Esküvői trendlesen - Extrém vőlegény öltönyök a Barcelona Bridal Week-ről

2019. február 06. - AliceEC

Olyan sokszor kerültek már górcső alá az extrém, polgárpukkasztó vagy egyszerűen csak nevetséges menyasszonyi ruhák, hogy gondoltam egyet, és a Barcelona Bridal Week gyöngyszemeiből csemegézve összegyűjtöttem ennek a férfi verzióját! Öveket bekapcsolni, indulunk az elképesztő vőlegény öltönyök világába!

 

Két okból várom a Barcelona Bridal Week-et. Egyrészt menyasszonyi ruhákat nézegetni mindig jó, másrészt imádok nevetni, és a háromnapos bemutató erre (is) remek alternatívát kínál. Mivel április 26-28 között ismét megrendezésre kerül a rangos esemény, előástam a korábbi évek remekeit és egy csokorba gyűjtöttem a számomra legőrültebbnek bizonyuló vőlegény szetteket. Minden tiszteletem Carlo Pignatelli olasz tervezőé, de ha nem bánja, nem szeretném, ha az én vőlegényem ezekben a ,,maskarákban” parádézna az esküvőnk napján.

Na de drágám, pizsamában?!

carlopignatelli_031.jpg

Néha-néha becsúszik az embernek hétvégén egy lazy day, amikor egésznap pizsamában, kócos hajjal fekszik a tv előtt. Erről a káprázatos, fecskeszerű mintázattal megálmodott összeállításról pontosan ezek a lusta napok jutnak eszembe. S bár külön-külön még jó is lehetne, - ezt a nadrág-ing kombinációt így együtt megpillantva az oltárnál erős késztetést éreznék arra, hogy a kedves páromat hazaküldjem átöltözni.

Lucifer te vagy az?

carlopignatelli_037.jpg

,,Hányszor mondtam fiam Bendegúz, hogy javulj meg, mert elvisz az ördög.” – az Indul a bakterház nevelő célzatú dialógusa valóra vált! Lucifer él és vőlegény formájában köztünk jár!

Dicsértessék

carlopignatelli_003.jpg

S ha már kisördög, Carlo Pignatelli utána küldte a kifutón az ellenszert is. Ebben a decens kis reverendában reflexből meggyónnám a vőlegényemnek azt is, amit nem követtem el!

Te kis huncut

carlopignatelli_057.jpg

Rossz az, aki rosszra gondol, de ezen a hosszított zakón és nadrágon díszelgő virgonc kis paisley minták bennem nem feltétlenül templomba illő elképzeléseket keltenek. Az a szemrevaló, fültől-orrig, orrtól-fülig érő orrklipsz már csak grátisz ezen a világbajnok kompozíción!

A szultán gyermeke

carlopignatelli_058.jpg

Gazdag arany tónusok, paisley minta, duplasoros gombolás, megfejelve egy rubin-arany brossal – mindez egy öltöny zakón. A Szulejmán szereplőválogatásán ez az úriember ebben az uniformisban simán második körös lett volna!

Legénybúcsúból jöttem, mesterségem címere…

carlopignatelli_008.jpg

Már-már látom magam előtt azt a mesterien posztmodern képet, amikor a szipogó nagymamáktól hangos templom folyosóján bevonul a vőlegény ebben az alig giccses szemüvegben, hozzáillő flitteres nyakkendővel. #priceless!

A függetlenség temetése

carlopignatelli_085.jpgFotók: Barcelona Bridal Week 2018 - Carlo Pignatelli

 

A fekete egy igazi klasszikus, sosem megy ki a divatból, és sosem lehet vele mellélőni, kivéve, ha vőlegény vagy és tetőtől talpig feketébe burkolod magad. Egy színes nyakkendő, díszzsebkendő vagy gomblyukdísz sokat segítene a gyász hangulaton, végül is csak hűséget fogadsz, nem vakságot (a fazon és a stílus véleményem szerint itt nagyon à la mode!)

