10 magyar esküvői szokás, amitől a mai fiatalok kifutnak a világból

2019. szeptember 12. - AliceEC

Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk a hagyományok előtt, de mi nem hibáztatunk, ha te nem vágysz például arra, hogy a vőlegényed a cipődből pezsgőzzön.

Most 10 olyan vicces és érdekes hagyományt szedtünk össze nektek, amelyek láttán a fiatalabb generáció minimum nagyokat néz majd. Jogosan!

#1 A menyasszony elrablása
Ma már inkább csak poénnak szánják, de régen nagyon komolyan vették ezt a szokást. Úgy tartották, hogy ha a szertartás alatt sikeresen elrabolják az arát, a férj nem is érdemelte meg, hogy hozzámenjen. 

#2 Csokordobás
A szingli nők rémálma! Vajon van olyan lány, aki alig várja, hogy elkapja a menyasszonyi csokrot vagy ma már inkább annak a mását, egy kifejezetten erre a célra készített dobócsokrot? Nem is beszélve a pasikról, akik valószínűleg azért imádkoznak, nehogy az ő párjuk kapja el, mert onnantól rajtuk a nyomás. Ugyanez a helyzet a harisnyakötő eldobásával is.

via GIPHY

#3 Tányértörés
A hagyomány szerint a vacsora helyszínén az ifjú pár tányérok összetörésével űzheti el a gonosz szellemeket. A feltakarításuk pedig az első közösen megoldandó feladatuk. Na de ki akar a nagy napján takarítani?!

#4 Bolond menyecske
Minden rokonságban vannak olyan nagydumás, minden lében kanál férfiak – mondjuk egy tréfás nagybácsi –, akik szívesen vállalják a bolond menyecske szerepét. Azaz beöltöznek egy kifejezetten csúnya nőnek, és megpróbálják elcsábítani a vőlegényt. Jaj...

#5 Menyasszonytánc
A menyasszony számára nem túl nagy élvezet, hogy mindenki végigtáncoltatja, miután már kellő mennyiségű alkoholt elfogyasztottak. Ehhez jön hozzá a fémedény, amit egyfolytában egy fakanállal ütögetnek... kellemesebb programot is el tudunk képzelni! 

#6 Átemelés a küszöbön
„Ugye nem vagyok túl nehéz?!" – tegyük a szívünkre a kezünket: minden nőnek ez az első gondolata, ha a párja felemeli. Pláne, ha egy habos-babos menyasszonyi ruha is hozzáadódik a súlyunkhoz! Nem ez lesz a legszebb élmény a nagy napról, az biztos.

via GIPHY

#7 Tortaszeletelés
Nem mindegy, hogy kinek van felül a keze, de most komolyan?! Az ifjú pár nem feltétlenül az ilyen apróságokra figyel, ami az esküvői tortájukat készülnek felszeletelni. A rokonság mégis biztosan megjegyzi majd, főleg, ha arra jutnak, hogy a menyasszony fogja hordani a nadrágot. 

#8 Dudálás
Nem mindenki vágyik arra, hogy egy dudáktól hangos konvojjal szelje át a települést, ahol az esküvőt tartják, sőt! A modern párok már sokkal inkább kellemetlennek tartják ezt a fajta hivalkodást. 

#9 Cipőből ivás
Igazi rémálomnak számít a játék, amiben a cél a menyasszonyi cipő elrablása, majd visszaszerzése. A szabály szerint ugyanis csak akkor kaphatja vissza a lábbelit, ha a vőlegény pezsgőt iszik belőle. Hát, fúj...

#10 Tojásgörgetés
Ettől tényleg a hajunkat tépjük! Nincs is annál kellemetlenebb, amikor a vőlegényt mindenki elé kiállítják és az arának egy tojást kell végiggörgetnie a nadrág szárain belül. Nem is tudjuk, hogy van-e bárki, aki ezt még mókásnak találja.

via GIPHY

Te milyen szokásoktól rohansz fejjel a falnak?

Last minute esküvői újdonságok – Ezt a tíz ötletet még akkor sincs késő megvalósítani, ha idén házasodsz!

Néhány hét, esetleg hónap választ el a boldogító igentől? Ha a helyszín már meg van, és szép lassan körvonalazódnak a dekorációs elemek is a lelki szemeid előtt, de úgy érzed, mégis kellene valami kis extra, amitől még különlegesebb lesz ez a nap, válassz ezekből a különleges ötletekből!

