Alice's Wedding World

Valóban a gyémánt a lány legjobb barátja? – Közeleg a Valentin nap, most is az egekbe szökik az eljegyzések száma?

2021. február 11. - AliceEC

Az egyik legmegosztóbb ünnep a Valentin nap, amit vagy utálni, vagy szeretni lehet, de egy biztos, mindenkinek meg van róla a maga véleménye. Ilyenkor a szerelmesek őrületes ajándékvadászatba kezdenek, hogy ezzel is megmutathassák választottjuknak a rajongásuk mértékét. Ennek betetőzése az eljegyzés, ami a szerelmesek piros betűs ünnepén nem is olyan ritka. De vajon, hogyan ünneplünk idén, amikor a fél világ depressziós a bezártság miatt, a másik fele pedig az ezredik sorozatot kezdi unalmában a laptop előtt ülve? Maradt még a párokban kedv és erő a kicsit giccses, szirupos Valentin naphoz és az ezzel járó ajándékbeszerzésre vagy idén mindez érdeklődés hiányában elmarad?

 

Bár az érzelmektől túláradó Valentin nap Amerika öröksége, idehaza is egyre többen áldoznak a szerelmesek oltárán azon a bizonyos február 14.-i napon. 2019-ben a magyarok 12 milliárd forintot költöttek ajándékra, ez három év alatt harminc százalékos növekedést jelent, de idén vajon túllépjük ezt a számot? Az már biztos, hogy nem lesz Instagram kompatibilis éttermezés és koktélozgatás, nyolc után sétálgatás a rakparton, se szerenád, se mozizás; joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mégis mit lehet csinálni idén Valentin napon? Míg az elmúlt években nagyot mentek a különböző élmények és a wellness hétvégék, addig idén úgy sejtem, a tárgyi ajándékok lesznek a legkelendőbbek, azok közül is a virág, az édesség, a könyv és az ékszer.

style_me_pretty.jpgFotó: Style Me Pretty

 

De, hogy még is legyen valami apró program: megrendelhetitek például a kedvenc fogásaitokat, onnan, ahol az első randit töltöttétek, de a közös, összebújós filmezés (és most nem feltétlenül a Disney klasszikusokra gondolok) is igen kedvelt a párok körében. Becsszó nem tapasztalatból írom, hanem olvastam, hogy különösen a késő esti órákban megnő a felnőtt tartalmú oldalak látogatottsága, ám a szokásos keresőszavak helyett a Valentin, a masszázs és romantika címkék kerülnek előtérbe. Ha kellően nyitottak vagytok, akár ezzel is próbálkozhattok.

És persze ott vannak a már említett tárgyi ajándékok, amikre egyre kevesebben sajnálják a pénzt, és amit nem csak a járványhelyzetnek „köszönhetően” inkább online szereznek be a szerelmesek. Világszerte átlagosan február 10. után indul be az őrületes ajándékdömping, de mi magyarok szeretünk utólag okosak lenni, így idehaza február 15-én született az elmúlt években a legtöbb tranzakció. Persze mindenkivel megesett már, hogy elfelejtette ezt a dátumot, úgyhogy most kimentelek a slamasztikából, vasárnapra ajánlott egy kis kedvességgel készülnöd a párodnak (szívesen)!

6c33f34c51fb6bee900907a1a6eb9c2d.jpgFotó: Etsy

 

Az ékszer még mindig az egyik legjobb ajándék

A virágok mellett az ékszervásárlások száma ugrik meg kimagaslóan évről-évre Valentin napon. Egykor egy szex szimbólumnak kikiáltott szőkeség,- biztos hallottad már a nevét: Marilyn Monroe – csilingelő hangján, egy tucatnyi férfival körbelengve azt énekelte, hogy a gyémánt a lány legjobb barátja, és lássuk be nem sokat tévedett. Egy minőségi, örök darabnak szinte kivétel nélkül minden nő őrül, így akár nyakláncban, akár fülbevalóban vagy egy komolyabb szándékban,- teszem azt eljegyzésben gondolkodsz nem hibázhatsz nagyot, ha gyémánttal leped meg a kedvesed.

