Édes mennyország: Ezeket a tortákat neked is látnod kell, ha esküvőre készülsz!

2019. június 06. - AliceEC

Mindig van valami romantikus és meghitt abban, amikor az ifjú pár közösen felszeleteli az esküvői tortát. A régi hagyományokkal ellentétben ma már számtalan íz, szín és stíluskombináció közül választhatunk, sőt akár a teljes desszertpultot is saját elképzeléseink szerint alakíthatjuk. Segítségként megmutatom, milyen tortatrendek hódítanak idén!

 

Geometrikus forma

cz1_6808.jpgFotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/SzK Design Tortaműhely

 

Ha nem ízekben akarsz újítani, kísérletezz bátran a formákkal! A klasszikus kör alakú tortákkal szemben négyszögletű társaik sokkal formabontóbban, extravagánsabban mutatnak a tortapulton.

Monogramos sütemény

b0bd169149bee6494b9c3b65dedd8985.jpgFotó: Pinterest

 

Egy igazi újdonság, ami egyelőre a külföldi esküvőkön örvend óriási sikernek. A neveitek kezdőbetűjéből megformált sütemény nem csak különleges, hanem a lehető leg személyre szabottabb megoldás.

Vízfestés technika

_k008093.pngFotó: Esküvő Classic/Köő Adrien/Munyisüt Design Cake

 

Vízparton vagy indusztriális környezetben mondanád ki a boldogító igent? Válassz hozzá egy stílusos, vízfestés technikával készített tortát! Az ilyen tortaköltemények mindegyike egyedi és utánozhatatlan, hiszen a cukrászmesterek egyesével, kézzel festik meg őket.

Virágok minden mennyiségben

8bb526a33157961d93c1c51591341d1c.jpgFotó: Pinterest

 

Élővirág vagy cukorvirág? Gyakori dilemma, ha esküvői tortáról van szó. Ebben a hőségben az élővirágok praktikusabbnak bizonyulnak, de idén nem fontos döntened, mert minél több virág alatt roskadozik a tortád, annál menőbb lesz a desszertasztalod!

Hófehér textúrák

ec_km-014.pngFotó: Esküvő Classic/Erdősi Tibor/Tortapalota

 

Természetesen az örök hófehér torták sosem mennek ki a divatból, csak egy kicsit átalakulnak. A textúrájukban dombornyomott, csipkézett vagy masnival ékesített édességek a menyasszony szépségét és törékenységét tükrözik.

Valami arany

10ee57c22d95b0b548e3b302e56a92a5.jpgFotó: Pinterest

 

Aranyozott virágok, aranypor vagy arannyal megfestett lemezkék, - mindegy, hogy az arany árnyalata milyen formában kerül fel a tortára a lényeg, hogy egy kis ragyogás most az esküvői tortának is jár!

Meztelen torta egy csavarral

_dsc0661.pngFotó: Esküvő Classic/Orsolya Hajas Photography/Nóri Desszert

 

A rusztikus pajtaesküvők és a természetközeli menyegzők idén élik igazán a fénykorukat, így nem is kérdéses egy meztelen torta relevanciája egy ilyen jellegű esküvőn. A külső vékony máz alól előbukkanó piskóta rétegek gyümölcsökkel, virágokkal, sőt akár fánkokkal kidíszítve kerülnek fel a desszertpultra.

A fekete az új fehér

cake-sculpture-photocredit_johnny-miller.jpgFotó: Johnny Miller

 

A fekete jó néhány évvel ezelőtt már megvetette a lábát az esküvőkön, de jelenléte akkor nem bizonyult hosszú életűnek. Idén viszont ismét visszatér, és sokkal kifinomultabb, mint ezelőtt bármikor. A fekete esküvői torta már önmagában eleganciát és luxust sugároz önmagából, különösen, ha kap egy kevés aranyozott részletet. Akárcsak a ruhatárunkban, úgy a desszertpulton is időtlen fekete minden esküvői stílushoz kiválóan illeszkedik.

