Alice's Wedding World

#squadgoals: Koszorúslányok és társaik, akik nélkül nem valósulhat meg egy esküvő

2019. március 06. - AliceEC

A menyasszony és a vőlegény kulcsszerepe vitathatatlan, de mint minden nagy volumenű projekt mögött, úgy az esküvőn is van egy ,,stáb”, akik jelenléte és munkája nélkül csak részben vagy egyáltalán nem valósulhatna meg a nagy pillanat. Ismerd meg a segítő csapat tagjait, hiszen neked is szükséged lesz rájuk!

 

Hiába a habos-babos menyasszonyi ruha, a sármos vőlegény, meg a méterekről illatozó virágcsokor, ha az oltárnál csak a szertartásvezető hűlt helye vár, a gyűrűket senki nem hozza be a megfelelő pillanatban, vagy nincs tanú, aki láttamozná az anyakönyvet, akkor megette az egészet a fene.

diligentlegitimatearrowworm-size_restricted.gif

Utánajártam és összegyűjtöttem, az esküvők mellék, ám annál fontosabb szereplőit, akik nélkül nem esküvő az esküvő!

Koszorúslányok

Az elengedhetetlen csaj csapat, a lánybúcsúk koronázatlan királynői, a csajok, akikkel csupa móka és kacagás az élet. A koszorúslányok többnyire a rokonok, barátnők, kollégák szentháromságából kerülnek ki, kiválasztásuknál lényegében egy a fontos: a te érdekeidet és elképzeléseidet segítsék. Az esküvőszervezés során az ő feladatuk megszervezni a lánybúcsút, segíteni a menyasszonynak megtalálni az álomruhát, illetve lelki támogatást nyújtani a legborúsabb időkben. A nagy napon gondoskodnak arról, hogy a menyasszony megjelenése hibátlan legyen, segítenek a toilett gondokban (abroncsos menyasszonyi ruhában pisilni kicsit olyan, mint csukott szemmel átmenni a zebrán – vagy összejön, vagy nem), fogják a csokrot az oltárnál, illetve a lakodalomban táncra buzdítják a vendégeket.

A bugyuta koszorúslány filmekkel ellentétben a valóságban nem fekáliázzák össze a ruhapróbán a koszorúslány ruhákat, nem szakítják szét a menyasszonyi ruhát, és nem ölik meg a chippendale-fiút sem!

tumblr_omiikucjcf1qd4rf5o2_500.gif

Tanú

A magyar törvény szerint tanú bárki lehet, aki betöltötte a 18. életévét, cselekvőképes, és igazolni tudja magát személyi igazolvánnyal, illetve lakcímkártyával. A vőlegény tanúja többnyire egy személyben testesíti meg a legénybúcsú szervezőt, a cikis (és 18 pluszos) sztorik kifogyhatatlan tárházát, és a lakodalmas részegek táborának fejét. A legtöbb esetben a nagy napon beszédet mond a vacsora előtt, és a koszorúslányokkal együtt invitálja táncra a meghívottakat.

source_1.gif

Örömszülők

Anyukák és apukák, akik veled örülnek, veled sírnak és mindenben támogatnak. Nem is kell különösebben magyarázni mennyire fontos és meghatározó az ő jelenlétük az esküvőn!

tenor_3.gif

Ceremóniamester

A modern vőfélyként is emlegetett ceremóniamester már nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy még éjfél előtt kötelezően boldog-boldogtalan kisvonatozzon Demjén Rózsi egyébként zseniális Szerelemvonatjára. Sokkal inkább koordinálja a szolgáltatókat, tájékoztatja a násznépet, segít megoldani a felmerülő problémákat, szórakoztat, de nem erőlteti a sokak számára kényelmetlen játékokat.

giphy_6.gif

Esküvőszervező

Mivel először mindannyian szüzek vagyunk esküvőszervezésben, nem árt, ha választunk magunk mellé egy olyan szakértőt, aki érti is a dolgát. Az esküvőszervező tapasztalatait és kapcsolatait mozgósítva teszi lehetővé, hogy az álomesküvő, ami eddig csak vízióként élt a fejedben néhány hónapon belül valóra váljon.

giphy_2_2.gif

Gyűrűhordó & Sziromszórók

A cukiságfator csimborasszói a bájos sziromszóró kislányok és gyűrűhordó kisfiúk, akik már jelenlétükkel is emelik az esküvő egyébként is szemkápráztató fényét. A sziromszórók a menyasszony előtt haladva rózsaszirmokkal hintik végig az oltárhoz vezető utat, míg a gyűrűhordók a fogadalmak megerősítésekor sétálnak be az örök hűség szimbólumaival. Ha szerencséd van, nem hajítják el félúton a kellékeiket, és szaladnak ki sírva a templomból!

bb8fe938687d03073e01c3dbddc95b40.gif

Szertartásvezető

A futószalagon legyártott, sablonokkal megpakolt, anyakönyvi hivatalban 20 perc alatt lezavart szertartások csillaga hosszú évszázadok után lehullni látszik. A házasságkötő terem falai közül kikerülő polgári szertartások okleveles szertartásvezetőknek köszönhetően válnak személyre szabott, felejthetetlen élménnyé.  

giphy_3.gif

Menyasszony stylist

Bizony, már lehet személyes stílustanácsadód is, aki tisztában van a ruhaszalonok kínálatával, és szakmájából kifolyólag pontosan tudja, milyen fazonú menyasszonyi ruhákkal hangsúlyozhatod a szépséged és hogyan leplezheted a nem kívánatos testrészeidet. A menyasszony stylist olyan, mint egy elfogulatlan jó barátnő, aki megóv az esküvői divatfiaskótól.

giphy_4.gif

 

 

Te kik nélkül nem tudnád elképzelni az esküvőd?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr3214671709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.03.07. 16:07:49

Mennyi gecigazdag ostaba barom van a világon. Hogy a picsába bírtam megnősülni stylist meg sziromszóró nélkül, nem is értem.
süti beállítások módosítása