Tudom-tudom, akárcsak a szépség, úgy a divat is szubjektív, így mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit visel, vagy mi tetszik neki!

 

Eljegyzés a karácsonyfa alatt – Ezt a 8 dolgot minden nő megteszi, miután az ujjára került a gyűrű

Eufórikus pillanatok sora követi egymást. Először is ott a könnyekig megható mozdulat, amikor a férfi fél térdre ereszkedik, majd ahogy a mondás tartja - a legjobb dolgok a legkisebb dobozokban érkeznek alapon, felpattintja a díszdoboz fedelét és felteszi a nagy kérdést: ,,Leszel a feleségem?”

 

… Valahogy így kezdődik minden. Miután a fojtogató sírástól elcsukló hangon elrebeged az igent és az ujjadra kerül a mesébe illő eljegyzési gyűrű, titkon (néha nem is annyira leplezve) egy kicsit minden nő mániákussá válik, a szó legpozitívabb értelmében. De lássuk, mik azok a fázisok, melyek nagy részén te is átesel majd, ha megkérik a kezed!

_ds_1544.jpgFotó: 2Lenses/Art Design Ajka
  1. Ez a te nagy pillanatod, amiből senki nem maradhat ki. Ahogy realizálod, mi történik, nyúlsz a fényképező után, hiszen ami nincs fent a Facebookon és Instagramon az a mai világban meg sem történt. Már csak az a kérdés, milyen pózban, milyen szögből, milyen megvilágításban kattanjon a gép. Áh, legyen inkább a létező összesből!giphy_1.gif2. Ha a kép már meg van, jöhet a kapcsolati státusz frissítése a közösségi felületeken. Innentől nincs is más dolgod, mint várni a lájkokat – és úgy két percenként csekkolni az értesítéseket.
    tenor_2.gif3. Az eljegyzési gyűrű viselése kezd egyre jobban kihatni a kézápolási szokásaidra. Többször fordulsz meg a manikűrösnél, mint eddig összesen és leszoktál arról a fránya körömrágásról is, ami már kislánykorod óta a rabságában tartott.giphy_2_1.gif4. A gratulációk megszállottjává válsz. Az eljegyzési gyűrűdet látta már az összes kollégád, a kedvenc bárod pultosa, a fodrász, a postás, a szomszédok, és persze azok a rosszindulatú emberek is, akik sosem hitték, hogy valaha férjhez mész.tenor.gif5. Pinterest, esküvői blogok és magazinok sokasága. Az alváson és a munkahelyeden eltöltött időn kívül nem létezik más számodra, csak ezek a kis inspirációs kincsesbányák.source.gif6. A folyadékbeviteled nagy részét mostanában a pezsgő teszi ki. Ki mondta, hogy rossz dolog népszerűnek lenni, igaz?!tenor_1.gif7. Öröm, boldogság, stressz, izgatottság, sírás? Ez az egész esküvőszervezés kész érzelmi hullámvasút!vlhd.gif8. ... De bárhogy is legyen, igyekszel mindennek a pozitív oldalát nézni: most végre lelkifurdalás nélkül vásárolgathatsz!

giphy_1_1.gif

Öt különleges ötlet, amitől a tiéd lesz 2019 legtrendibb esküvője

Esküvői trendek jönnek-mennek, s bár van, ami állandó, minden szezonban felbukkannak olyan új és izgalmas trendek, amiket szívesen látnánk viszont saját ceremóniánkon. A rengeteg irányzatból most ötöt kiválasztottam nektek, amiket könnyűszerrel megvalósíthattok 2019-es álomesküvőtökön.

 

Lufi minden mennyiségben

_seb_2073.jpgFotó: The Wedding Fox/PartyPoint

 

A léggömböknek van egyfajta bájuk, amik miatt nem csak a kicsik rajongását tudhatják magukénak. 2019-ben a virágok mellett jutnak kiemelkedő szerephez a dekorálás terén, s boldogságkapuként, különleges esketőhelyként, sőt akár csokorként is felbukkannak az esküvőkön. Ez az egyszerre látványos és játékos megoldás remekül működik elegáns helyszíneken, pajtaesküvőkön, és egyéb rusztikus stílusú menyegzőkön.