Mini torta

esc_4263.jpgFotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/Léna Kedvencei

 

Kis létszámú esküvőben gondolkodsz? Netalán többen ételallergiával küzdenek a meghívottak közül? Ebben az esetben ne egy nagy emeletes tortával készülj, hanem több kicsivel! Egy mini torta is lehet éppen olyan szép és ízletes, mint grandiózus társai.

Lebegő szintek

e3c3537816783643af01ce338d5ba05e.jpgFotó: Pinterest

 

Nem kell semmiféle mágiát használnod ahhoz, hogy úgy tűnjön, mintha a tortád legfelső szintje a többitől elkülönülve lebegne. Kérd meg a cukrászod, hogy ékeljen be egy geometrikus tartó formát a torta valamelyik emelete közé a varázslatos hatás érdekében!

Borítókép: Esküvő Classic/David Kis Photography/Kristály Cukrászda

Te már tudod, milyen torta kerül majd a desszertpultodra?

Legény és lánybúcsú a maximumon – Így reagáld le a különböző helyzeteket

A nagy nap közeledtével elérkezett az idő, hogy kiengedd a fáradt gőzt, és búcsút ints a lányságodnak vagy épp legénységednek. Még mielőtt fejest ugranál az éjszakába, no meg az alkoholmámorba, nem árt, ha bizonyos forgatókönyveket számításba veszel, hogy ne érjen meglepetés…

 

Girls night out overloaded – Váratlan szituációk a lánybúcsún

A legutolsó „szingli” bulit a csajokkal hasonló várakozás előzi meg, mint magát az esküvőt. Jöhetnek az üveg pezsgők, a régi sztorik, és akár még egy chippendale fiú is, de csak módjával!

1498030076_selena-gomez-birthday-party.gif

Szituáció 1: A barátnőid úgy gondolták, hogy a legklasszikusabb lánybúcsús feladatok mellett rád férne, ha szabadjára engednéd a pajzán oldalad, ezért bevettek a programba pár erotikus játékot is, amihez neked egyébként semmi kedved.

A rossz reakció: Megsértődsz a világra, és teljesen kivonod magad az este hátralevő részéből. Mint egy durcás kisgyerek, akinek nem jutott cukorka,- ülsz a sarokban és zsörtölődsz azon, hogy mennyire félreismertek téged a barátaid.

A helyes reakció: Lazán nevetsz egyet, majd udvariasan közlöd, hogy te ugyan nem vállalod ezt a feladatot, de szívesen átpasszolod egy szingli, bevállalós barátnődnek, had legyen neki is egy felejthetetlen lánybúcsús élménye.

 giphy_1_2.gif

Szituáció 2: A legjobb barátnőd már többször megnézte a pohár alját, mint egy átlagos nő a Bridget Jones első részét, és ez kezd kihatni a beszédstílusára, a mozgás koordinációjára és a pocakos, zsíros hajú, pornóbajszos férfiakat is Chris Hemsworth-nek látja.

A rossz reakció: Masszívan elkezdesz rágyúrni az anyaságra: nekiállsz kiabálni, majd ráparancsolsz, hogy mostantól csak vizet ihat, vagy rosszabb esetben bevágod az első taxiba és hazazavarod.

tenor_4.gif

A helyes reakció: Ne legyünk álszentek, mindenki volt már részeg, még az is, aki azt mondja, hogy nem. Tartsatok 1-2 órányi szünetet a koktélok között, egyetek valamit, ami gyorsan felszívja az alkoholt, és sétáljatok egyet a friss levegőn, hidd el mindenkinek jót fog tenni!

 giphy_5.gif

Szituáció 3: A csajok beszerveztek neked egy chippendale fiút, aki a visszafogottság minden szikráját mellőzve, élete show-ját lejti neked.

