Alice's Wedding World

Extrém legek: Így alakulnak át idén a menyasszonyi csokortrendek

2018. február 19. - Alices Wedding World

Szakítanál a tradíciókkal és az esküvői csokrodat valamilyen extrémebb kategóriából választanád? Idén egy földig érő bokrétával vagy a mezei virágok sokszínű kombinációjával sem lőhetsz mellé!

Életesemények, ünnepek, romantikus pillanatok. Olyan kisebb-nagyobb mérföldkövek ezek, amelyeket ha jobban belegondolunk mindig valamilyen virág keretezett. Ballagáskor egy szál szegfűvel búcsúzunk, a férfiak szerelmüket vörös rózsával fejezik ki, Anyák napján a legszebb csokrokkal igyekszünk örömet szerezni édesanyánknak, egy esküvőn pedig arra törekszünk, hogy a legapróbb virágdekorációk is harmóniában legyenek egymással.

De vajon miért tulajdonítunk ekkora jelentőséget a virágoknak? Tisztán emlékszem anyukám húsvéti és karácsonyi koszorúira, amiket minden egyes alkalommal rendkívüli műgonddal készített el az ünnepi asztalra. Ekkor értettem meg igazán, hogy mennyire meghatározó is tud lenni egy-egy virágdekoráció vagy csokor. Amellett, hogy emelik az események hangulatát, szépségükkel és nem utolsó sorban jelentésükkel erőt, szeretetet, szerelmet sugároznak. Pontosan ilyenek azok a menyasszonyi csokrok is, amiket most az extrémebb vonalon mozogva gyűjtöttem össze nektek.

Extrém hosszú

hosszu-eskuvo-classic-menyasszonyi-csokrok-bowtie-wedding-vintage-cottage-eskuvoszervezes-01.jpg

Fotó: Bowtie Weddings, Vintage Cottage Esküvőszervezés

Diana hercegné 1981-ben tartott menyegzőjén nem csak a ruhája, hanem a virágcsokra is igazi ikonná vált. A hosszan leomló vízcsepp/vízesés elnevezést kapó menyasszonyi csokor idén ismét előtérbe kerül, minden eddigit felülmúló hosszt és virágmennyiséget felölelve. Ez a típus leginkább akkor kel életre, ha a színes virágokat – mint a tulipán, rózsa, szellőrózsa, tollbuga, boglárka, stb. - rengeteg zöld levél vagy akár ág egészít ki. Mielőtt igent mondasz egy ilyen csokorra, nem árt, ha tudod: annak ellenére, hogy optikailag nyújtja viselőjének alakját, nem biztos, hogy ez a legkönnyebb választás.

Hatalmas vadvirágos

mezei-viragok-eskuvo-classic-menyasszonyi-csokrok-pinterest-02.jpg

Fotó: Pinterest

A bohém stílust kedvelő menyasszonyok egyik aduásza lehet a vadvirágos csokor. Ez a trend ugyan már néhány éve felütötte fejét, még sosem volt ennyire vad és izgalmas, mint most. A hangsúly ebben az esetben a virágok összevisszaságán, a hosszabb-rövidebb szárak váltakozásán és a sokszínűségen van. Kerülhet a csokorba pipacs, szarkaláb, százszorszép, kamilla, fátyolvirág, nőszirom, levendula, orgona, lizinka, vagy bármi, ami eszedbe juttatja a mezők és kertek színekben és illatokban gazdag növényvilágát.

Az abszolút minimalista

minimalista-eskuvo-classic-menyasszonyi-csokrok-koo-adrien-feldhoffer-virag-01.jpg

Fotó: Köő Adrien, Feldhoffer Virág

Eva Longoria két évvel ezelőtti esküvőjén bebizonyította, hogy a minimalista csokor (jelen esetben egyetlen szál kardvirág) is tud épp olyan meglepő és látványos lenni, mint egy hatalmas virágkompozíció. A minimalizmus szerelmeseinek ajánljuk ezt a roppant formabontó megoldást, ami kálával, rózsával, cseresznyevirággal és orchideával is működhet.

Extrém széles

szeles-csokor-eskuvo-classic-menyasszonyi-csokrok-pinterest-03.jpg

Fotó: Pinterest

Ha sokkal inkább a drámaiság és feltűnőség inspirál a praktikum helyett, akkor a széles csokrokat garantáltan imádni fogod!  A vad stílus megteremtésében itt is a zöld levelek, mint az eukaliptusz, páfrány, és borostyán játssza a főszerepet, melyekhez kiválóan illenek a különlegesebb virágok, mint az inkaliliom, orchidea, bazsarózsa, dália, tubarózsa és a kánna.

Egy kis veszély?

veszelyes-eskuvo-classic-menyasszonyi-csokrok-panamy-photo-anygalok-muhelye-02.jpg

Fotó: Panamy Photo, Angyalok Műhelye

A romantikus virágokat önmagában kevésnek és túl sablonosnak tartod? Tedd őket izgalmasabbá néhány karakteres és ,,veszélyes” virágszállal! A bogáncs, a csillogó pirosliliom, boróka, murvafürt (tüskéi mellett a növény nedve is veszélyes, kerüljük annak bőrre csöppenését!) talán nem azon növények táborát erősítik, amiket első blikkre a menyasszonyi csokorba kívánunk, de esztétikus elrendezésben rózsákkal, bazsarózsákkal és más tradicionális virágokkal szemrevaló kontrasztot alkothatnak.

Te melyik extrém csokortrendnek hódolnál szívesen?

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr9713681282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása