Alice's Wedding World

Mit árul el rólad az eljegyzési gyűrűd? – Nézd meg mit jelentenek az egyes formák!

2017. szeptember 11. - Alices Wedding World

Marilyn Monroe óta tudjuk, hogy a gyémánt a lányok legjobb barátja. De vajon tisztában vagy azzal is, hogy mit árul el rólad az eljegyzési gyűrűdbe foglalt kis kőnek a formája? Tarts velünk és tudd meg, milyen jelentéssel bír a gyűrűd!

Kerek

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-kerek-gyuru.jpg

Legyen szó kis vagy nagyméretű gyémántról, ha briliáns (kör) alakúra csiszolva viseled az ujjadon, az azt jelenti, hogy a klasszikus és időtlen stílus képviselője vagy. Szereted a minimalista dolgokat, a tradíciókat, és előszeretettel áldozol a hagyományok oltárán. Elegáns, de ugyanakkor visszafogott személyiséged mindenkit magával ragad, és minden helyzetben tudod, hogyan reagálj.

Emerald (Smaragd)

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-emerald-gyuru.jpg

A smaragdcsiszolás (csapott sarkú téglalap) a briliáns csiszolás mellett az egyik leggyakoribb forma, így a fent említetthez hasonlóan árad belőle a finomság és elegancia. Az ilyen gyűrűk arról tanúskodnak, hogy viselőjük rendkívül kifinomult ízlésselrendelkezik, de sosem riad vissza attól, hogy a klasszikus vonalat megbolondítsa valami újjal.

Cushion (Párnacsiszolás)

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-cushion-gyuru.jpg

A párna alakú csiszolásnak létezik négyzetes és téglalap alakú változata is. Mindkettő egy trendifeminin menyasszonyt sejtet, aki az élet minden terén megtalálja a módját az előkelő csillogásnak.

Ovális

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-ovalis-gyuru.jpg

Kétségtelen, hogy a legtöbb eljegyzési gyűrű foglalatába egy ovális alakra csiszolt gyémánt kerül. De ez közel sem jelenti azt, hogy ne lenne benne egyediség. Viselője kissé álmodozó, szereti a romantikát, és képes mindenben megtalálni a szépet.

Körte vagy Márkiz

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-markiz-gyuru.jpg

A körteforma és az oválissal könnyedén összekeverhető, jellegzetesen hosszúkásra nyújtott Márkiz csiszolás a lázadóknak való. Azok a nők, akik nem hajlandóak beállni a sorba, akik a maguk útját járják, és imádják, hogy kitűnnek a tömegből, előszeretettel választják a két forma valamelyikét, melyek egyébként a hosszú, vékony kéz illúzióját is keltik.

Asscher

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-asscher-gyuru.jpg

Az asscher csiszolás az egyik legrégebbi gyémántcsiszoló dinasztiáról kapta a nevét, és egy határozott élekkel bíró négyzet alakú gyémántot jelent. Ebből következik, hogy tulajdonosa egy olyan különleges személyiség, aki vonzódik az antik dolgok iránt, imád nosztalgiázni, elmerülni a régi korok kultúrájában és annak szépségében.

Radiant

eljegyzesi-gyuru-gyemant-eskuvo-karikagyuru-radiant-gyuru.jpg

A radiant, vagy más néven sugárzó gyémántok a kerek gyémántokkal ellentétben nem szimmetrikusak. Ez a kis különcség jellemző viselőjére is, aki imádja, ha ő van a társaság középpontjában, élvezi az élet minden pillanatát, mindig jó kedélyű, és másokat is energiával feltöltő pozitívizmusa átsegíti a legnagyobb nehézségeken is.

Fotók: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://alicesweddingworld.blog.hu/api/trackback/id/tr2512821132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clamesa 2017.09.13. 11:23:04

Érdeklődve figyelem, hogy ismét divat lett Magyarországon a kísérőgyűrű. Nagymamámék korában (ő a 40-es években házasodott) létezett ez a szokás vidéken, és most - gondolom, az amerikai filmek miatt - ismét van.

Rólam mondjuk az egyszem karikagyűrűm azt árulja el, hogy nem tudtam erről az eljegyzési gyűrű szokásról.:))

БУММЕР 2017.09.13. 11:24:35

Valami nem stimmel. Az eljegyzési gyürüt a nö KAPJA nem vàlasztja...a kapott dolog pedig közel sem tükrözi viselöje tulajdonsàgait...sokkal inkàbb a férfiét, hisz az ö belsö értékei és benyomàsa alapjàn történik a vàlasztàs. Majd kifelejtettem, a pénztàrca vastagsàga is igen sokat nyom a latba.

Ràadàsul ezek olyan dolgok amiket nem kellene magyaritani...ird Marquise, ez nem szleng...irtàl valamiröl amiröl érezhetöen nem sok fogalmad van de utàna sem néztél igazàn, irtàl rola valamit...aztàn jol van...

GyMasa 2017.09.13. 13:15:22

Akkor bele sem merek gondolni, hogy a mi kettonk ko nelkuli ezust gyuruje mekkora cikiseg lehet...

tomhardynészonja 2017.09.13. 14:36:51

@GyMasa: szerintem ezt a versenyt én nyertem a piacon, lángos evés közben zsebből előhúzott tömlő szorítóbilinccsel.

GyMasa 2017.09.13. 15:02:55

@tomhardynészonja:
Igen, ez a pont a tied.
Szegyeld magad!
:-)

driopios 2017.09.13. 16:45:01

...az kimaradt még, hogy a gyűrűre (minimum) a férfi két havi átlagfizetését kell (!) költeni.

2017.09.13. 19:04:39

@driopios: terjesztették el az ékszerészek :)

Nálunk 2 fehérarany gyűrű lett. Enyém sima, csicsától mentes karika, páromé egy kicsivel extravagánsabb, illetve az ékkő gyűjteményemből egy csiszolt ametiszt lett belefoglalva, mert a lila szín a kedvence.

Így is - kb 10 gramm aranybeadással igen magasan állt meg az ára. De 2 havi fizetés az a röhej kategória (kb mint a "vedd meg az új iphone-t és dobd ki a régit, mert ciki")

bohumil stejskal 2017.09.14. 11:58:56

@tomhardynészonja:
Kaphatott volna egy gumi O-gyűrűt is. Mondjuk ami az M16-os vagy M20-as tömszelence alá kerül. Előnye, hogy tágul a lány ujjával (idővel elhízhat ám az asszony) és rohadtul olcsó.
Ennyit szinte akármelyik nő megér... ;)
süti beállítások módosítása