A rossz reakció: Ebben az esetben két helytelen döntést is hozhatsz. Buligyilkos leszel, ha teljesen kétségbeesetten takargatod a szemed és azért imádkozol, hogy bárcsak fölfelé öltözne, ne lefelé. Vagy ami még rosszabb, teljesen elfeledkezve magadról és a vőlegényedről átlépsz egy bizonyos határon.

body-is-ready.gif

A helyes reakció: Találd meg az arany középutat, maradj a mindent a szemnek, semmit a kéznek alapelvnél, ha pedig úgy érzed, a srác tényleg túltolja, cserélj helyet az egyik szingli barátnőddel.

 

Bachelor party in progress – Váratlan szituációk a legénybúcsún

Körmüket otthon tövig rágó menyasszonyok, az éjszakába meginduló alkoholfelhőbe burkolt férfi sereg. Bizony, ez már egy hamisítatlan legénybúcsú!

giphy_3_1.gif

Szituáció 1: Minden férfi álma, (és egyben rémálma) az, ha a srácok sztriptíztáncosnőt hívnak a legénybúcsúba. Mielőtt végleg bekötnék a fejed csak csábító lenne megnézni egy táncot egy szakértőtől, de mennyire nem csábító a gondolat ezt otthon is elmesélni. Ugye?!

A rossz reakció: Egy ilyen helyzetben, akárcsak a menyasszony a chippendale fiúval, úgy te is két rossz döntést hozhatsz. Ha visszakozol, azzal örökre megalapozod magadnak a papucs státuszt a társaságon belül, ha viszont mindent megtapogatsz, mint kisgyerek a szupermarketben, azzal lehet, hogy a menyasszonyodnál vágod el magad egy életre.

lazypointlessborer-size_restricted.gif

A helyes reakció: Lazulj el és vedd poénra az egészet. Használd az empatikus készségeid, és ne csinálj semmi olyat, ami fordított helyzetben neked is rosszul esne!

 

 tumblr_ornpioixtj1tlmx1vo1_1280.gif

Szituáció 2: Szilva, málna, alma, bodza… (És most nem női neveket sorolok!) Az este folyamán szépen sorban érkeznek a delikvensek, és gondoskodnak a még jobb hangulatról.

A rossz reakció: Ha olyan gyorsan fogynak, mint ahogy érkeznek, ne csodálkozz, ha nyolckor indultál otthonról, de kilenckor már ismét a szobád melegét érzed.

A helyes reakció: A jó válasz a mértéktartás. Fogyasszatok közben alkoholmentes italokat is és mindig legyen sörkorcsolya az asztalon, így a jó hangulat és ti is kitartotok reggelig.

 giphy_4_1.gif

Szituáció 3: Mivel a nők hajlamosabbak túlizgulni bizonyos dolgokat, ne lepődj meg, ha egyszer kétszer (hússzor) megcsörren a mobilod, érkezik egy pár Facebook üzenet, néhány sms, egy-két videóhívás, egy galamb a lábára kötözött borítékkal, vagy füstjelek szállnak az alkonyi félhomályban.

A rossz reakció: Kiakadsz, hogy miért nem hagy nyugodtan bulizni a menyasszonyod. Előveszed a régi féltékenykedős sztorikat és megkezdődik a végeláthatatlan sárdobálás, megtűzdelve néhány „bezzeg a Petit nem keresi az asszony” gondolattal.

A helyes reakció: Egy apró üzenet: „Minden oké, holnap találkozunk!”

 

Szerinted mi a legkínosabb szitu, ami előfordulhat egy legény vagy lánybúcsún?

