérésre, ha nem érzed magadénak a feladatot

A koszorúslány szerepkör nagy megtiszteltetés, de egyben rengeteg feladattal jár együtt. Csak úgy fogadd el a felkérést, hogy készen állsz arra, hogy ez egy több hónapon át zajló, sokszor stresszes utazás lesz, ahol meg kell birkóznod az olykor-olykor előbújó menyasszörnnyel, a többi koszorúslánnyal, és néha saját magad tűrőképességével is.

 

eskuvo-classic-koszoruslany-higy-mondj-nemet-01.jpg

Koszorúslányok – még ha a szó mai értelemben vett jelentését nem is ismerve- már ősidők óta oszlopos tagjai az esküvőknek. Az ókorban az ő feladatuk volt, hogy megóvják a menyasszonyt az ártó szellemektől és energiáktól. Éppen ezért öltöztek ők is hófehérbe, hogy ezzel összezavarják az arára leselkedő negatív spirituális erőket. A XX. századra, amikor a kiforrott hagyományok és tradíciók mély gyökeret vetettek a társadalomban, szinte evidencia volt, hogy a koszorúslányok, a menyasszony vagy a vőlegény hajadon rokonai közül kerüljenek ki, kiknek az ara előtt felvonulva lehetőségük nyílt a figyelem fókuszába kerülve párt találni maguknak. Jelentős változásokat a XXI. század hozott. A kétezres évektől kezdve szinte minden koszorúslányokat érintő kérdés a menyasszony elképzelésein és döntési szabadságán múlik. Az arán áll, hogy kiket kér fel segítőinek, milyen ruhában szeretné látni választottait, és kire milyen feladatokat bíz.

Nemrég engem is megtaláltak ezzel a tiszteletre méltó feladattal, s talán életem egyik legkellemetlenebb pillanata volt, amikor idő híján nemet kellett mondanom a felkérésre. Akárhányszor találkoztam a barátnőmmel, görcsbe rándult a gyomrom, nehogy szóba hozza az esküvőt és a koszorúslány témát. Az elkerülhetetlen vég viszont kíméletlenül lecsapott, és kimondtam, amit sokan nem mernek (még ha titkon szeretnének is): ,, Nem tudom vállalni a koszorúslány szerepet.” A menyasszony arcára kiülő kezdeti döbbenetet viszont hamar felváltotta az együttérzés és őszinte mosoly, ami után tudtam, - mindkettőnkkel jót tettem, hogy nem mondtam igent olyasmire, amit nem tudnék teljes gőzzel elvégezni.

eskuvo-classic-koszoruslany-higy-mondj-nemet-02.jpg

Feladatok, amikre számítanod kell, ha elfogadod a felkérést:

 • Lánybúcsú megszervezése
 • Lelki vigasz nyújtása
 • Segíteni a menyasszonyt a ruha, csokor és ékszerek kiválasztásában
 • Segédkezés az esküvői előkészületekben
 • A helyszínen fogadni és eligazítani a vendégeket
 • A menyasszony szükségleteinek kielégítése pl: sminkigazítás, ruhaigazítás, frizuraigazítás, átöltözés, segédkezés a mosdóban
 • Felsorakozni a csokordobásnál
 • Táncra buzdítani az egybegyűlteket
 • Amennyiben a menyasszony kéri a nászút megszervezése
 • DIY – projektekben való részvétel

Ha a feladatok listája sem riasztott vissza, akkor valószínű, kitűnő koszorúslánya leszel majd barátnődnek/testvérednek és természetesen igent kell mondanod! Ha viszont az ellenkezőjét érzed, és alapjaiban sem a kedved, sem az időd nem engedi a koszorúslánykodást, udvariasan utasítsd vissza a felkérését. Inkább mondj nemet már az elején, mintsem később hozd magadat és a menyasszonyt is emiatt kellemetlen helyzetbe!

eskuvo-classic-koszoruslany-higy-mondj-nemet-04.jpg

Így mondj nemet a koszorúslány felkérésre:

 1. A legegyenesebb és legmegbocsájthatóbb módja az elutasításnak, ha az őszintét mondod. Túl sok egyéb elfoglaltságod van? A munka miatt nincs rá időd? Az anyagiak nem engedik? Vagy egyszerűen alkalmatlan vagy a csapatmunkára? Bármelyik is legyen a kifogásod, kérj megértést a menyasszonytól, és biztosítsd róla, hogy bármikor felhívhat, ha valami nyomasztaná az esküvőszervezés kapcsán.
 2. A közvetlenebb okok esetén, amikor titkon nem kedveled valamelyik másik koszorúslányt, nem érdemes éppen most kiteregetned a szennyest. Ilyenkor célszerű inkább apró kifogást keresni, melynek akár az egyes pont alatt felsoroltak is eleget tudnak tenni.
 3. Ebben az esetben a ,, nincs kedvem hozzá” nemes egyszerűsége sem állja meg a helyét. Még ha így is gondolod, ne bántsd meg a menyasszonyt, hanem hivatkozz egyéb elfoglaltságokra, melynek tükrében nem tudnál úgy foglalkozni a menyasszonnyal, ahogy az elvárható lenne egy koszorúslánytól.

Bárhogy is dönts, koszorúslányként fontos, hogy a menyasszony érdekeit tartsd a szemed előtt, még ha ez olykor ellentmondásos is a te elképzeléseiddel. Az esküvő előtti koszorúslány balhék csak az őrült amerikai vígjátékokban mutatnak jól, a való életben már közel sem…

Fotó: pinterest

A gyémántok hercegnéje: Meghan Markle ékszer gyűjteménye meghaladja az egy millió fontot!

Az év esküvője ugyan május 19-én lezajlott, a közérdeklődés azóta sem csillapodik Meghan Markle körül. Sussex hercegnéje impozáns Ginvenchy menyasszonyi ruhája után, most utánozhatatlan ékszer gyűjteményével tartja lázban a királyi család követőit…

,,A gyémánt a lányok egyik legjobb barátnője” – énekelte egykor Marilyn Monroe, és egy biztos, Meghan Markle ehhez szorgalmasan tartja magát a gyakorlatban is. Sussex hercegnéjének ékszerkollekcióját ugyanis egy közel 241.000£ értékű Cartier karkötő, 60.000£ gyémánt fülbevaló, és 450.000£-nyi tiara ékesíti, amihez még hozzájön a 140.000£-ot érő eljegyzési gyűrűje.

A színésznőből lett hercegné élete rendkívül irigylésre méltó, pláne, ha meglátod mesébe illő ékszergyűjteményét!

Eljegyzési gyűrű Diana gyémántjaival

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

Harry 2017. november 27-én jegyezte el szerelmét, egy nem mindennapi jegygyűrűvel. A három gyémántkőből álló ékszert maga Harry herceg tervezte, és a Cleave&Company-val készíttette. A középső és egyben legnagyobb kő Botswana-ból származik, utalva ezzel a pár egyik legemlékezetesebb közös afrikai nyaralására.  S ha ez még önmagában nem lenne elég romantikus, Vilmoshoz hasonlóan Harry is gondoskodott róla, hogy Diana emléke előtt tisztelegjen a gyűrűvel. A két kisebb kő tudniillik az egykori hercegné gyűjteményéből származik. Harry egy interjújában úgy nyilatkozott, hogy ezek a kövek biztosítják, hogy ő is velük van ezen az őrült utazáson…

A fülbevaló, ami Kanadát idézi

 

 

Meghan tetemes fülbevaló gyűjteményének darabjait egy nap is kevés lenne részletesen bemutatni, így kiragadtuk azt az egyet, amire titkon minden nő áhítozik. A megközelítőleg 60.000£-ot kóstáló kollekció egyik legmegbecsültebb darabja a Snowstorm névre keresztelt gyémánt fülbevaló, melynek értéke forintra átszámítva meghaladja a 2,5 milliót. A hercegné néhány nappal az esküvője előtt viselte kedvenc kanadai márkájának, a Birksnek fülbevalóját, mely a kanadai telek jeges szépsége által ihletettek.

Karkötő az esküvő napjáról

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

Givenchy menyasszonyi ruhájának fényében a Cartier karkötője majdnem észrevétlen maradt. A 17 mm fehér aranyból készült, több mint 100 gyémántot tartalmazó ékszert úgy tervezték, hogy lélegzetelállító sugárzást és fényt hozzon létre. Egy biztos, a 87 millió forintos ékszer a napnál is szebben ragyogott a királyi esküvőn.

A tiara, ami örökre emlékezetes marad

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

Minden mesebeli hercegnőnek szüksége van az esküvőjén egy tiarára – és Meghan ezt sem aprózta el. A lenyűgöző, 11 bonyolult szakaszból, kerek és ovális gyémántok tucatjából, és egy virágos gyémánt brossból álló tiarát 1932-ben készítették Mária királyné (II. Erzsébet nagyanyja) számára, esküvője alkalmából. A tekintélyes diadém a királyné halála után maradt II. Erzsébetre, és egészen 1965-ig, Margaret hercegnő esküvőjéig nem is szerepelt a nyilvánosság előtt. David Marshall ékszer szakértő véleménye szerint a tiara elkészítése körülbelül 500 órányi munkát venne igénybe, értéke pedig meghaladja a 160 millió forintot.