 

Eskető pavilon

ec_km-037.pngFotó: Erdősi Tibor Fotográfus/FLEURT

 

Amióta a polgári szertartások kikerültek az anyakönyvi hivatalok falai közül, egyre nagyobb keletje van a díszes esketőhelyeknek. S bár egy szertartásvezető csak jelképes házasságokat köthet (a hivatali ügyintézést így sem ússzátok meg), a pillanat akkor is varázslatos, ami megérdemli a méltó körítést. Egy ilyen hófehér eskető pavilon ráadásul az esküvői fényképeken is jól mutat.

Kalligrafikus köszöntőtábla

kalligrafikus.jpgFotó: Pinterest

 

Ma már szinte elképzelhetetlen egy esküvő köszöntőtábla nélkül, ami egyszerre látványos dekoráció és kedves gesztus a vendégek felé. Ha igazán stílusos akarsz lenni, válassz rusztikus hatású, kalligrafikus fa táblát, amit kedvedre dekorálhatsz virágokkal és zöldekkel!

Oldtimer bevonuló

ec_km-020.pngFotó: Erdősi Tibor Fotográfus/Weddingcar

 

Esküvőből –jó esetben- csak egy van az ember életében. Éppen ezért legyen a megérkezésed vagy távozásod a vőlegényeddel is épp olyan egyedi, mint ti magatok! Egy Rolls Royce oldtimerrel leejthetitek a vendégek állát.

Egyedi menyasszony dzseki

eskuvo-classic-koszoruslany-dilemma-kerdesek-valszok-igy-valassz-koszoruslanyt-eskuvoszervezo-brides-babes-kontos-farmer-dzseki-03.jpgFotó: Wifey Denim

 

Egy esküvőnek már az előkészületei is izgalmasak. Viselj a lánybúcsún vagy a nagy nap reggelén egyedi, feliratos farmer kabátot, ami rendkívül kényelmes és ízléses! Sőt koszorúslány felkérő ajándékként sem utolsó egy „Bridesbabe” feliratú darab.

Színes füstbomba

smoke_bomb.jpgFotó: Pinterest

 

Kreatív esküvői fotók jolly jokere egy színes füstbomba. Feszélyezetten érzitek magatokat a kamera előtt, nem igazán tudjátok, mely pózok az előnyösek számotokra? Tereljétek el a figyelmet gyakorlatlanságotokról egy pár színes kézi füstbombával!

Koktélszoknya

_k003714.pngFotó: Köő Adrien/TReFF Dáma Koktélszoknya

 

Miért hordanák a pincérek egyesével a pohár pezsgőket, amikor saját mobilbárod is lehet? Egy ilyen koktélszoknya teljesen új szintre emeli a pezsgőfogyasztás ünnepi kultúráját. A látványos és egyben funkcionális szolgáltatás, karneváli hangulatával egyenesen a látványcatering világába repít.

Mennyezetről lelógó virágok

e4d667dc9d111656972d9cbbe8e6666b--indoor-wedding-ideas-wedding-ceremony-decorations-indoor.jpgFotó: Pinterest

 

Virágok az oltárnál, az asztalokon és a menyasszony kezében? Ebben már nincs semmi meglepő. Na de, ha a feje tetejére állítod a virágokat, máris olyan hatást érhetsz el, mintha egy illatos, zuhogó virág esőben sétálnál.

Viaszpecsét a papírdekoráción

73df584bfe8aef601807b60142605241.jpgFotó: Pinterest

 

Egy kis múltidéző romantika a jelenben. A viaszpecsét visszatért és garantálja, hogy az esküvői meghívóid és papírdekorációid sokkal szebbek lesznek, mint nélküle.

Vállfa a menyasszonyi ruhádnak

eskuvo-classic-eskuvoi-ujdonsagok-eskuvoi-vallfa-menyasszonyi-vallfa-menyasszonystylist-01.jpgFotó: Körmendy-Szomoru Kata

 

Menyasszonyi ruhát nem minden nap visel az ember, miért bánnál vele hanyagul? A ruhazsák helyett tárold egy szép vállfára akasztva, mert így megkímélheted a gyűrődéstől, ráadásul állandóan gyönyörködhetsz benne. Javaslom, hogy a nagy napon, a készülődés ideje alatt, örökítse meg ezt a részletet is az esküvői fotós!

