Alice's Wedding World

Meghan Markle & Harry Herceg – Minden, amit az év legjobban várt esküvőjéről tudni lehet

2018. május 08. - Alices Wedding World

Május 19-én felcsendülnek a harangok, és végre oltár elé áll Meghan Markle és Harry Herceg. A királyi esküvő gondolata és részletei már az eljegyzés óta lázban tartják a világot, így a közelgő ceremónia kapcsán összegyűjtöttünk mindent, amit eddig biztosan tudni lehet!

Ez történt eddig…

 A pár 2016 nyarán ismerkedett meg egymással, akiket állítólag egy közös barátjuk mutatott be egymásnak. Kapcsolatukat viszont csak 2017 elején vállalták fel a nyilvánosság előtt. A Herceg és a tőle három évvel idősebb színésznő románcát a kezdetekkor sokan támadták, beleértve II. Erzsébet királynőt is. Egyrészt azért, mert Meghan korábban volt már házas, másrészt karrierje során több erotikusnak számító jelentet is elvállalt. A királynő és a menyasszony között tavaly ősszel tört meg a jég, amikor Harry elvitte jegyesét teázni a Buckingham-palotába. Többen már ekkor sejteni vélték, hogy eljegyzés várható a királyi családnál. És bizony igazuk is lett! 2017. november 27-én a reggeli órákban robbant a hír, hogy Harry Herceg eljegyezte Meghan Markle-t. A lánykérést még aznap, a The Royal Family Facebook oldalán hivatalosan is megerősítették.

 

És amit az esküvőről eddig tudni lehet…

Az már biztos, hogy a ceremóniára május 19-én Windsorban, a legősibb brit királyi rezidencián kerül sor. A Kensington- palota közleményéből kiderült az is, hogy Meghan szülei, Doria Ragland és Thomas Markle a nagy nap előtti héten érkeznek majd Angliába, hogy találkozzanak II. Erzsébet királynővel, férjével Fülöp edinburghi herceggel, Vilmos herceggel és Katalin hercegnővel. Meghant édesapja kíséri majd helyi idő szerint déli 12 órakor a Szent György-kápolna oltárához, ahol Vilmos herceg lesz öccse esküvői tanúja. A Szent György-kápolna befogadóképessége 800 főig terjed (a hírek szerint a pár csak 600 férőhelyet vesz majd ebből igénybe) ez 1200-al kevesebb, mint a Westminster-apátságé, ahol Kate Middleton és Vilmos herceg házasodott 2011-ben.

a_kormenet_utvonala.jpg

Szintén helyi idő szerint délután 1 órakor kezdetét veszi a körmenet, melynek során az ifjú pár harminc percen át keresztülkocsikázik Windsoron, a legendás nyitott utasterű Ascot Landau hintón. Ez többek között azért is fontos momentum, mert egykor Diana hercegnő is ezen utazott, illetve Katalin és Vilmos esküvőjén egy ilyen hintó vitte a párt. A közúti munkások már megkezdték a munkálatokat a körmenet útvonalának tökéletesítésén.

 

 

 

A Barnard&Westwood által készített aranyozott szélű, elegáns és klasszikus meghívóból összesen 2640 darab készült, mely tartalmazza a vendégekre vonatkozó dresscode-ot is. A férfiaknak öltönyben vagy zsakettben kell megjelenniük, míg a hölgyeknél nappali elegáns viselet és kalap az elvárás. Az egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy pontosan kik kaptak meghívókat a családtagokon, és a Windsori közösség tagjain kívül.

 

 

 

A Kensington- palota már korábban megerősítette az esküvői tortát és kivitelezőjének nevét is. A londoni Clair Ptak, a Violet Cakes cukrászmestere kizárólag bio alapanyagokat használ az édességek elkészítése során. A május 19-i királyi esküvőre rendhagyó módon egy bodzás-citromos tortával készül, vajkrém borítással, élővirágokkal díszítve.

 

 

 

Meghan a házasságot követően, Katalinhoz hasonlóan a ,,hercegné” megnevezést kapja majd. Több hírforrás szerint II. Erzsébet a Sussex hercege címet adományozza majd Harrynek, így Meghan a suxxes-i hercegné címet viselheti.

 

Today was Ms. Meghan Markle's first visit to Scotland, and she is very much looking forward to returning many times again in the future.

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

 

 

A királyi esküvő előkészületeit Meghan Markle féltestvérének, ifjabb Thomas Markle-nek nyilatkozata árnyékolja be. A férfi nyílt levelet írt Harry hercegnek, melyben óva inti a Meghannel kötött házasságtól, és úgy fogalmaz: ,,még nincs késő lefújni.”

Én bízom benne, hogy május 19-ig csillapodnak a családon belüli kedélyek, és végre mindannyian megcsodálhatjuk Meghan menyasszonyi ruháját, s mindazt, amiről eddig csak találgatások születtek!

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr8013899616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrperfect 2018.05.09. 09:25:55

nem Sussex az a Suxxes véletlen?

kommentes nikk 2018.05.09. 11:02:53

Tök komolyan kérdem, van akit ez tényleg érdekel? Mert oké, hogy az angoloknál van ez a királyicsaládbuzulás, ami innen nézve vicces, de nekik számít, na de hogy nálunk ki a libabőrös lófaxot csigáz fel egy ilyen esemény, arra őszintén kíváncsi lennék. Elképesztően sekélyes élettel kell rendelkezni ahhoz, hogy egy tökidegen, dísznek tartott majompár esküvőjén pörögjön valaki.

Kelly és a szexi dög 2018.05.09. 13:08:26

nem rossz a csaj - a nászéjszakán sem fog már zavarba jönni!

Evel Knievel 2018.05.09. 13:23:29

egy feka a családban..
Nem adok többet ennek a házasságnak 5 évnél..

tompus 2018.05.10. 15:15:36

Tényleg a fél világ várja? Komolyan? Megszámoltátok?

Kyria 2018.05.10. 17:39:16

@kommentes nikk: Valahogy Te is idekattintottál...
süti beállítások módosítása