Édes köszönőajándékok

_sm_4369.jpgFotó: 2Lenses/Coco7
esc_3854.jpgFotó: Györfi Csaba/Delity Méz

 

Az egyik legapróbb, ám legtöbb fejtörést okozó dolog a köszönőajándékok megtervezése. Nehéz olyasmit ajándékozni a vendégeknek, ami jópofa, emlékezetes vagy legalább valamilyen módon hasznosítható. A szokás francia gyökeréig visszanyúlva, a bonbonniere mintájára ajándékozz édességet 2019-ben! A kézműves bonbonok díszdobozokban, a mézek pedig áttetsző dunsztos üvegben dekorációs elemként is megállják a helyüket.

Fátyol helyett

_k007671_1.jpgFotó: Köő Adrien/Tuli Virág
_k007873.jpgFotó: Köő Adrien/Milla Sonja Couture

 

A fátyol egy igazi klasszikus, ami sosem megy ki a divatból, de akadnak olyanok, akik kényelmi szempontból nemet mondanak rá a nagy napon. Nekik ajánlom figyelmükbe a decens, apró virágokkal díszített hajékszereket vagy a feltűnő rusztikus virágkoszorúkat, melyek egyetlen pillanat alatt modern csavart vagy bohém fűszert adnak a menyasszonyi ruhának.

Kalligráfia, a megunhatatlan kedvenc

esc_3734.jpgFotó: Györfi Csaba/Krétarajz és Táblaírás - Szalai Szilvia
_sm_4238.jpgFotó: 2Lenses/Táblaságom

 

A rusztikus esküvői stílus hozadékaként a kalligráfia már jó néhány évvel ezelőtt belopta magát a házasulandók szívébe, s legnagyobb örömünkre, 2019-ben sem tágít. Bármilyen természetközeli ceremóniát feldob a díszes kézírás művészi,- fa táblára, plexilapra, ásványra, üvegre vagy papírra vetett formája. Használd bőkezűen!

Kreatív papírdekorációk

dsc_4010-4.jpgFotó: Mészáros Melinda/Blue Bird Design

 

Az már talán evidens, hogy az esküvők teljes papírdekorációja, beleértve a meghívókat, asztalszámokat, névjegy és menükártyákat – egy stílusban készül. 2019-ben tovább folytatja hódító útját a naturális irányzat, úgy mint a nyers barna papír, a kalligráfia, valamint a greenery ihlette jegyek, de mindez a geometrikus formáknak köszönhetően most nem a vad, buja énjét, hanem a letisztult, minimalista arcát mutatja meg.

Stílusos bútorok

_k007808.jpgFotó: Köő Adrien/Yess Event Hire

 

Az építkezés - akárcsak egy esküvői dekoráció kivitelezése esetében - mindig az alapoktól kezdődik. A közkedvelt fehér, fekete, és arany chiavari székek mellett 2019-ben feltűnnek az újhullámos réz ülőalkalmatosságok, melyek igazi design elemei lesznek a ceremóniáknak.

Neked melyik 2019-es esküvői trend a kedvenced?

 

 

Álomesküvő a Dunán: A Nyerő páros kihívásai után Kovács Dóri és Tokár Tomi már az esküvőre koncentrál

Az indiánnyár utolsó napsugarai tükröződtek a Dunán, amikor egy motorcsónak stílusosan megtörte a szelíd habok békés csöndjét. Kétségtelenül izgalmas év volt ez utasai számára, hiszen Kovács Dóri és Tokár Tomi idén jegyezte el egymást, majd lehetőséget kaptak, hogy egy párként a Nyerő párosban bizonyítsanak, most pedig már a nagy napjukra készülnek. Esküvő előtti főpróbájuk kulisszatitkait elhoztam nektek is!