pink-dress-1953.jpgFotó: Pinterest

 

A legtöbb férfi Valentin napra időzíti a lánykérést, bár a nők nem feltétlenül rajonganak ezért a dátumért. Ha mégis biztosra veszed, hogy a párod örülni fog a nagy kérdésnek, szerezz be egy igazán különleges eljegyzési gyűrűt!

Színes drágakövek

_k003257_1.jpgFotó: Köő Adrien

 

Lehet rubin, smaragd, zafír vagy más drágakő, a színek ismét népszerűek és persze egyediek, így garantáltan olyan gyűrűt adhatsz, ami csak nagyon keveseknek van.

Holdkő

moonmagic.jpgFotó: Moonmagic

 

A Holdkőnek számos pozitív energiát tulajdonítanak, a nőiesség kövének is tartják, mivel többek között erősíti a női megérzéseket és csökkenti a női test olykor előforduló fájdalmas panaszait. Megjelenése fehéres, gyöngyház ragyogással, amiben gyakran sárgás, rózsaszínes vagy kék fény is játszik. Egy igazi unkális darab!

Örök gyémánt

bluenile.jpgFotó: Bluenile

 

Legyen az csepp alakú, párna csiszolású, kerek vagy négyszögletes, a gyémánt az örökké gyémánt marad. Választhatsz egy nagyobb vagy több kisebb gyémánttal díszítettet, az igen garantált!

Tűzzománc

freywille.jpgFotó: Freywille

 

Legyen a gyűrű is olyan egyedi, mint amilyen a szerelmetek! A tűzzománc eljegyzési gyűrűk rendkívül látványosak és értékesek, így ne lepődj meg, ha egy-egy darabért akár több millió forintot is fizetned kell.

Mokoume – egy nem mindennapi technika

_dsc7196_copy_1.jpgFotó: Orsolya Hajas Photography

 

A japán mokume gane ékszerkészítési technika lényege, hogy egy gyűrűn belül több egymásba dolgozott nemesfém réteg találkozik, amiből látványos minták születnek. Ebből garantáltan nem készül két egyforma!

Klasszikus letisztult

takacs_nora_eskuvo_classic_022.jpgFotó: Erzsébet Laufer Photography

 

Ha szíved választottja a klasszikus és visszafogott stílusokat kedveli, az egyszerű arany, fehérarany vagy ezüst, díszítés nélküli eljegyzési gyűrű tökéletes választás lesz számára.

A Valentin nap Grincsei

9f136a8104bc1b035c0c561fa7f11bcf.jpgFotó: Pinterest

 

Persze nem mindenki ilyen lelkes attól, hogy mindent elözönlenek a szerelmesek és a csapból is James Blunt You’re beautiful című dala szól (egyébként, ha utálod ezt a számot nem vagy egyedül, az énekes maga vallotta be egy interjújában, hogy iszonyodik saját szerzeményétől). Abban valóban igazuk van a Valentin nap elleneseknek, hogy nem csak ilyenkor kell szeretni a másikat és nem az ajándék mutatja meg ennek a létezését, de hát végtére is van nekünk egy Anyák napja is, és őket sem csak azon a napon magasztaljuk az egekig. Anti-Valentin napi programok világszerte vanna, de ha idén a korlátozások miatt nem jutnak el a Valentin nap Grincsei egyikre sem, azt javaslom, csapják fel a Tindert, mert ilyenkor közel 8%-al nő az appot használók száma, hátha jövőre már ők is a gyűrűket fogják nézegeteni ezen a szerelemtől „csöpögős” napon.

 

Te hogyan ünnepled idén a Valentin napot?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr5316423514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása