Mit árul el rólad az eljegyzési gyűrűd? – Nézd meg mit jelentenek az egyes formák!

2017. szeptember 11. - Alices Wedding World

Marilyn Monroe óta tudjuk, hogy a gyémánt a lányok legjobb barátja. De vajon tisztában vagy azzal is, hogy mit árul el rólad az eljegyzési gyűrűdbe foglalt kis kőnek a formája? Tarts velünk és tudd meg, milyen jelentéssel bír a gyűrűd!

Kerek

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-kerek-gyuru.jpg

Legyen szó kis vagy nagyméretű gyémántról, ha briliáns (kör) alakúra csiszolva viseled az ujjadon, az azt jelenti, hogy a klasszikus és időtlen stílus képviselője vagy. Szereted a minimalista dolgokat, a tradíciókat, és előszeretettel áldozol a hagyományok oltárán. Elegáns, de ugyanakkor visszafogott személyiséged mindenkit magával ragad, és minden helyzetben tudod, hogyan reagálj.

Emerald (Smaragd)

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-emerald-gyuru.jpg

A smaragdcsiszolás (csapott sarkú téglalap) a briliáns csiszolás mellett az egyik leggyakoribb forma, így a fent említetthez hasonlóan árad belőle a finomság és elegancia. Az ilyen gyűrűk arról tanúskodnak, hogy viselőjük rendkívül kifinomult ízlésselrendelkezik, de sosem riad vissza attól, hogy a klasszikus vonalat megbolondítsa valami újjal.

Cushion (Párnacsiszolás)

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-cushion-gyuru.jpg

A párna alakú csiszolásnak létezik négyzetes és téglalap alakú változata is. Mindkettő egy trendifeminin menyasszonyt sejtet, aki az élet minden terén megtalálja a módját az előkelő csillogásnak.

Ovális

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-ovalis-gyuru.jpg

Kétségtelen, hogy a legtöbb eljegyzési gyűrű foglalatába egy ovális alakra csiszolt gyémánt kerül. De ez közel sem jelenti azt, hogy ne lenne benne egyediség. Viselője kissé álmodozó, szereti a romantikát, és képes mindenben megtalálni a szépet.

Körte vagy Márkiz

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-markiz-gyuru.jpg

A körteforma és az oválissal könnyedén összekeverhető, jellegzetesen hosszúkásra nyújtott Márkiz csiszolás a lázadóknak való. Azok a nők, akik nem hajlandóak beállni a sorba, akik a maguk útját járják, és imádják, hogy kitűnnek a tömegből, előszeretettel választják a két forma valamelyikét, melyek egyébként a hosszú, vékony kéz illúzióját is keltik.

Asscher

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-asscher-gyuru.jpg

Az asscher csiszolás az egyik legrégebbi gyémántcsiszoló dinasztiáról kapta a nevét, és egy határozott élekkel bíró négyzet alakú gyémántot jelent. Ebből következik, hogy tulajdonosa egy olyan különleges személyiség, aki vonzódik az antik dolgok iránt, imád nosztalgiázni, elmerülni a régi korok kultúrájában és annak szépségében.

Radiant

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-radiant-gyuru.jpg

A radiant, vagy más néven sugárzó gyémántok a kerek gyémántokkal ellentétben nem szimmetrikusak. Ez a kis különcség jellemző viselőjére is, aki imádja, ha ő van a társaság középpontjában, élvezi az élet minden pillanatát, mindig jó kedélyű, és másokat is energiával feltöltő pozitívizmusa átsegíti a legnagyobb nehézségeken is.

Fotók: Pinterest

Megkönnyezte lánya esküvői fotózását R. Kárpáti Péter

Kárpáti Rebeka és apukája együtt, ahogy még nem láttad!

"Borzalmas volt, de túléltem!" - mesélte R. Kárpáti Péter színművész, amikor az EC legutóbbi fotózásán arról faggattuk, hogy milyen érzés volt, mikor lánya, Rebeka elköltözött otthonról. 

A gyönyörű modell és édesapja először állt kettesben kamerák elé esküvői fotózáson, olyan volt ez, mint a nagy nap főpróbája. Hihetetlen a harmónia apja és lánya között: interjú közben fogták egymás kezét és sokszor elég volt egymásra nézniük, tekintetük mindennél beszédesebb volt. 
_k006412.jpg

"Az évek alatt megtanultunk egymás gondolataiból olvasni. Tudom, hogy számíthatok rá. A telefonomban - édesanyám mellett - első helyen apa áll, ha gondom van, azonnal őt hívom." - osztotta meg velünk Rebeka a bizalmas infót, miközben mosolyogva szorította meg édesapja kezét. 

img_4863.jpg

A babaarcú szépségről és a Barátok közt egykori színészéről kevesen tudják, hogy imádnak bolondozni. Náluk a nevetés velük született tulajdonság: "Én vagyok az, aki iróniával és viccel oldja a feszültséget. A nevetés minden dologra gyógyír." - mondta az EC-nek a színművész, majd Rebeka átvette a szót: "El tudod képzelni, mi van, ha összejön az egész család? Kész őrület!" - nevetett a kedvenc modellünk, akivel a közös munka ezúttal is olyan simán ment, mintha ezer éves barátság kötne minket össze. Imádjuk ezt a lányt! 