Ezt viseljük majd ősszel és tavasszal: Ilyen volt a tavaszi Budapest Central European Fashion Week

Március 29-31. között ismét minden divatrajongó szempár a Várkert Bazárra és a Budapest Central European Fashion Week-re szegeződött, ahol kiváló hazai és közép-európai divattervezők vonultatták fel legújabb 2019/20 őszi-téli kollekcióikat. A háromnapos rendezvényt exkluzív mellékesemények, pop-up store-ok és valódi sztárdömping kísérte…

 

A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében március 29-31. között került megrendezésre a Budapest Central European Fashion Week. A három nap alatt közel 40 hazai és nemzetközi tervező mutatta be 2019/20 őszi-téli kollekcióját a divatszakma, valamint a nagyközönség számára a Várkert Bazárban

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-1.jpg

Mivel ez volt életem első fashion show-ja, ahová meghívást kaptam, már napokkal előtte valamilyen megmagyarázhatatlan izgatottság lett úrrá rajtam. S bár gondosan megterveztem, mit fogok viselni, sőt még partnerem is akadt, aki elkísért, mégsem tudtam félretenni ezt az izgalmat. Ennek oka (s most biztosan lesz, aki kinevet), hogy bárhová is megyek tartok tőle, hogy nem engednek be a bejáraton. Brit kutatók biztos erre is tudják a megfelelő diagnózist vagy gyógymódot, de legyen szó egy új étterem meglátogatásáról, egy kiállításról, színházról vagy szórakozóhelyről, én azon idegesítem magam, hogy beengednek-e egyáltalán.

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-4.jpg

Így utólag visszagondolva nem is értem, miért csináltam ebből akkora ügyet, hiszen a helyszínen néhány másodperc se kellett hozzá, máris ott pihentek a csuklómon a fashion show-k megtekintésére jogosító karszalagok. A Várkert Bazárba lépve egy lila reflektorokkal megvilágított Audi fogadott (meg mindenki mást is), szemközt a BCEFW feliratokkal ellátott paraván előtt már javában fotózkodtak a sztárok, előkelőségek és a divat szerelmesei, jobbra a pezsgőspoharak koccanásaitól hangos büfé, balra pedig a VIP szekció tárult a szemek elé. A három nap alatt itt megfordult többek között Lakatos Márk, Tóth Gabi, Dobó Ági, Tomán Szabina, Iszak Eszti, Csősz Boglárka, Vasvári Vivien, Kárpáti Rebeka, Sydney van den Bosch, Till Attila, Tolvai Renáta, Pásztor Anna, Zséda, Dragos Karin, és még sokan mások. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Have a look at the amazing #frontrow pictures taken on the #firstday of #bcefw19 #aw1920 shows.

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Na de lássuk a lényeget, a 2019/20-as őszi-téli divatot! 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Official video from the #firstday of #bcefw #aw1920. Enjoy ;) #budapestfashionweek2019 #bcefw2019 #budapestlife #fashionista #fashionworld #budapestfashion #centraleuropeanfashion

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Pöttyök minden mennyiségben

A kockák már kétségtelenül meghódították a divatvilágot, de a pöttyöknek több nekifutásra is szükségük volt ahhoz, hogy végre a csúcsra törjenek. A Sentiments Couture tervezőnője Joó Beatrix a ruhákat, blúzokat, szoknyákat, kalapokat, táskákat, cipőket, sőt még a zoknikat is mikro és makro pöttyök, illetve állatminták keveredéséből álmodta a kifutóra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@sentiments.official #aw1920 show at #bcefw19 #budapestfashionweek

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Minden, ami barna

Akárcsak a pöttyökkel, úgy a homok, teve, és kávébarna árnyalatokkal sem lőhetsz mellé a hétköznapokban vagy vendégként az olyan jeles eseményeken, mint egy esküvő. A barna ezer tónusa pompázott a Nanushka, az Áeron és a Laformela bemutatóján.

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-7.jpg(Nanushka)
eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-8.jpg(Nanushka)

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@laformela traveller woman #bcefw #bcefwaw1920 #fashionweek #budapest #budapestfashion #laformela #beigelook

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

Finom pasztellek

A finom pasztellek közül nem csak a barna jutott főszerephez a BCEFW-n, hanem a meleg sárgák, levendulák, narancsok, halvány kékek és rózsaszínek is ott pompáztak a Sándor Szandra (Nanushka) és Áron Eszter tervezte Áeron overálokon, ruhákon, szoknyákon és kabátkákon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@aeronstudio feminine style from the #bcefw #aw1920 catwalk #fashionshow #fashionweek #budapestfashionweek2019 #bcefw2019 #aeron

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

  

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-9.jpg

(Nanushka)

Egy kis vadság

Abodi Dóra szülőföldje, Erdély mitikus vadságát csempészte az ABODI őszi/téli kollekciójába. A tetőtől-talpig feketébe öltözött modellek kézzel pliszírozott szoknyákban, vad bőr nadrágokban, bankárcsíkos nadrágkosztümökben kalauzoltak el mindenkit egy darkos, gótikus világba. A ruhák sötétségét helyenként arany részletek, fémszálak, és a vörös tüzes árnyalata törte meg. A sötét színek a Celeni és a Nubu show-ját is meghatározták, de már egy monokrómabb, minimalistább stílust képviselve.

Sportos elegancia

Az Elysian márka bemutatóját Kis Alexandra, a ritmikus gimnasztika egyik legnagyobb hazai reménysége nyitotta. Szalagtánca tökéletes szimbóluma volt a Bódis Boglárka által tervezett franciásan könnyed, rendkívül nőies darabok sporttal való ötvözésének.

 

 

Virágok keveredése

A hűvös évszakban sem maradunk virágok nélkül. Tomcsányi Dóra bemutatóján a mélyebb tónusú printek mellett a romantikus, pasztelles motívumok is felvonultak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Romantic florals @tomcsanyi_budapest #bcefw #bcefw1920 #budapestfashion #fashionweek #tomcsanyi #floraltrend

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Neked melyik lesz a kedvenc őszi/téli trended?

#squadgoals: Koszorúslányok és társaik, akik nélkül nem valósulhat meg egy esküvő

A menyasszony és a vőlegény kulcsszerepe vitathatatlan, de mint minden nagy volumenű projekt mögött, úgy az esküvőn is van egy ,,stáb”, akik jelenléte és munkája nélkül csak részben vagy egyáltalán nem valósulhatna meg a nagy pillanat. Ismerd meg a segítő csapat tagjait, hiszen neked is szükséged lesz rájuk!

 

Hiába a habos-babos menyasszonyi ruha, a sármos vőlegény, meg a méterekről illatozó virágcsokor, ha az oltárnál csak a szertartásvezető hűlt helye vár, a gyűrűket senki nem hozza be a megfelelő pillanatban, vagy nincs tanú, aki láttamozná az anyakönyvet, akkor megette az egészet a fene.

diligentlegitimatearrowworm-size_restricted.gif

Utánajártam és összegyűjtöttem, az esküvők mellék, ám annál fontosabb szereplőit, akik nélkül nem esküvő az esküvő!

Koszorúslányok

Az elengedhetetlen csaj csapat, a lánybúcsúk koronázatlan királynői, a csajok, akikkel csupa móka és kacagás az élet. A koszorúslányok többnyire a rokonok, barátnők, kollégák szentháromságából kerülnek ki, kiválasztásuknál lényegében egy a fontos: a te érdekeidet és elképzeléseidet segítsék. Az esküvőszervezés során az ő feladatuk megszervezni a lánybúcsút, segíteni a menyasszonynak megtalálni az álomruhát, illetve lelki támogatást nyújtani a legborúsabb időkben. A nagy napon gondoskodnak arról, hogy a menyasszony megjelenése hibátlan legyen, segítenek a toilett gondokban (abroncsos menyasszonyi ruhában pisilni kicsit olyan, mint csukott szemmel átmenni a zebrán – vagy összejön, vagy nem), fogják a csokrot az oltárnál, illetve a lakodalomban táncra buzdítják a vendégeket.