Vicces fotósarok

selfie_sarok.jpgFotó: Pinterest

 

Polaroid fényképező, mókás kiegészítők és egy csipet retro hangulat = instant szórakozás, amit ti is és a vendégek is imádni fognak. Az azonnal elkészülő fotókat beragaszthatjátok a vendégkönyvbe, de akár a vendégek is hazavihetik emlékbe.

 

Te melyiket próbálod ki a nagy napodon?

Édes mennyország: Ezeket a tortákat neked is látnod kell, ha esküvőre készülsz!

Mindig van valami romantikus és meghitt abban, amikor az ifjú pár közösen felszeleteli az esküvői tortát. A régi hagyományokkal ellentétben ma már számtalan íz, szín és stíluskombináció közül választhatunk, sőt akár a teljes desszertpultot is saját elképzeléseink szerint alakíthatjuk. Segítségként megmutatom, milyen tortatrendek hódítanak idén!

 

Geometrikus forma

cz1_6808.jpgFotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/SzK Design Tortaműhely

 

Ha nem ízekben akarsz újítani, kísérletezz bátran a formákkal! A klasszikus kör alakú tortákkal szemben négyszögletű társaik sokkal formabontóbban, extravagánsabban mutatnak a tortapulton.

Monogramos sütemény

b0bd169149bee6494b9c3b65dedd8985.jpgFotó: Pinterest

 

Egy igazi újdonság, ami egyelőre a külföldi esküvőkön örvend óriási sikernek. A neveitek kezdőbetűjéből megformált sütemény nem csak különleges, hanem a lehető leg személyre szabottabb megoldás.

Vízfestés technika

_k008093.pngFotó: Esküvő Classic/Köő Adrien/Munyisüt Design Cake

 

Vízparton vagy indusztriális környezetben mondanád ki a boldogító igent? Válassz hozzá egy stílusos, vízfestés technikával készített tortát! Az ilyen tortaköltemények mindegyike egyedi és utánozhatatlan, hiszen a cukrászmesterek egyesével, kézzel festik meg őket.

Virágok minden mennyiségben

8bb526a33157961d93c1c51591341d1c.jpgFotó: Pinterest

 

Élővirág vagy cukorvirág? Gyakori dilemma, ha esküvői tortáról van szó. Ebben a hőségben az élővirágok praktikusabbnak bizonyulnak, de idén nem fontos döntened, mert minél több virág alatt roskadozik a tortád, annál menőbb lesz a desszertasztalod!

Hófehér textúrák

ec_km-014.pngFotó: Esküvő Classic/Erdősi Tibor/Tortapalota

 

Természetesen az örök hófehér torták sosem mennek ki a divatból, csak egy kicsit átalakulnak. A textúrájukban dombornyomott, csipkézett vagy masnival ékesített édességek a menyasszony szépségét és törékenységét tükrözik.

Valami arany

10ee57c22d95b0b548e3b302e56a92a5.jpgFotó: Pinterest

 

Aranyozott virágok, aranypor vagy arannyal megfestett lemezkék, - mindegy, hogy az arany árnyalata milyen formában kerül fel a tortára a lényeg, hogy egy kis ragyogás most az esküvői tortának is jár!

Meztelen torta egy csavarral

_dsc0661.pngFotó: Esküvő Classic/Orsolya Hajas Photography/Nóri Desszert

 

A rusztikus pajtaesküvők és a természetközeli menyegzők idén élik igazán a fénykorukat, így nem is kérdéses egy meztelen torta relevanciája egy ilyen jellegű esküvőn. A külső vékony máz alól előbukkanó piskóta rétegek gyümölcsökkel, virágokkal, sőt akár fánkokkal kidíszítve kerülnek fel a desszertpultra.

A fekete az új fehér

cake-sculpture-photocredit_johnny-miller.jpgFotó: Johnny Miller

 

A fekete jó néhány évvel ezelőtt már megvetette a lábát az esküvőkön, de jelenléte akkor nem bizonyult hosszú életűnek. Idén viszont ismét visszatér, és sokkal kifinomultabb, mint ezelőtt bármikor. A fekete esküvői torta már önmagában eleganciát és luxust sugároz önmagából, különösen, ha kap egy kevés aranyozott részletet. Akárcsak a ruhatárunkban, úgy a desszertpulton is időtlen fekete minden esküvői stílushoz kiválóan illeszkedik.

Mini torta

esc_4263.jpgFotó: Esküvő Classic/Györfi Csaba/Léna Kedvencei

 

Kis létszámú esküvőben gondolkodsz? Netalán többen ételallergiával küzdenek a meghívottak közül? Ebben az esetben ne egy nagy emeletes tortával készülj, hanem több kicsivel! Egy mini torta is lehet éppen olyan szép és ízletes, mint grandiózus társai.

