Alice's Wedding World

Út a nagy nap felé – Most akkor kell az esküvőszervező vagy sem?

2020. február 20. - AliceEC

Az esküvőszervező kérdése két élesen elkülönülő táborra osztja a tömeget. Vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy profi segítség nélkül vágjanak neki a szervezésnek, míg mások egyáltalán nem értik, mi az, amit az ember ne intézhetne el saját magának…

 

Ha már megkérték a kezed, minden bizonnyal szeretnél minél előbb nekilátni a szervezésnek. Sőt, az is lehet, hogy rég dédelgetett álmaid és elképzeléseid vannak, amiket most aztán meg is valósíthatsz. De előfordulhat, hogy csak a sötétben tapogatózol, váltogatsz a stílusok között, nincs egy konkrét vezérfonal, amin elindulhatnál. Sőt, ha ez lesz az első esküvőd, talán azzal sem vagy tisztában, mikorra érdemes időzíteni az egyes szervezési folyamatokat, és mivel érdemes elkezdeni ezt az egészet.

Ilyen esetekben jól jöhet egy szakértő, aki több esküvővel és hosszú évek tapasztalatával a háta mögött biztosan fogja össze a szálakat.
dsc07191-15.pngFotó: David Takacs Photography / Feeling Life Rendezvény és Esküvőszervezés

PRO

 

Egy esküvőszervező hatalmas kapcsolati rendszerrel rendelkezik, és jószerével ismer minden olyan szolgáltatót, aki a Te esküvődet is szebbé és különlegesebbé varázsolja. Ezzel rengeteg utánajárást és telefonálgatást spórolsz meg, hiszen nem neked kell minden egyes szolgáltatót felhajtani.

Rengeteg a munkahelyi teendőd, esetleg még anyaként is helyt kell állnod? Egy esküvőszervező tehermentesít, így nyugodtan koncentrálhatsz a feladataidra.

Külföldön éltek, de magyarországi esküvőt szeretnétek, vagy éppen pont fordítva? Még ha fizikailag nem is lehetsz jelen, egy esküvőszervező könnyedén lehet a szemed. Ha részletesen elmondod neki, milyen dekorációkat, színeket és stílusokat szeretnél viszontlátni a nagy napon, rábízhatod a teljes koncepció megvalósítását. Hosszútávon ezzel nem csak időt, hanem pénzt is spórolsz, hiszen megúszod az ingázást a két desztináció között.

Egy esküvőszervező erélyesebben léphet fel, ha valaki nem úgy végzi a dolgát, ahogy azt előzetesen rábízták. Ezzel szemben egyes szolgáltatók simán hátat fordítanak a menyasszonyoknak, ha az hangot ad elégedetlenségének.

_mgl5546.pngFotó: Fellner Felícia Fotográfus / Esküvőszervező&Szertartásvezető: dr. Mismás Biri

 

Egyáltalán nem ciki, ha utálsz telefonálgatni és e-mailezgetni. A megbízott szervező lehet a szócsöved, és elintéz mindent, amit kérsz tőle.

Ha csak csapongsz az irányzatok között, nem tudsz megállapodni egy helyszín, ruha vagy dekor mellett, az esküvőszervező segít neked letisztázni a vágyaid, és rávezet a helyes útra.

Objektivitásával reálisan látja a helyzeteket a szülőkkel és koszorúslányokkal szemben. Ha valami nem éri meg az anyagi ráfordítást ő jelezni fogja, és megpróbál szűkösebb büdzséből ugyanolyan látványos végeredményt összehozni.

A legtöbb esküvőszervező részt vesz a nagy napon is, biztosítva, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik majd!
26eda9e01032dc57b3fdde85cda9aa01.jpg

KONTRA

 

Lehet, hogy az első személyes találkozó és a kecsegtető portfólió elsőre szimpatikus volt, de hetek vagy akár hónapok után kiderül, hogy a személyiségetek összeférhetetlen. Ez megkeserítheti a hatékony együttműködést és az előrehaladást.

A végeredmény nagyban függ az esküvőszervező hozzáállásától. Mint minden szakterületen, itt is akadnak kivételek, akik csak ímmel-ámmal, felületesen végzik a munkájukat. Ha azt tapasztalod, hogy a szerveződ nem reagál a hívásaidra és az üzeneteidre, jobb, ha megválsz tőle.

5ae967b3b2fe789dd1b543eb7a7392f8.jpg

Ha imádsz szervezkedni és akár magad készíteni a dekoráció egyes elemeit, van elég időd és energiád, hogy mindennek alaposan utánajárj, és ha kell, konfrontálódj, akkor számodra nem feltétlenül szükséges egy szervező jelenléte.

Egy szerényebb büdzsébe nem biztos, hogy belefér az esküvőszervező, pláne, ha nem fix csomagajánlatokkal, hanem jutalékos rendszerrel dolgozik az illető.

 

Azt, hogy luxus dolog-e esküvőszervezőt fogadni, mindenki saját maga dönti el, de a hosszútávon megspórolt rengeteg idő és stressz úgy gondolom, megér minden forintot.

 

Te mivel egészítenéd ki a listát?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr9115483082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.21. 16:20:04

Ha celeb vagy vagy filantróger, esetleg más gazember, akkor abszolút szükség az esküvőszervező.

Minden más esetben teljesen felesleges.

AlexAston 2020.02.21. 18:33:55

Ha nem puccparádé, és többnek mutatkozni a valóságosnál a cél, felesleges az esküvő szervező.

Balambér Kovács 2020.02.21. 20:05:39

@MAXVAL bircaman közíró:
Te, honnan tudod?
A birkák nem házasodnak, a bégetés meg magadtól is megy!

tompus 2020.02.21. 21:32:50

Ha minél több pénzt akarsz elszórni teljesen feleslegesen, akkor mindenképpen kell.

gabardin 2020.02.22. 07:43:29

régen minden jobb volt ;) és könnyebb
most az esküvőnek különlegesnek kell lenni, amilyen még nem volt, amilyet még nem láttak a barátok... ja, és tökéletesnek kell lenni, "életem nagy napja !" "az én napom!" stb.
az esküvőszervező segit abban, hogy olyan dolgokat is megrendelj, amire nem is gondoltál, nem is terveztél, ami trendi, különleges
minden pénzt megér

eßemfaßom meg áll 2020.02.22. 08:15:05

"Egy esküvőszervező hatalmas kapcsolati rendszerrel rendelkezik, és jószerével ismer minden olyan szolgáltatót" Cserébe nem azok fognak dolgozni az esküvődön akik neked a legjobban tetszenek hanem azok akikel a legjobb üzleti kapcsolata van a szervezőnek. Ott van pl a két felső fotó, biztos, hogy szürkefalú helyeken szürke étkészleteket használtak vagy esetleg a példafotósok nem tudják a fehéret fehérre lightroomozni?

eßemfaßom meg áll 2020.02.22. 08:16:47

@gabardin: "most az esküvőnek különlegesnek kell lenni, amilyen még nem volt" Igy aztán minden esküvő tök egyforma ma is csak kicsit nagyobb a rázott rongy:)
süti beállítások módosítása