Pure minimalism – Carolina Herrera 2019-es menyasszonyi ruha kollekciója a modern nők erejét hangsúlyozza

2018. október 24. - AliceEC

A modern menyasszonyok inspirálta 2019-es tavaszi Carolina Herrera Bridal menyasszonyi ruha kollekció a hagyományokat a szabályok hajlításával érinti. A kreatív igazgatói székbe újonnan beült Wes Gordon első esküvői munkája tökéletesen tiszteletben tartja a divatház hagyományait, miközben mégis más perspektívából mutatja be egy sallangoktól mentes, magabiztos nő arcát.

 

A modern világ kihívások elé állítja a nőket. Megköveteli, hogy egyensúlyra leljenek a magánéletet és a munkát elválasztó vékony tükörjégen. Egyszerre bírjanak a régi családi értékek szeretetével, de ne riadjanak meg a maszkulin feladatoktól sem. Legyenek gyöngédek, de ugyanakkor erősek, legyenek határozottak, de tudják, mikor kell megálljt parancsolni. Szórakoztassanak, bűvöljenek el, miközben szépségükön a legnagyobb mélységekben sem eshet csorba. Ezek a modern nők megérdemlik, hogy piedesztálra emeljük őket, megérdemlik, hogy olyan menyasszonyi ruhában mehessenek férjhez, ami egyéniségüket, nőiességüket és magabiztosságukat tükrözi.

12_chny_bridal_s1921n713sfa_harlow_uncropped.jpg

Wes Gordon a Carolina Herrera divatház kreatív igazgatója a modern nőket tekinti múzsájának, és olyan kollekciót álmodott meg számukra a Carolina Herrera Spring 2019 formájában, melyben a tradíciók és a jelenkori minimalizmus fonala szövődik egymásba.

1_chny_bridal_s1921n700lpj_hayden.jpg

10_chny_bridal_s1921e706sfo_hudson.jpg

,,A Herrera menyasszony számomra egyet jelent egy tiszta, minimalista ruhával, amelyhez valamilyen különleges dolog van hozzá adva: legyen az szalag, hímzés vagy fátyol…” – nyilatkozta korábban a tervező.

2_chny_bridal_s1921e300sga_s1921n200sct_halstead.jpg

Gordont - elmondása szerint - a Philadelphiai történet ihlette: az elbűvölő Katharine Hepburn könnyed selyem organzába bújtatott nőiessége késztette továbbgondolásra. A filmben feltűnő szövetek, hímzések és díszítések megjelennek a tavaszi kollekcióban is, olykor ötvözve a Grace Kelly fantáziával rendelkező női csipkék szegély nélküli szalagjával és a modern minimalizmus elemeivel. 

8_chny_bridal_s1921n502smo_harley.jpg

A célként kitűzött ready-to-wear vonalhoz való csatlakozás a színeken keresztül ment végbe. A valami régi, valami új, valami kölcsönzött és valami kék hagyományát újragondolva, a divatház megteremtette a valami sárga, valami kézzel festett, és valami gyöngyház gombokkal díszített fogalmát. A kreatív igazgató véleménye, hogy a menyasszonyok szeretik a gyönyörű esküvő romantikáját, és szeretik az ehhez kapcsolódó hagyományokat, de egyúttal a saját útjukat járva saját szabályokat alkotnak.  

5_chny_bridal_s1921n717mik_hunter.jpg

11_chny_bridal_s1921n714mik_heather.jpg

15_chny_bridal_s1921e501dfg_hildie.jpg

Mindenkinek megvan a története, amely a Carolina Herrera New York-i házában kezdődik. 

A Carolina Herrera ruha mindig a koncepció kitalálásával és a skicceléssel kezdődik. A New York-i atelierekben a mintaalkotók ezután gondosan kidolgozzák a varrásokat és mintázatokat, majd megtörténik a textíliák préselése. A szövetvágó vágja el a szövetet. A finom részleteket, például a hímzést, még több figyelem övezi, mivel a formatervezést a házon belüli hímző tervező készíti, majd kézzel gyöngyözi Indiában. A Carolina Herrera menyasszonyi kollekció gondos és figyelemre méltó részletességgel játszó és romantikus, A-vonalbeli sziluetteket, modern overallokat, ejtett vállú letisztult fazonokat és határozott kivágásokat kínál a menyasszonynak, akik készen állnak arra, hogy a saját szabályaik szerint vonuljanak az oltár elé.

9_chny_bridal_s1921n800dfg_hansel.jpg

17_chny_bridal_s1921n702pfc_harrison.jpg

Fotók: Carolina Herrera PR

 

Te melyik Carolina Herrera ruhában mondanád ki a boldogító igent?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr9314319747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.