Lebegő szintek

e3c3537816783643af01ce338d5ba05e.jpgFotó: Pinterest

 

Nem kell semmiféle mágiát használnod ahhoz, hogy úgy tűnjön, mintha a tortád legfelső szintje a többitől elkülönülve lebegne. Kérd meg a cukrászod, hogy ékeljen be egy geometrikus tartó formát a torta valamelyik emelete közé a varázslatos hatás érdekében!

Borítókép: Esküvő Classic/David Kis Photography/Kristály Cukrászda

Te már tudod, milyen torta kerül majd a desszertpultodra?

Legény és lánybúcsú a maximumon – Így reagáld le a különböző helyzeteket

A nagy nap közeledtével elérkezett az idő, hogy kiengedd a fáradt gőzt, és búcsút ints a lányságodnak vagy épp legénységednek. Még mielőtt fejest ugranál az éjszakába, no meg az alkoholmámorba, nem árt, ha bizonyos forgatókönyveket számításba veszel, hogy ne érjen meglepetés…

 

Girls night out overloaded – Váratlan szituációk a lánybúcsún

A legutolsó „szingli” bulit a csajokkal hasonló várakozás előzi meg, mint magát az esküvőt. Jöhetnek az üveg pezsgők, a régi sztorik, és akár még egy chippendale fiú is, de csak módjával!

1498030076_selena-gomez-birthday-party.gif

Szituáció 1: A barátnőid úgy gondolták, hogy a legklasszikusabb lánybúcsús feladatok mellett rád férne, ha szabadjára engednéd a pajzán oldalad, ezért bevettek a programba pár erotikus játékot is, amihez neked egyébként semmi kedved.

A rossz reakció: Megsértődsz a világra, és teljesen kivonod magad az este hátralevő részéből. Mint egy durcás kisgyerek, akinek nem jutott cukorka,- ülsz a sarokban és zsörtölődsz azon, hogy mennyire félreismertek téged a barátaid.

A helyes reakció: Lazán nevetsz egyet, majd udvariasan közlöd, hogy te ugyan nem vállalod ezt a feladatot, de szívesen átpasszolod egy szingli, bevállalós barátnődnek, had legyen neki is egy felejthetetlen lánybúcsús élménye.

 giphy_1_2.gif

Szituáció 2: A legjobb barátnőd már többször megnézte a pohár alját, mint egy átlagos nő a Bridget Jones első részét, és ez kezd kihatni a beszédstílusára, a mozgás koordinációjára és a pocakos, zsíros hajú, pornóbajszos férfiakat is Chris Hemsworth-nek látja.

A rossz reakció: Masszívan elkezdesz rágyúrni az anyaságra: nekiállsz kiabálni, majd ráparancsolsz, hogy mostantól csak vizet ihat, vagy rosszabb esetben bevágod az első taxiba és hazazavarod.

tenor_4.gif

A helyes reakció: Ne legyünk álszentek, mindenki volt már részeg, még az is, aki azt mondja, hogy nem. Tartsatok 1-2 órányi szünetet a koktélok között, egyetek valamit, ami gyorsan felszívja az alkoholt, és sétáljatok egyet a friss levegőn, hidd el mindenkinek jót fog tenni!

 giphy_5.gif

Szituáció 3: A csajok beszerveztek neked egy chippendale fiút, aki a visszafogottság minden szikráját mellőzve, élete show-ját lejti neked.

A rossz reakció: Ebben az esetben két helytelen döntést is hozhatsz. Buligyilkos leszel, ha teljesen kétségbeesetten takargatod a szemed és azért imádkozol, hogy bárcsak fölfelé öltözne, ne lefelé. Vagy ami még rosszabb, teljesen elfeledkezve magadról és a vőlegényedről átlépsz egy bizonyos határon.

body-is-ready.gif

A helyes reakció: Találd meg az arany középutat, maradj a mindent a szemnek, semmit a kéznek alapelvnél, ha pedig úgy érzed, a srác tényleg túltolja, cserélj helyet az egyik szingli barátnőddel.