A bugyuta koszorúslány filmekkel ellentétben a valóságban nem fekáliázzák össze a ruhapróbán a koszorúslány ruhákat, nem szakítják szét a menyasszonyi ruhát, és nem ölik meg a chippendale-fiút sem!

tumblr_omiikucjcf1qd4rf5o2_500.gif

Tanú

A magyar törvény szerint tanú bárki lehet, aki betöltötte a 18. életévét, cselekvőképes, és igazolni tudja magát személyi igazolvánnyal, illetve lakcímkártyával. A vőlegény tanúja többnyire egy személyben testesíti meg a legénybúcsú szervezőt, a cikis (és 18 pluszos) sztorik kifogyhatatlan tárházát, és a lakodalmas részegek táborának fejét. A legtöbb esetben a nagy napon beszédet mond a vacsora előtt, és a koszorúslányokkal együtt invitálja táncra a meghívottakat.

source_1.gif

Örömszülők

Anyukák és apukák, akik veled örülnek, veled sírnak és mindenben támogatnak. Nem is kell különösebben magyarázni mennyire fontos és meghatározó az ő jelenlétük az esküvőn!

tenor_3.gif

Ceremóniamester

A modern vőfélyként is emlegetett ceremóniamester már nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy még éjfél előtt kötelezően boldog-boldogtalan kisvonatozzon Demjén Rózsi egyébként zseniális Szerelemvonatjára. Sokkal inkább koordinálja a szolgáltatókat, tájékoztatja a násznépet, segít megoldani a felmerülő problémákat, szórakoztat, de nem erőlteti a sokak számára kényelmetlen játékokat.

giphy_6.gif

Esküvőszervező

Mivel először mindannyian szüzek vagyunk esküvőszervezésben, nem árt, ha választunk magunk mellé egy olyan szakértőt, aki érti is a dolgát. Az esküvőszervező tapasztalatait és kapcsolatait mozgósítva teszi lehetővé, hogy az álomesküvő, ami eddig csak vízióként élt a fejedben néhány hónapon belül valóra váljon.

giphy_2_2.gif

Gyűrűhordó & Sziromszórók

A cukiságfator csimborasszói a bájos sziromszóró kislányok és gyűrűhordó kisfiúk, akik már jelenlétükkel is emelik az esküvő egyébként is szemkápráztató fényét. A sziromszórók a menyasszony előtt haladva rózsaszirmokkal hintik végig az oltárhoz vezető utat, míg a gyűrűhordók a fogadalmak megerősítésekor sétálnak be az örök hűség szimbólumaival. Ha szerencséd van, nem hajítják el félúton a kellékeiket, és szaladnak ki sírva a templomból!

bb8fe938687d03073e01c3dbddc95b40.gif

Szertartásvezető

A futószalagon legyártott, sablonokkal megpakolt, anyakönyvi hivatalban 20 perc alatt lezavart szertartások csillaga hosszú évszázadok után lehullni látszik. A házasságkötő terem falai közül kikerülő polgári szertartások okleveles szertartásvezetőknek köszönhetően válnak személyre szabott, felejthetetlen élménnyé.  

giphy_3.gif

Menyasszony stylist

Bizony, már lehet személyes stílustanácsadód is, aki tisztában van a ruhaszalonok kínálatával, és szakmájából kifolyólag pontosan tudja, milyen fazonú menyasszonyi ruhákkal hangsúlyozhatod a szépséged és hogyan leplezheted a nem kívánatos testrészeidet. A menyasszony stylist olyan, mint egy elfogulatlan jó barátnő, aki megóv az esküvői divatfiaskótól.

giphy_4.gif

 

 

Te kik nélkül nem tudnád elképzelni az esküvőd?

Esküvői trendlesen - Extrém vőlegény öltönyök a Barcelona Bridal Week-ről

Olyan sokszor kerültek már górcső alá az extrém, polgárpukkasztó vagy egyszerűen csak nevetséges menyasszonyi ruhák, hogy gondoltam egyet, és a Barcelona Bridal Week gyöngyszemeiből csemegézve összegyűjtöttem ennek a férfi verzióját! Öveket bekapcsolni, indulunk az elképesztő vőlegény öltönyök világába!

 

Két okból várom a Barcelona Bridal Week-et. Egyrészt menyasszonyi ruhákat nézegetni mindig jó, másrészt imádok nevetni, és a háromnapos bemutató erre (is) remek alternatívát kínál. Mivel április 26-28 között ismét megrendezésre kerül a rangos esemény, előástam a korábbi évek remekeit és egy csokorba gyűjtöttem a számomra legőrültebbnek bizonyuló vőlegény szetteket. Minden tiszteletem Carlo Pignatelli olasz tervezőé, de ha nem bánja, nem szeretném, ha az én vőlegényem ezekben a ,,maskarákban” parádézna az esküvőnk napján.

Na de drágám, pizsamában?!

carlopignatelli_031.jpg

Néha-néha becsúszik az embernek hétvégén egy lazy day, amikor egésznap pizsamában, kócos hajjal fekszik a tv előtt. Erről a káprázatos, fecskeszerű mintázattal megálmodott összeállításról pontosan ezek a lusta napok jutnak eszembe. S bár külön-külön még jó is lehetne, - ezt a nadrág-ing kombinációt így együtt megpillantva az oltárnál erős késztetést éreznék arra, hogy a kedves páromat hazaküldjem átöltözni.

Lucifer te vagy az?

carlopignatelli_037.jpg

,,Hányszor mondtam fiam Bendegúz, hogy javulj meg, mert elvisz az ördög.” – az Indul a bakterház nevelő célzatú dialógusa valóra vált! Lucifer él és vőlegény formájában köztünk jár!

Dicsértessék

carlopignatelli_003.jpg

S ha már kisördög, Carlo Pignatelli utána küldte a kifutón az ellenszert is. Ebben a decens kis reverendában reflexből meggyónnám a vőlegényemnek azt is, amit nem követtem el!

Te kis huncut

carlopignatelli_057.jpg

Rossz az, aki rosszra gondol, de ezen a hosszított zakón és nadrágon díszelgő virgonc kis paisley minták bennem nem feltétlenül templomba illő elképzeléseket keltenek. Az a szemrevaló, fültől-orrig, orrtól-fülig érő orrklipsz már csak grátisz ezen a világbajnok kompozíción!

A szultán gyermeke

carlopignatelli_058.jpg

Gazdag arany tónusok, paisley minta, duplasoros gombolás, megfejelve egy rubin-arany brossal – mindez egy öltöny zakón. A Szulejmán szereplőválogatásán ez az úriember ebben az uniformisban simán második körös lett volna!

Legénybúcsúból jöttem, mesterségem címere…

carlopignatelli_008.jpg

Már-már látom magam előtt azt a mesterien posztmodern képet, amikor a szipogó nagymamáktól hangos templom folyosóján bevonul a vőlegény ebben az alig giccses szemüvegben, hozzáillő flitteres nyakkendővel. #priceless!

A függetlenség temetése

carlopignatelli_085.jpgFotók: Barcelona Bridal Week 2018 - Carlo Pignatelli

 

A fekete egy igazi klasszikus, sosem megy ki a divatból, és sosem lehet vele mellélőni, kivéve, ha vőlegény vagy és tetőtől talpig feketébe burkolod magad. Egy színes nyakkendő, díszzsebkendő vagy gomblyukdísz sokat segítene a gyász hangulaton, végül is csak hűséget fogadsz, nem vakságot (a fazon és a stílus véleményem szerint itt nagyon à la mode!)

Tudom-tudom, akárcsak a szépség, úgy a divat is szubjektív, így mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit visel, vagy mi tetszik neki!