,, … Nekem minden tetszik, ami víz, kilátás és egy kicsit különlegesebb helyszín.” – mondta Tokár Tomi, ahogy motorcsónakjukkal megérkeztek a Dunán ringatózó impozáns rendezvényhajó fedélzetére. Odakint már hűvös szelek fújnak, és a nap gyenge sugarai már jelzik a nyár elmúltát; Tomi és Dóri viszont hősiesen állja az időjárás kihívásait, miközben elkészülnek az első fényképek.

_k007724.jpg

A Fókusz műsorvezetője és a Chloe from the Woods vloggere közel három éve ismerkedett meg egymással az interneten, és kapcsolatuk azóta is rendkívül kiegyensúlyozott, sőt idén tavasszal még a lánykérésre is sor került egy szervezett, amerikai körút során.

,,A Grand Canyon naplementéje volt az a helyszín és időpont, amikor azt gondoltam, itt a pillanat, hogy megkérdezzem, amit meg kell egyszer kérdezni.” – emlékszik vissza a műsorvezető az eljegyzésre. Dóri természetesen igennel felelt és azóta is gőzerővel a nagy nap megszervezésére koncentrál.

_k007694.jpg

,,Inkább egy tündérmesét képzeltem el valós esküvő helyett, ezt kell most egy kicsit reálisabb formába öntenem.” – meséli Dóri az esküvőszervezés kihívásairól, miközben szebbnél-szebb csipkés menyasszonyi ruhákat próbál. A párnak ugyan vannak már konkrét elképzeléseik, a fotózás mégis egyfajta inspiráció szerzésként is szolgál. Elképzelt ceremóniájukon a rusztikus stílusjegy keveredtek mesterien a modern elemekkel. Dekorációjukban naturális papírok, kalligráf írásmód és rózsaarannyal futtatott dekortárgyak tűntek ki a bohéman kötött virágok és emeletes torták közül.

_k007671.jpg

_k007765.jpg

Nem csak az esküvőszervezés az, ami mostanában kihívás elé állítja a jegyeseket. Az RTL Klub nagysikerű Nyerő páros című valóságshowjában nyolc másik sztárpárral együtt volt lehetőségük bizonyítani rátermettségüket, bátorságukat, és egymás iránt érzett szerelmüket.

,,Ilyenkor új oldalát mutatja az ember. Dóriról kiderült, hogy sokkal erősebb, bevállalósabb és keményebb, mint bárki gondolta volna.” – Dóri egyetértően bólogat Tomi szavaira; mindketten úgy gondolják, hogy a megmérettetés még közelebb hozta őket egymáshoz.

_k007608.jpgFotók: Köő Adrien

 

Balansz a munka és a magánélet között

Dóri és Tomi egy sajátos trükkel igyekszik kiküszöbölni, hogy a rengeteg munka ne menjen a kapcsolatuk rovására. A Fókusz mellett Tominak saját gyártó cége van, mely alapvetően reklámokat/videókat készít; Dóri eközben influencerként készít tartalmakat saját csatornájára és közösségi felületeire. Nem csoda, hogy ennyi teendő mellett kellett valamiféle rendszert vinniük kapcsolatukba.

,,Nekünk minden héten van randinapunk, amit mindig betartunk, és csak egymással foglalkozunk” – árulta el Dóri a kapcsolatuk titkát.

Nézd meg Dóri és Tomi esküvői főpróbájának videóját!

Pure minimalism – Carolina Herrera 2019-es menyasszonyi ruha kollekciója a modern nők erejét hangsúlyozza

A modern menyasszonyok inspirálta 2019-es tavaszi Carolina Herrera Bridal menyasszonyi ruha kollekció a hagyományokat a szabályok hajlításával érinti. A kreatív igazgatói székbe újonnan beült Wes Gordon első esküvői munkája tökéletesen tiszteletben tartja a divatház hagyományait, miközben mégis más perspektívából mutatja be egy sallangoktól mentes, magabiztos nő arcát.

 

A modern világ kihívások elé állítja a nőket. Megköveteli, hogy egyensúlyra leljenek a magánéletet és a munkát elválasztó vékony tükörjégen. Egyszerre bírjanak a régi családi értékek szeretetével, de ne riadjanak meg a maszkulin feladatoktól sem. Legyenek gyöngédek, de ugyanakkor erősek, legyenek határozottak, de tudják, mikor kell megálljt parancsolni. Szórakoztassanak, bűvöljenek el, miközben szépségükön a legnagyobb mélységekben sem eshet csorba. Ezek a modern nők megérdemlik, hogy piedesztálra emeljük őket, megérdemlik, hogy olyan menyasszonyi ruhában mehessenek férjhez, ami egyéniségüket, nőiességüket és magabiztosságukat tükrözi.

12_chny_bridal_s1921n713sfa_harlow_uncropped.jpg

Wes Gordon a Carolina Herrera divatház kreatív igazgatója a modern nőket tekinti múzsájának, és olyan kollekciót álmodott meg számukra a Carolina Herrera Spring 2019 formájában, melyben a tradíciók és a jelenkori minimalizmus fonala szövődik egymásba.

1_chny_bridal_s1921n700lpj_hayden.jpg

10_chny_bridal_s1921e706sfo_hudson.jpg

,,A Herrera menyasszony számomra egyet jelent egy tiszta, minimalista ruhával, amelyhez valamilyen különleges dolog van hozzá adva: legyen az szalag, hímzés vagy fátyol…” – nyilatkozta korábban a tervező.

2_chny_bridal_s1921e300sga_s1921n200sct_halstead.jpg

Gordont - elmondása szerint - a Philadelphiai történet ihlette: az elbűvölő Katharine Hepburn könnyed selyem organzába bújtatott nőiessége késztette továbbgondolásra. A filmben feltűnő szövetek, hímzések és díszítések megjelennek a tavaszi kollekcióban is, olykor ötvözve a Grace Kelly fantáziával rendelkező női csipkék szegély nélküli szalagjával és a modern minimalizmus elemeivel. 

8_chny_bridal_s1921n502smo_harley.jpg

A célként kitűzött ready-to-wear vonalhoz való csatlakozás a színeken keresztül ment végbe. A valami régi, valami új, valami kölcsönzött és valami kék hagyományát újragondolva, a divatház megteremtette a valami sárga, valami kézzel festett, és valami gyöngyház gombokkal díszített fogalmát. A kreatív igazgató véleménye, hogy a menyasszonyok szeretik a gyönyörű esküvő romantikáját, és szeretik az ehhez kapcsolódó hagyományokat, de egyúttal a saját útjukat járva saját szabályokat alkotnak.  

5_chny_bridal_s1921n717mik_hunter.jpg

11_chny_bridal_s1921n714mik_heather.jpg

15_chny_bridal_s1921e501dfg_hildie.jpg

Mindenkinek megvan a története, amely a Carolina Herrera New York-i házában kezdődik. 

A Carolina Herrera ruha mindig a koncepció kitalálásával és a skicceléssel kezdődik. A New York-i atelierekben a mintaalkotók ezután gondosan kidolgozzák a varrásokat és mintázatokat, majd megtörténik a textíliák préselése. A szövetvágó vágja el a szövetet. A finom részleteket, például a hímzést, még több figyelem övezi, mivel a formatervezést a házon belüli hímző tervező készíti, majd kézzel gyöngyözi Indiában. A Carolina Herrera menyasszonyi kollekció gondos és figyelemre méltó részletességgel játszó és romantikus, A-vonalbeli sziluetteket, modern overallokat, ejtett vállú letisztult fazonokat és határozott kivágásokat kínál a menyasszonynak, akik készen állnak arra, hogy a saját szabályaik szerint vonuljanak az oltár elé.

9_chny_bridal_s1921n800dfg_hansel.jpg

17_chny_bridal_s1921n702pfc_harrison.jpg

Fotók: Carolina Herrera PR

 

Te melyik Carolina Herrera ruhában mondanád ki a boldogító igent?