 

Bachelor party in progress – Váratlan szituációk a legénybúcsún

Körmüket otthon tövig rágó menyasszonyok, az éjszakába meginduló alkoholfelhőbe burkolt férfi sereg. Bizony, ez már egy hamisítatlan legénybúcsú!

giphy_3_1.gif

Szituáció 1: Minden férfi álma, (és egyben rémálma) az, ha a srácok sztriptíztáncosnőt hívnak a legénybúcsúba. Mielőtt végleg bekötnék a fejed csak csábító lenne megnézni egy táncot egy szakértőtől, de mennyire nem csábító a gondolat ezt otthon is elmesélni. Ugye?!

A rossz reakció: Egy ilyen helyzetben, akárcsak a menyasszony a chippendale fiúval, úgy te is két rossz döntést hozhatsz. Ha visszakozol, azzal örökre megalapozod magadnak a papucs státuszt a társaságon belül, ha viszont mindent megtapogatsz, mint kisgyerek a szupermarketben, azzal lehet, hogy a menyasszonyodnál vágod el magad egy életre.

lazypointlessborer-size_restricted.gif

A helyes reakció: Lazulj el és vedd poénra az egészet. Használd az empatikus készségeid, és ne csinálj semmi olyat, ami fordított helyzetben neked is rosszul esne!

 

 tumblr_ornpioixtj1tlmx1vo1_1280.gif

Szituáció 2: Szilva, málna, alma, bodza… (És most nem női neveket sorolok!) Az este folyamán szépen sorban érkeznek a delikvensek, és gondoskodnak a még jobb hangulatról.

A rossz reakció: Ha olyan gyorsan fogynak, mint ahogy érkeznek, ne csodálkozz, ha nyolckor indultál otthonról, de kilenckor már ismét a szobád melegét érzed.

A helyes reakció: A jó válasz a mértéktartás. Fogyasszatok közben alkoholmentes italokat is és mindig legyen sörkorcsolya az asztalon, így a jó hangulat és ti is kitartotok reggelig.

 giphy_4_1.gif

Szituáció 3: Mivel a nők hajlamosabbak túlizgulni bizonyos dolgokat, ne lepődj meg, ha egyszer kétszer (hússzor) megcsörren a mobilod, érkezik egy pár Facebook üzenet, néhány sms, egy-két videóhívás, egy galamb a lábára kötözött borítékkal, vagy füstjelek szállnak az alkonyi félhomályban.

A rossz reakció: Kiakadsz, hogy miért nem hagy nyugodtan bulizni a menyasszonyod. Előveszed a régi féltékenykedős sztorikat és megkezdődik a végeláthatatlan sárdobálás, megtűzdelve néhány „bezzeg a Petit nem keresi az asszony” gondolattal.

A helyes reakció: Egy apró üzenet: „Minden oké, holnap találkozunk!”

 

Szerinted mi a legkínosabb szitu, ami előfordulhat egy legény vagy lánybúcsún?

Ezt viseljük majd ősszel és tavasszal: Ilyen volt a tavaszi Budapest Central European Fashion Week

Március 29-31. között ismét minden divatrajongó szempár a Várkert Bazárra és a Budapest Central European Fashion Week-re szegeződött, ahol kiváló hazai és közép-európai divattervezők vonultatták fel legújabb 2019/20 őszi-téli kollekcióikat. A háromnapos rendezvényt exkluzív mellékesemények, pop-up store-ok és valódi sztárdömping kísérte…

 

A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében március 29-31. között került megrendezésre a Budapest Central European Fashion Week. A három nap alatt közel 40 hazai és nemzetközi tervező mutatta be 2019/20 őszi-téli kollekcióját a divatszakma, valamint a nagyközönség számára a Várkert Bazárban

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-1.jpg

Mivel ez volt életem első fashion show-ja, ahová meghívást kaptam, már napokkal előtte valamilyen megmagyarázhatatlan izgatottság lett úrrá rajtam. S bár gondosan megterveztem, mit fogok viselni, sőt még partnerem is akadt, aki elkísért, mégsem tudtam félretenni ezt az izgalmat. Ennek oka (s most biztosan lesz, aki kinevet), hogy bárhová is megyek tartok tőle, hogy nem engednek be a bejáraton. Brit kutatók biztos erre is tudják a megfelelő diagnózist vagy gyógymódot, de legyen szó egy új étterem meglátogatásáról, egy kiállításról, színházról vagy szórakozóhelyről, én azon idegesítem magam, hogy beengednek-e egyáltalán.

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-4.jpg

Így utólag visszagondolva nem is értem, miért csináltam ebből akkora ügyet, hiszen a helyszínen néhány másodperc se kellett hozzá, máris ott pihentek a csuklómon a fashion show-k megtekintésére jogosító karszalagok. A Várkert Bazárba lépve egy lila reflektorokkal megvilágított Audi fogadott (meg mindenki mást is), szemközt a BCEFW feliratokkal ellátott paraván előtt már javában fotózkodtak a sztárok, előkelőségek és a divat szerelmesei, jobbra a pezsgőspoharak koccanásaitól hangos büfé, balra pedig a VIP szekció tárult a szemek elé. A három nap alatt itt megfordult többek között Lakatos Márk, Tóth Gabi, Dobó Ági, Tomán Szabina, Iszak Eszti, Csősz Boglárka, Vasvári Vivien, Kárpáti Rebeka, Sydney van den Bosch, Till Attila, Tolvai Renáta, Pásztor Anna, Zséda, Dragos Karin, és még sokan mások. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Have a look at the amazing #frontrow pictures taken on the #firstday of #bcefw19 #aw1920 shows.

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Na de lássuk a lényeget, a 2019/20-as őszi-téli divatot! 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Official video from the #firstday of #bcefw #aw1920. Enjoy ;) #budapestfashionweek2019 #bcefw2019 #budapestlife #fashionista #fashionworld #budapestfashion #centraleuropeanfashion

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Pöttyök minden mennyiségben

A kockák már kétségtelenül meghódították a divatvilágot, de a pöttyöknek több nekifutásra is szükségük volt ahhoz, hogy végre a csúcsra törjenek. A Sentiments Couture tervezőnője Joó Beatrix a ruhákat, blúzokat, szoknyákat, kalapokat, táskákat, cipőket, sőt még a zoknikat is mikro és makro pöttyök, illetve állatminták keveredéséből álmodta a kifutóra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@sentiments.official #aw1920 show at #bcefw19 #budapestfashionweek

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Minden, ami barna

Akárcsak a pöttyökkel, úgy a homok, teve, és kávébarna árnyalatokkal sem lőhetsz mellé a hétköznapokban vagy vendégként az olyan jeles eseményeken, mint egy esküvő. A barna ezer tónusa pompázott a Nanushka, az Áeron és a Laformela bemutatóján.

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-7.jpg(Nanushka)
eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-8.jpg(Nanushka)

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@laformela traveller woman #bcefw #bcefwaw1920 #fashionweek #budapest #budapestfashion #laformela #beigelook

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

Finom pasztellek

A finom pasztellek közül nem csak a barna jutott főszerephez a BCEFW-n, hanem a meleg sárgák, levendulák, narancsok, halvány kékek és rózsaszínek is ott pompáztak a Sándor Szandra (Nanushka) és Áron Eszter tervezte Áeron overálokon, ruhákon, szoknyákon és kabátkákon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@aeronstudio feminine style from the #bcefw #aw1920 catwalk #fashionshow #fashionweek #budapestfashionweek2019 #bcefw2019 #aeron

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

  

eskuvo-classic-budapest-central-european-fashion-week-blog-9.jpg

(Nanushka)

Egy kis vadság

Abodi Dóra szülőföldje, Erdély mitikus vadságát csempészte az ABODI őszi/téli kollekciójába. A tetőtől-talpig feketébe öltözött modellek kézzel pliszírozott szoknyákban, vad bőr nadrágokban, bankárcsíkos nadrágkosztümökben kalauzoltak el mindenkit egy darkos, gótikus világba. A ruhák sötétségét helyenként arany részletek, fémszálak, és a vörös tüzes árnyalata törte meg. A sötét színek a Celeni és a Nubu show-ját is meghatározták, de már egy monokrómabb, minimalistább stílust képviselve.

Sportos elegancia

Az Elysian márka bemutatóját Kis Alexandra, a ritmikus gimnasztika egyik legnagyobb hazai reménysége nyitotta. Szalagtánca tökéletes szimbóluma volt a Bódis Boglárka által tervezett franciásan könnyed, rendkívül nőies darabok sporttal való ötvözésének.

 

 

Virágok keveredése

A hűvös évszakban sem maradunk virágok nélkül. Tomcsányi Dóra bemutatóján a mélyebb tónusú printek mellett a romantikus, pasztelles motívumok is felvonultak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Romantic florals @tomcsanyi_budapest #bcefw #bcefw1920 #budapestfashion #fashionweek #tomcsanyi #floraltrend

BCEFW (@bcefw) által megosztott bejegyzés,

 

 Neked melyik lesz a kedvenc őszi/téli trended?