_k006197.jpg

Nézd meg az EC fotózás filmjét Rebekával!

Még több képet és a teljes interjúnkat megtalálod az új Esküvő Classic magazinban :-) 
Chiaó! 

ec_2017_03_bi.jpg

A menyasszonyi csokrok evolúciója: 1950-től egészen máig!

Ahogyan a menyasszonyi ruhák, úgy a menyasszonyi csokrok is jelentős változásokon mentek át az elmúlt évtizedekben. Körbe is néztem, hogy mi újság a híres emberek esküvőjének házatájékán, hogy megtudjam, miben változtak meg a leginkább a csokrok.

Az 1950-es évek egyik legközkedveltebb csokra a könnycsepp alakú csokor volt, mely az egész évtizedet végig is kísérte. Általában finom, fehér virágokat választottak, mint amilyen az orchidea vagy a fátyolvirág. Ennek kitünő példája Elizabeth Taylor csokra is, melyet első házassága alkalmából készíttetett 1950 májusában. A szállodatulajdonosnak, Conrad Hiltonnak mondta ki először a boldogító igent.

1953-ban zajlott le Jackie Kennedy első esküvője is, ahol John Fitzgerald Kennedynek fogadott "örök" hűséget. Jól láthatjuk, az ő csokránál is hasonló trend érvényesült, mint amilyen Elizabeth Taylornál is.

1d78ea14f7f914529c2a75172c1b9bb2.jpg

cf3595ac8afc596530d1e1999a3667af.jpg

Az 1970-es évekre már a sokszínűség volt a jellemző, már ami a virágokat illeti. Rod Stewart és Alana Hamilton 1979-ben mondták ki a boldogító igent. Alana csokrában szerepel a kökörcsin, frézia, orgona és rózsa is, mely tökéletesen passzolt romantikus csipkeruhájához.

1afa1d9a0aa8ecae413c1e897b902963.jpg

Az 1980-as évek egyik legnagyobb ceremóniáját Diana hercegné és Károly herceg tudhatja a magáénak. Az 1981-ban megszervezett monumentális esküvőjét alátámasztja a hercegné csokra is, hiszen nagy, vízesés alakú csokorral büszkélkedhetett. Benne gardénia, koszorúfutóka, orchidea, gyöngyvirág, rózsa, frézia.

737a42581eb28f2b88de098bbcd38f70.jpg

Az 1999-es évek végén Victoria Beckham szintén a vízesés jellegű csokor mellett döntött, ám érdekesség, hogy virágok helyett eukaliptusz, borostyán, levél és alma alkotta a feltűnő költeményt. 

4fc7add4b7af7b5b07a65e4e56a37206.jpg

A 2000-es évek már inkább a visszafogottságot tükrözték. Kit is hozhatnék más példának, mint Katalin hercegnét és Pippa Middletont. Ahogy látható, mindketten az apró, egyszerű menyasszonyi csokrok mellett döntöttek, melyek tökéletesen illettek elegáns stílusukhoz. Katalin csokra törökszegfűből, mirtuszból, gyöngyvirágból és jácintból készült, míg Pippáé fehér és halványrózsaszín rózsákból állt főképpen.

d8183251f6437315c5152c10d62974dc.jpg

Fotók: Pinterest

Nektek melyik év a kedvencetek?

A Szépség és a Szörnyeteg esküvője: mesebeli ceremónia, mégis valóságos!

Mire gondolok? Az Oscar-díj történetének első animációs „legjobb film” jelöltje, a 30. Disney-film, és Magyarországon 1992. november 4-én vetítették először a mozikban. Bizony, ez a Szépség és a Szörnyeteg, mi pedig máris megszerveztünk egy ilyen témájú esküvőt. Mert miért is ne?

A Szépség és a Szörnyeteg meséjének varázslatos története minden kicsit, lányt és fiút egyaránt elkápráztat. Bizony, emlékszem, ahogy kislányként én is izgatottan betettem a lejátszóba a videókazettát, hogy láthassam az izgő-mozgó étkészletet, a táncoló gardróbot, és persze, hogy megismerhessem a Szörnyeteget, aki kifogta magának a legszebb csajt a városban. Mindez történt 15-20 éve, és most ismételten minden ekörül a mese körül forog. Emma Watson eddig is csak népszerűségnek örvendett a Harry Potter sikerei miatt, ám, ha szabad ilyet mondani, ezúttal megint mindenki róla beszél. Ő játszotta a Szépséget a megfilmesített mesében, mi pedig nagyon-nagyon örültünk ennek!

És ahogyan újra előkerült a már-már feledésbe merülő mese, az esküvők világát sem hagyta nyugodni. Külföldön egyre többen választották ezt a témát ceremóniájuknak, a menyasszonyok olyan sminket, hajat kértek a szakemberektől, amilyen Bellenek is volt, és a vőlegények is felvették kék zakójukat, hogy a Szörnyetegből visszaalakult herceg hiteles másai lehessenek.

Tudjátok, hogy megy ez nálunk: Ha valami megtetszik nekünk, akkor azt igyekszünk meg is valósítani! És lássatok csodát, az Esküvő Classic Magazin megszervezte Szépség és Szörnyeteg ihletésű esküvőjét!
Üdvözöljétek a Szépség szerepében Gelencsér Timi, szépségkirálynőt, és a Szörnyeteg szerepében Medveczky Balázs, színészt. Kíváncsiak vagytok, hogyan zajlott a fotózás? Naná, én is az lennék a helyetekben!

_k004138.JPG

img_1277.JPG

img_1303.JPG

Nos, a fotózás a meséhez illően egy elég viharos napon történt, ezért valamennyire kimondhatjuk, hogy szomorúan keltem ki az ágyból. Persze aztán egy kisebb meditáció után útnak indultunk, és megérkeztünk a csodás Podmaniczky Rendezvénykastélyba, ahol minden sarokból sugárzott a megannyi lehetőség. A Szörnyetegnek pikk-pakk szereztünk egy antik asztalkát ahol szerelmes levelet írhatott, és a Szépség is minden pontjában illett a környezetbe. Szeretném megsúgni, modellpárosunk nagyon jókedvűek voltak, kifejezetten egymáshoz csiszolódtak a fotózás alatt! :)

img_1312.JPG

img_1327.JPG

img_1329.JPG

Rengetegen ott voltunk, szinte valamennyi fotózás alkalmával meglepődöm, hogy mennyi ember kell ahhoz, hogy egy ilyen esemény gördülékenyen haladjon. Persze a két főszereplőn kívül voltak koszorúslányaink is, így még több energiára és agytekervényre volt szükségünk a szervezés során.

img_1335.JPG

img_1339.JPG

img_1340.JPG

Fotóasszisztensünk, Emese roppant kreatív módon oldotta meg szépségkirálynőnk szoknyájának libbenését, kérlek nevessetek velem együtt! :D

img_1346.JPG

Fotók: Köő Adrien

Lapigazgatónk, Kriszti egyértelmű utasításokkal látta el a csapatot, mint azt itt is láthatjátok. :D (csak a keze látszódik, és az is irányít)

Mindent összevetve imádtam ezt a fotózást. Nagyon jó volt a hangulat, a Szörnyeteg és a Szépség is nagyon viccesek és kedvesek voltak, összeszokott kis csapatunk (mint mindig) tökéletesen tudott együttműködni, és hát valljuk be, a képek magukért beszélnek! Nyugodtan keressétek a magazint az újságárusoknál a mesés esküvői ihletésért! 

Ti gondoltatok már esetleg mesebeli esküvőre? :)

Ez a 10 legszebb szám az ifjú pár első táncához!

Az ifjú pár első tánca igazán megható pillanata lehet közös életüknek. Természetesen a tánchoz megannyi készülődés is hozzátartozik, mint amilyen a megfelelő zene kiválasztása és a koreográfia megtanulása. Ezúttal összegyűjtöttem a legromantikusabb zeneszámokat, egészen a régitől az újig, hogy az első tánc valóban felejthetetlen legyen!

Imádom a mai nyitótáncokat. Egyre több pár választja a meglepetéstáncot, mely során a klasszikus, romantikus számot váratlanul valamilyen mai, modern zene követi. Ilyenkor sokkal lazább koreográfiával készülnek, kellékeket is használnak a nagyobb látvány kedvéért. Azt hiszem, a Youtube csatornámon nem egy ilyen videó szerepel a kedvenceim között.

Noha roppant módon örülök ezeknek a vicces táncoknak, nem szabad megfeledkeznünk, a klasszik romantikus zenékről sem, melyekhez sokszor a pár saját, közös emléke is kötődik, például azt a muzsikát választják, ami az első csókjuk, első randijuk alatt is ment. Nos, a következőkben megpróbáltam összeszedni a legszebb számokat, hogy a leendő feleségek és férjek inspirálódhassanak kicsit! Lássuk!

Adele – Make you feel

 

Train – Marry Me

 

Coldplay – Sparks

 

Elton John  – Your Song

 

The Beatles – I Will

 

 

 Alicia Keys – If I Ain't Got You

 

Frank Sinatra – Fly Me To The Moon

 

Elvis Presley – Can't Help Falling In Love With You

 

Christina Perri – A Thousand Years

 

Ed Sheeran – Thinking Out Loud

 

Egyébként megsúgom, hogy megjelent az Esküvő Classic Magazin legújabb száma, címlapján Legerszki Krisztina színésznővel, aki a kedvünkért igazi tavasztündérré varázsolódott át! Ha kíváncsiak vagytok rá, csak keressétek az újságárusoknál!

ix_-2-cover.jpg

img_1189.jpg

Apropó, ti melyik számmal egészítenétek ki a listát? :)