Alice's Wedding World

Kisgyerekek az esküvőn – Pro –kontra és a feladatok, amiket nyugodt szívvel rájuk bízhatsz

2018. szeptember 26. - AliceEC

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?! Akár egyetértesz ezzel a gondolattal, akár ellenzed, abban valószínű egy pillanatra sem kételkedsz, hogy a gyerekek jelenléte az esküvőn rendkívüli figyelmet és szervezést igényel. Az esküvő teljes dekorációját, tematikáját, berendezését, hangulatát és szórakoztatási alternatíváit is megváltoztathatja a gyerekek jelenléte. Most összegyűjtöttem miért jó és miért nem, ha a legkisebbek is kapnak meghívót, illetve hogyan tehetsz bababaráttá egy esküvőt.

Ahhoz, hogy a vendégek előre tudjanak gondolkodni, már a meghívók átadásakor szögezd le, hogy az esküvőd felnőtt vagy bababarát-e. Ha nem szeretnéd, hogy gyerekzsivajtól hangos ceremóniád legyen, ne engedd magad eltántorítani az elképzeléseidtől! Biztosan lesznek olyan rokonok és barátok, akik azzal érvelnek majd, hogy akkor ők sem mennek, vagy ígérik csendben lesz a gyerek, csak hagy vihessék magukkal, mert a nagyszülők és a bébiszitter sem ér rá azon a napon. Hidd el, azok, akik nagyon szeretnének veletek ünnepelni meg tudják oldani a néhány órás gyermekfelügyeletet!

Tudtad? Vasvári Vivien esküvőjén nem vehettek részt gyerekek. A Nyerő páros győztese már a meghívó átadásakor kijelentette, hogy Ariana-n és Edwardon kívül nem lehet kiskorú sem a szertartáson, sem a lagziban. Az indok az volt, hogy gyerekek jelenlétében nem tudnak felszabadultan szórakozni a szülők; vagy a gyermek felügyelete köti le a figyelmüket vagy korán haza kell indulniuk.

img_5893.jpg

Fotó: DuplaExpo/Tres Chic Bridalwear/Rosary&Angel

 

KONTRA

  • Ha nincs szerencséd sírás, motoszkálás, hangos gügyögés adja majd a szertartás aláfestését.
  • A dekorációdból mellőznöd kell az apró elemeket és a törékeny tárgyakat.
  • A kisgyerekes vendégek valószínű, már a vacsora után hazamennek.
  • Feszélyezettebb rokonok és barátok.
  • Fel-alá rohangáló szülők, akik lépten-nyomon követik gyermeküket, nehogy rosszat csináljon.
  • Gyermekfelügyelet plusz költsége.

_bbm5819.jpg

Fotó: Bergics Balázs/Ruha: Ági Szalon

 

PRO

  • A legcukibb segítők: sziromszóró kislányok és gyűrűhordó kisfiúk.
  • Kis koszorúslányok, akik mindenben segítenek.
  • Ahol gyerekek vannak, ott garantált a nevetés.
  • Nektek lesznek a legcukibb esküvői képeitek.
  • A szülőket némi megnyugvással tölti el, ha szemmel tarthatják a gyereküket, és nem azon aggódnak mi történik otthon a nagymama vagy a bébiszitter felügyelete alatt.

Nem mered megmondani a vendégeknek, hogy gyerekek nélkül érkezzenek? Vagy szimplán nem zavar, sőt szívesen látod a legkisebbeket is a nagy napodon? Ma már olyan szuper alternatív megoldások is rendelkezésedre állnak, ami a ti és a gyerekek napját is bearanyozzák majd!

Egy kisgyerek jelenléte nem feltétlenül jelenti azt, hogy nyolc órakor abba kell hagynotok a mulatozást. Szintén a meghívókhoz csatolhatod a programok listáját és időpontjait, így az esti órákra, mikor a gyerekek már elfáradnak és pihenni mennek, nyugodtan belekezdhettek a féktelen ünneplésbe.
img_5733.jpg

Fotó: DuplaExpo/Rosary&Angel

 

# Alternatíva 1 – Gyerekasztal

Ha nem egészen pici babáról van szó, nyugodtan csinálhattok egy külön gyerekasztalt. Az óvodás korú gyerekek már tudnak önállóan étkezni és hamar megtalálják egymással a közös hangot is. Csupán arra kell figyelned, hogy egy asztalnál nagyjából azonos korosztály foglaljon helyet!

#Alternatíva 2 – Játszósarok

Számos kifejezetten erre a célra szakosodott cég létezik, akik különböző játékokkal, foglalkozásokkal, könyvekkel, plüssökkel és természetesen kiváló szakemberekkel érkeznek az esküvőre, és mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek jól szórakozzanak.

#Alternatíva 3 – Vendégszoba/vendégház

Nem szeretnéd, hogy a gyerekes szülők idő előtt távozzanak? A helyszínen biztosíts alvási lehetőséget a kicsiknek, így a felnőttek nyugodtan ünnepelhetnek hajnalig!

img_5982.jpg

Fotó: DuplaExpo/Rosary&Angel

 

#Alternatíva 4 – Apró feladatok, aminek örülni fognak

A gyerekeket büszkeséggel tölti el, ha felnőttes dolgokat bíznak rájuk. A kislányokat nyugodtan felkérheted sziromszórásra, vagy akár koszorúslánynak is. A kisfiúk pedig nagyon komolyan tudják venni a gyűrűhordó szerepet.

FONTOS! Ne hagyj szem előtt éles tárgyakat, apró díszítőelemeket, vagy magas feszültségű eszközöket, ezek ugyanis mind balesetet okozhatnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr2414264463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása